BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
mavzermete 1
mavzermete
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

ADATA XPG SE900G Harici SSD İnceleme

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Hem PlayStation 5 hem de Xbox Series X'in piyasaya sürülmesiyle, oyun dosyaları her zamankinden daha büyük. Tüm bu süslü grafikleri ve gelişmiş mekaniği tek bir dosyaya sığdırmak, dosya balonunu yapabilir ve ne yazık ki, her iki konsol için yerleşik depolama alanı hızla dolar. Harici depolama çok önemli olacak ve ADATA XPG SE900G Harici Katı Hal Sürücüsü soruna sağlam (kesinlikle amaçlanan) bir çözüm sunuyor.

Teknik Özellikler

Güncel Fiyatlandırma: ( Amazon )
512 GB: 99,99 ABD doları
1 TB: 159,99 ABD doları
2 TB: 280,59 ABD doları
Okuma Hızı: USB 3.2 üzerinden 2000 MB / s'ye kadar
Bağlantı Noktaları: USB-C: (USB 3.1 Gen 1.1)
Hız Testleri: USB-C (PS5 ve PC ile test edilmiştir)
Biçim: exFAT (istenirse yeniden biçimlendirilebilir)
Boyutlar: 4,36 x 2,6 x 0,65 inç
Ağırlık: 5.64 oz.
Gereksinimler: Windows, Mac, Linux, Android, PlayStation 5 ve Xbox Series X ile uyumludur
Garanti: 3 Yıl

ADATA-XPG-SE900G-Size.jpg

CrystalDiskMark hızı aynı sonuçları yansıtıyor, ancak bu test hem okuma hem de yazma hızlarında biraz daha yüksek rakamlar gördü. Hem sıralı hem de rastgele okuma ve yazma sayıları etkileyicidir, özellikle sürücünün tam potansiyelini açığa çıkarmadığı kabul edilen 3.1 bağlantı noktasını kullanır. Teçhizatınızda en son USB-C sürücülere sahipseniz, aklımda bu sürücünün çok az çabayla 2000 MB / sn hızına çıkacağına dair hiç şüphem yok.

ADATA-XPG-SE900G-ATTO.png

Bu performanstan bahsetmişken, bu ürünün kutusu ve web sitesi, USB 3.2 Gen 2.2 bağlantı noktası üzerinden saniyede 2000 MB okuma hızına sahiptir. Ne yazık ki buna erişimim olmadı, ancak 3.1 Gen 1.1 bağlantı noktasına sahibim. Bu nedenle, okuma ve yazma hızlarının saniyede 1000 MB civarında olmasını bekliyordum ve yukarıdaki ATTO hız testine göre tam olarak okuma hızında elde ettiğim şey buydu. 1000 MB / sn civarında dolaşan tutarlı hızlar güzel bir şey, değil mi? Ne yazık ki, yazma hızları o 1000 MB / s işaretine tam olarak ulaşamıyordu, ancak 934.31 MB / s'lik en yüksek yazma hızı hala etkileyici.

ADATA-XPG-SE900G-CDM.png

Konsol mu PC mi?

Öyleyse SE900G okuma / yazma testlerini geçti, ancak pratikte nasıl bir performans sergiliyor? Bu cevap, sürücüyü hangi platformda kullandığınıza bağlıdır ve dürüst olmak gerekirse, konsol deneyiminin onu bir PC'ye özel tutmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Bilgisayarda sürücüye üç oyun indirdim : Fortnite , Magic Legends’ın yeni beta testi ve Darksiders III . Darksiders arasında en hızlı şekilde önyükleme yapıldı, Oynat'a bastıktan sonra ekranın kararması yaklaşık 10 saniye sürdü. Magic Legends yaklaşık 15 saniyede biraz daha uzun sürdü, Fortnite ise 35 saniyede en uzun sürdü. İlk önce Fortnite'ı başlattıktan sonra , diğer iki oyunu şimşek hızında hissettirdi, ancak Fortnite yükleme çubuğunun hafifçe yükselmesini izlemenin sürüklenmesini kesinlikle hissettim.

Bu süreleri, her durumda SE900G'den daha iyi performans gösteren ancak başlangıçta beklediğim kadar yüksek olmayan yerleşik katı hal sürücümün (PNY Dahili SATA SSD) yükleme süreleriyle karşılaştırdım. Darksiders yaklaşık yedi saniyede, Magic Legends 12'de ve Fortnite 30 saniyede yüklendi . Şimdi açıkça görülüyor ki SATA sürücüsü USB-C sürücüsünden daha hızlı okunacak, ancak aralarındaki farkların ne kadar küçük olduğunu gördükten sonra SE900G'den etkilendim. iki sürücü vardı.

ADATA-XPG-SE900G-Illuminated.jpg

PlayStation 5 testi için sürücüyü formatladım ve her birini ayrı ayrı yüklemeden önce ona Tekken 7 , Ghost of Tsushima ve Street Fighter V ekledim . Tekken 7 , Play'e bastığım andan Bandai Namco logo ekranına 18 saniye sürdü, Street Fighter Capcom logosunu yaklaşık 14 saniyede yükledi ve Ghost of Tsushima , ana menü ile ilk logo ekranından seçim arasında dokuz saniyenin biraz altında geldi. Yerleşik PS5 katı hal sürücüsünden yükleme, yalnızca Tekken 7'nin biraz daha uzun sürmesi ile yaklaşık aynı sürelerle sonuçlandı .

Şimdi "ama bunların hepsi PS4 oyunları, peki ya PS5 oyunları?" Diye düşünüyor olabilirsiniz. Basitçe söylemek gerekirse, PS5 harici sabit sürücülerin PS5 oyunlarını saklamasına izin vermiyor, bu bir serseri ama bu SE900G'nin hatası değil. Daha da önemlisi, SE900G, oyunları yerleşik SSD kadar hızlı yüklüyordu ve PS4 ya da değil, bu inanılmaz bir başarı. Teknik olarak eğilimli olmayan biri için varsayım, harici bir sürücünün konsolun dahili belleğinden çok daha kötü performans göstereceği olabilir, ancak burada durum böyle değil.

Son düşüncelerim

Hem oyun konsolları hem de PC için ekstra sabit disk alanı arıyorsanız, ADATA XPG SE900G fiyat etiketine değer. Okuma / yazma testleri iyi görünüyor, oyun yükleme süreleri etkileyici (konsolda daha iyi olsalar da) ve 1 TB depolama alanı birden fazla oyun için bolca alan sunuyor. Seçeneğiniz varsa, bunun bir PC yerine bir konsol için kullanılmasını tavsiye ederim, ancak her iki durumda da SE900G, depolama yetersizliği için harika bir çözüm olarak hizmet edecektir. Ayrıca, bu RGB deseni çok havalı ve bazen anlaşmayı tatlandırıyor.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri