Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

işlemlerde mysql kullanma

5.00 yıldız(lar) 1 Değerlendirme Değerlendirenler
Selamlar öncelikle bugün mysql ile bağlantı kurmayı göstereceğim. Aynı zamanda nasıl kullanacağınızı göstereceğim

Makefile dosyamızı açalım ve boost kütüphanesini bulalım kodlarda ve üstüne şu vereceğim kodu ekleyelim

C++:
INCDIR += -I../../../Server/mysqldriver/

db.cpp açılır ;

Dahil edileceklere eklenir

#include "database.hpp"
#include <mysql_driver.h>
#include <mysql_connection.h>

Kodunuza eklenecekler

C++:
    MYSQL* conn;

conn = mysql_init(0);

conn = mysql_real_connect(conn, "192.168.1.102", "root", "12345", "db", 0, NULL, 0);

if (conn)
{
cout << "Test baglanti basarili";
}else{
cout << "Test baglanti basarisiz";
}

Yukarıdaki kodda bağlantı yaptırdık eğer bilgiler doğruysa test bağlantısının başarılı olduğu mesajını bize döndürecektir şayet eğer yanlışsa ozamanda bağlantı başarısız diyecektir.

Eğer bir kodu eklemek istersenizde nasıl yapacağınızı göstereceğim (Örnek olarak böyledir)
C++:
stringstream ss; // stringstream'i kullanmamız için projemizde #include <sstream> dahil edilmiş olmalıdır.

stringstream ss;

string kullaniciadi, kullanicisifresi;

ss << "INSERT INTO account(login, password) VALUES ('"+kullaniciadi+"', '"+kullanicisifresi+"')";

bu şekilde örnek olarak nasıl bir veriyi insert edersiniz onu gösterdim umarım yararlı olabilmişimdir :)

Bu işlemleri yapmadan önce altta vereceğim dosyayı gereken konuma (game sourceye atmanızdır)

Niye bukadar beklettin diye soracak olursanızda başta vermedim diye iyi bir okuyucu musunuz diye böyle birşey yaptım. Çünkü bir çok kişi okumadan direkt olarak uygulamaya geçiyor.

Buyrun dosyalar ;

İyi forumlar dilerim.

ne işe yarıyor bu daha açık dille konuşur musun ?
Diyelimki birşey kodlıycaksın mysql ile kodlarda mysql kullanmayı ve insert etmeyi gösterdim veri yazdırmak demiyelim tek yanlış olur mysqlda yaptırmak istediğimiz işlemler desek daha mantıklı olur ben örnek olsun diye konu içerisinde insert ve connect gösterdim sistem kodlarken mysql eklentisini kullanabilirsiniz kolay gelsin.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri