TGamesZeus 1
TGamesZeus
Best Studio 1
Best Studio
berkmenoo 1
berkmenoo
InfernoShade 1
InfernoShade
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
onur akbaş 1
onur akbaş
IronTalonX 1
IronTalonX
D 1
delimuratt
berzahx 1
berzahx
Hikaye Ekle

Altın Konu Panzer Paladin - Genel İnceleme

bLastX

www.blastx.work
TM Üye
Konular
1,673
Çözüm
48
Online süresi
9mo 24d
Reaksiyon Skoru
8,723
Altın Konu
297
Başarım Puanı
374
MmoLira
41,556
DevLira
753
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Retro estetiğe bayılıyorum, bu yüzden PAX East 2019'da ilk kez ona baktığımda hemen Panzer Paladin'e çekildim. Artık retro esintili, aksiyon platform oyunları sıkıntısı yok " twist "eski güzel NES ortamına saygı duyuyor, ancak çok azı Panzer Paladin'in Nintendo Power'ın Pak Watch bölümünde sadece küçük bir yazıda görülen gizemli, yayınlanmamış bir NES oyunu gibi hissettirmek için yaptığı kadar ileri gidiyor. Panzer Paladin'in yeni mekaniği kendi başına duruyor, ancak onu gerçekten harika kılan, olumsuz yanları olmadan o oyun çağının heyecanının çoğunu yakalama yolu.
Screenshot_1.png

Video oyunu hikaye anlatımı, 8 ve 16 bitlik dönemlerden bu yana geçen on yıllar içinde uzun bir yol kat etti, ancak Panzer Paladin bunların hiçbiriyle gerçekten ilgilenmiyor. Hayır, peşinde olduğu tek duygusal tepki, saf nostaljinin sıcak dopamin hücumu. Hikayesi basit: silahlarla dolu göktaşları Dünya'ya düştü ve kötü varlıklar, bu kara büyü ile aşılanmış savaş silahlarının alçak enerjisiyle beslenen dünyayı sular altında bırakıyor. "Kötü adamlar uzaydan düştü, öyleyse onları vuralım!" Dan daha fazla video oyununu nasıl elde edersiniz?

Kötü adamlar uzaydan düştü, öyleyse onları vuralım!" Dan daha fazla video oyununu nasıl elde edersiniz?

Flame adlı bir cyborg'un, güçlü bir kara büyünün güçlerini geri püskürtmek için Grit adlı bir makineye pilotluk yapması kadar saçma olsa da, hiçbir zaman göz kırpmaz veya başını sallamaz, ancak bir şekilde asla kendisini fazla ciddiye almaz. Oyun için mükemmel tonu belirliyor ve hikaye, Bubblegum Crisis veya yıllar boyunca düzinelerce Gundam serisi gibi dizinin herhangi bir efsanevi anime'sinde evde olabilecek animasyonlu ara sahnelerde oynanıyor.

6 saatlik kampanyayı yenmek beni 1980'lerin oyunlarının en sevdiğim bölümlerinden biri ile ödüllendirdi: genişletilmiş bir ara sahne. Elbette, bugün ara sıra bir saat veya daha fazla süren ara sahnelerimiz var (size bakarken, Kojima), ancak o zamanlar Ninja Gaiden gibi oyunlar ve bunların mikroskobik hafıza boyutları, bu dramatik anların kurs boyunca paylaştırıldığı anlamına geliyordu. oyununuz. Son, ekstra uzun (birkaç dakika anlamına gelir) ara sahnesi, sıkı çalışmanız için bir ödül gibi geldi ve Panzer Paladin bu kayıp deneyimi yeniden canlandırıyor.

Eski Usul Tutmak

Harika anime cehennem ara sahnelerinin yanı sıra, Panzer Paladin o kadar çok eski okul oyun anısını uyandırıyor ki, anlamadığım milyonlarca karanlık anı olduğundan eminim. NES kütüphanesine selamlar çoktur, ancak asla açık veya zorlama hissetmez. Yeni bir seviyeye ışınlandığınızda, Strider'ın (kriminal olarak küçümsenmiş) NES versiyonunun hemen dışındaki bir sahnede hareketli operasyon üssünüzden çıkarsınız.

Ana seviyelerde Grit'e pilotluk yaparsınız, ancak Switch'teki "eksi" düğmesine basabilir ve istediğiniz zaman Flame olarak bir Blaster Master olarak atlayabilir ve koşabilirsiniz. Aslında, Bionic Commando ve Castlevania serisinin kesiştiği noktada kamçıdan sallanan Flame olarak oynamanız gereken her seviyenin sırları ve bölümleri var. İkinci yarıda hareket etmek, Mega Man 2'deki Wily'nin kalesini andırıyor. Bazı düşmanlar, vurulduğunda, Contra'dan gelen teneke, ping sekme efekti ile aynı sesi çıkarıyor. Yakın bir yaklaşımdan da bahsetmiyorum: kulaklarıma, onlarca yıllık NES Contra oyunlarında eğitilmiş, tam olarak aynı ses. Neredeyse eski bir okul aşırı yüklemesi, ama her nasılsa bonafidlerini göstermek için kafama vurulmuş gibi hissetmedim.

Zorluk da eski usul, ancak yalnızca iyi bir şekilde: neyse ki geliştirici Tribute Games, kontrol noktalarına seviyelere eklendi, böylece arka arkaya beşinci beyaz mafsal mücadelesinde başarısız olduğunuzda tüm ilerlemenizi kaybetmezsiniz. En azından hemen değil. Her patron savaşından önce cömertçe yerleştirilmiş bir kontrol noktası varken, patronu yenmeden canınız biterse, başlangıç noktasına geri döner. Ayrıca seviyeler arasında sadece iki kontrol noktası vardır ve bazen bu ilk kontrol noktasına ulaşmak uzun ve zorlu bir yolculuk gibi hissedebilir. Birinci veya ikinci kontrol noktasına varmadan önce kendi aptallığım yüzünden öldüğüm birden fazla durum oldu, bu da beni uzun bir yol haline getirdi. Bu harika gelmedi.

Bunun benim aptallığım olduğunu söylediğimde, ciddiyim. En iyi eski tarz oyunlar gibi Panzer Paladin de ucuz vuruşlar yapmaz. Grit ve Flame arasındaki kontroller gerçekten farklı hissettiriyor, ancak ikisi de idare edilebilir ve bu yüzden birkaç kez bir atlamayı kaçırdığımda veya bir an ölüm lav çukuruna düştüğümde aptal parmaklarım beynimi dinlemedi. .

Normları (ve Silahları) Yıkmak

Panzer Paladin'in sahip olduğu en havalı fikirlerden biri silahlara olan yeni yaklaşımıdır: sonsuza kadar sürmezler. Kırılabilir silah kavramı ne kadar popüler olmasa da, burada nasıl oynadığınızın gerekli bir parçası ve aslında en sevdiğiniz silahı kaybetmenin getirdiği iyi bir şey var. Omuz düğmelerini basılı tutmak, mevcut silahınızı kırar, bir büyüyü serbest bırakır ve size gökyüzünden bir güçlendirme veya düz bir şekilde yağan şimşekler verir. Savunma ve saldırı büyülerinin yanı sıra Grit'i iyileştirmek ve diğerlerinin yanı sıra düşmanlardan sağlığı emmek için büyüler var.

Başlangıçta tüm bunların ne kadar önemli olduğunu fark etmemiştim, özellikle de patronlarla karşılaştığımda. İlk birkaçını yenmek için mücadele ettim, ancak dövüşler sırasında uygun güçlendirmeleri ve saldırı büyülerini uygulamaya alıştıktan sonra, çok daha az göz korkutucu hale geldi. Örneğin, bir silahı kırmak ve Grit'e "kanatlar" atmak, hem kara saldırılarından kaçınmak hem de patron başka türlü ulaşılamaz olduğunda hasar vermek için pozisyon almam için savaş alanında yüzmeme izin verdi. Savaşın sıcağında iyileştirmek için yarım düzine silahı kırmak birden fazla oldu. "Absorbe" büyüsü, çağrılan minyonlarla dolu bir ekranla hızlı bir şekilde çalışarak beni acele eden tüm sinir bozucu düşmanlardan kaçınmak yerine patrona saldırmaya odaklanmam için özgür bıraktı. Aslında, silah istiflemek kara büyü seviyenizi artırır ve bu da patronları daha da zorlaştırır.

Bu silahları kırmanın ve onların kötü yollarını ortadan kaldırmanın sizin yararınıza olduğunu bir kez kucakladığınızda, hepsi bir araya gelir.

Ancak tüm silahlar yok edilmeye mahkum değildir! Bossları yendikten sonra elde edilen silahlar daha hızlı, daha güçlü, çok daha dayanıklıdır ve hatta bazılarının içlerinde kilitli olan nadir "tam iyileştirme" büyüsü bile vardır. Güçlü bir patron silahı, karşılaştığınız bir sonraki patronun kısa sürede çalışmasını sağlayabilir ve patron tarafından elde edilen en kötü silah bile, yol boyunca rastgele düşmanlardan aldığınız düzinelerce silahtan daha iyidir. Onları tutmaya karar verirseniz, silahlar için dayanıklılık göstergesini dolduran güçlendiricileri bulmanız ve toplamanız gerekir (Ben de Ice Pop hayranıyım).

Ayrıca onları nasıl ve ne zaman kıracağınıza dair seçimleriniz de var, çünkü Grit'in genel yaşam enerjisi sayacını artırmak için üssünüzde fazladan silahlar takas edilebilir. Ama gerçekten sevdiğim şey demirci seçeneği. Esasen, kendi savaş silahlarınızı tasarlıyorsunuz. Kendi yarattıklarınıza atayabileceğiniz belirli sayıda puanınız var, böylece mevcut noktaların kısıtlamaları dahilinde ne kadar dayanıklı olduğuna, gücüne ve daha fazlasına karar verebilirsiniz.

Gerçekten sevdiğim şey demirci seçeneği. Esasen, kendi silahlarınızı tasarlarsınız.

Bunu bir RPG'de bir karakter yaratmak gibi düşünün. En sevdiğim hellblade yaratımı hızlıdır, büyük miktarda hasar verir, ancak düşük dayanıklılık pahasına gelir. Daha da iyisi, demirci menüsünde kendi piksel sanat resminizi çizebilirsiniz. Aslında silahı çekmek biraz hantal, ama ezici değil ve tatlı görünümlü bir kılıç yapabildim. % 100 eminim ki insanlar yaratıcıyı müstehcen silahlar yapmak için kullanacak, ama kendimi geride tutmayı başardım. (Bildiğiniz kadarıyla, neyse.) Yarattığınız silahların belirli orta ve geç seviye etkinliklerinde düştüğünü görmek çok eğlenceli.

Karar

Panzer Paladin, aksiyon platform tekerleğini yeniden icat etmiyor, ancak tamamen taze bir his deneyimi haline getirmek için eski tarz bir aksiyon platformunun estetiğini ve hissini modern fikirlerle dengeleyen mükemmel bir iş yapıyor. Silahların gerçek gücü, yalnızca yok edilmeleri yoluyla açılır, bu da her seviyeye ve patron dövüşüne ekstra bir strateji katmanı ekler. Retro estetiğinin yanı sıra, nostalji uğruna nostaljiye saplanmadan NES dönemi oyunlarına birçok selam veriyor. Kürek Şövalyesi gibi bir şeyin zirvelerine tam olarak ulaşmıyor, ancak orijinal NES'te evde olabileceği hissine kapılırken neu retro türüne pek çok harika fikir getiriyor.​

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri