noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
onur akbaş 1
onur akbaş
PrimeAC 1
PrimeAC
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
romegames 1
romegames
Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Altın Konu ADATA SU650 240GB SATA SSD İnceleme

Lorenzo

Vatan, Türk’ün Kalesi!
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye Turkmmo Discord Nitro Booster
Co Admin
Developer
Yönetici
Turnuva
Admin
Yarışma
Paylaşım
Konular
3,009
Çözüm
31
Online süresi
7mo 18d
Reaksiyon Skoru
6,001
Altın Konu
507
TM Yaşı
10 Yıl 5 Ay 17 Gün
Başarım Puanı
399
MmoLira
119,629
DevLira
121
Ticaret - 100%
2   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

1770159949351.png

Ev bilgisayarım çok eskiydi ve hala mekanik disk kullanıyordu. Windows güncellemeleri saatler sürer olmuştu, artık sistem kullanılamaz haldeydi. SSD almaya karar verdim ama çok pahalı modellere gerek yoktu, sadece sistem diski olacaktı. Kingston A400 bakmıştım önce ama ADATA SU650 biraz daha ucuzdu. 240GB yetecekti Windows ve temel programlar için, oyun yüklemeyecektim. Okuma hızı 520 MB/s olarak belirtilmişti, yazma 450 MB/s civarındaydı. 3D NAND teknolojisi kullanılmıştı, dayanıklılık iddiası vardı. Üç yıl garanti veriyorlardı, bütçe segmentinde normal bir süreydi.

Kargo geldiğinde paket küçüktü, kartpostal boyutundaydı neredeyse. Plastik blister ambalaj içindeydi, basit bir paketlemeydi. SSD mavi renkli metal kasaya sahipti, ADATA logosu üzerindeydi. Ağırlığı hafifti, plastik sandım ilk başta. Masaüstü kasayı açtım, 2.5 inç yuvasını buldum. Eski hard diski sökmeden ikisini birlikte kullanacaktım. SATA kablosu anakarttan bağladım, güç kablosu PSU'dan geldi. Vida deliklerine uydu rahatça, sabitleme kolay oldu.

1770159989902.png

Bilgisayarı açtığımda BIOS disk tanıdı otomatik olarak. Disk yönetiminden initialize ettim, GPT formatı seçtim. Windows Media Creation Tool'la kurulum yaptım, USB bellekten başlattım. Kurulum 18 dakika sürdü, eski diskimde 1 saati bulurdu. Masaüstüne ilk girişim 25 saniye oldu, önceden 3-4 dakika beklerdim. Sistem hızlanması inanılmazdı, çöp bilgisayar canlandı adeta. Tarayıcı açılışı anında oldu, sekme yükleme hızlandı. Excel dosyası açarken donma kalmadı, hemen hazır oluyordu. Photoshop Elements yüklediğimde başlatma süresi yarıya düştü.

Benchmark testinde CrystalDiskMark kullandım, sequential okuma 510 MB/s gösterdi. Yazma hızı 430 MB/s seviyesindeydi, iddiaya yakındı. Random performans zayıftı, DRAM cache olmadığı belliydi. Küçük dosyalarda yavaşlama oluyordu, büyük transferlerde iyiydi. TBW değeri 80TB civarındaydı, günlük kullanımda yıllar yeter. SMART verileri sağlıklı gösteriyordu, wear level düşüktü. Sıcaklık 35 derece civarında kalıyordu, ısınma sorunu yoktu. Eski hard diski depolama için kullanmaya devam ettim, filmler ve dosyalar orada.

Paylaşım için teşekkürler :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri