- Konular
- 660
- Çözüm
- 35
- Online süresi
- 5mo 1d
- Reaksiyon Skoru
- 1,683
- Altın Konu
- 80
- Başarım Puanı
- 311
- MmoLira
- 15,018
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
İLK İZLENİM
Nostalji oyunlar bağımlılıktır. Ve tüm ilaçlar gibi, ona bağımlı olmak tehlikeli olabilir. Sanırım bu oyunla ilgili bir sorunum var bırakamıyorum ve müdahaleye ihtiyacım var. Elbette, 2011’in Serious Sam 3’ü daha basit bir zamana saçma sapan bir geri dönüş gibi geldi, ancak 2020’de Serious Sam 4’ün durmaksızın atış yapma markası düpedüz akışkan görünüyor. En azından ikili kullanım ve bir beceri ağacı gibi birkaç yeni fikre katılıyor, ancak Doom kendini modern zamanlar için yeniden icat ederken, Ciddi Sam ne ileri ne de geri hareket etmekten keyif alıyor gibi görünüyor. Bu sadece bir tür kenara çekiliyor.
Sebep ne olursa olsun, neden olacağınız tüm tuhaf katliamları haklı çıkarmaya çalışan bir hikaye var ve bu, savaşlar kadar karmakarışıktır. Sam Stone ve askeri arkadaşlarının, Kutsal Kase'yi bularak Avrupa'da bir uzaylı derebeyini devirmek için savaştığı bir dizi sert animasyonlu ara sahneler görüyoruz, çünkü neden olmasın? Sam'in sesi, Dük Nukem'le birlikte zar zor komik olan bitmek bilmeyen tek gömleklik barajda çıngırdarken, sürekli olarak komedilerini yüksek sesle çalıştırırken, sıvı Dük Nukem'i gargara yapıyor gibiydi. İyi bir kelime oyununu çoğundan daha çok seviyorum ve bu oldukça çabuk zayıfladı. Arada bir düzgün bir şaka gelir, ancak aynı sıklıkla senaryo açıklanamaz bir şekilde, hiçbir yumruk çizgisi olmadan tamamen ciddileşir ve tuhaf bir şekilde yersiz hissedilir.
OYUN VİDEOSU
Gerçek oyun, devasa, büyük ölçüde boş bir arenadan diğerine geçmeye, her seferinde basit, çoğunlukla hayal gücü olmayan silahlardan oluşan bir cephaneyle her seferinde düşman sürüsüyle düşman sürüsüyle savaşmaya kadar iniyor. Üç tip av tüfeği ve saldırı tüfeği ve iki mini tabanca, iki keskin nişancı tüfeği, bir roketatar, bir el bombası fırlatıcı… neredeyse hiçbiri uzaktan ayırt edici gelmiyor. Kendine gerçek bir kişiliğe sahip olduğunu hisseden tek silah, saçma bir şekilde güçlü olan ve bir atış ne kadar sürdüğünüze bağlı olarak farklı hızlarda ateş eden geri dönen Cannon Ball'dur. birden fazla düşman ve tepelerde yuvarlanın. Böylesine çılgın bir oyun için, bunun gibi çok daha çılgın silahlar ve daha az hazır ateşli silahlar beklersiniz.
Savaşacak çok çeşitli canavarlar, birden fazla yönden delilik.
Yine de Serious Sam 4'e bu kadarını vereceğim: Savaştığınız çok çeşitli canavarlar birden fazla açıdan çılgınca. Bu, en temel zombiler ve ikonik / iğrenç çığlık atan başsız kamikaze bombardıman uçaklarından lazerle doldurulmuş uzaylı askerlere, alevli mumyalar, dörtnala boynuzlu iskeletler, tuhaf küçük tek gözlü canavarlar, mini silahlı akrep adamlara kadar düzinelerce farklı türden oluşan bir hodgepodge. , saldıran werebull'lar, dev dört kollu kertenkele-adamlar, telekinetik cadı kraliçeleri, sayısız doğrudan Doom ve Quake iblis soygunları, gerçek nosferatu tarzı vampirler ve çok daha fazlası. Yüz düşman sürüsünün üzerinize indiğini görmek kesinlikle bir gösteri var ve hızla kaotik bir hal alıyor. Ancak bu hayvanat bahçesi, tek bir oyunda düşmanların bir araya gelmesi gibi bir anlam ifade etmiyor ve Serious Sam’in evreninin hiçbir zaman makul bir yer gibi hissetmemesini sağlıyor.
Düşmanların çoğu size koşar ve ateş eder, ancak birkaçının karşı koyması gereken kendine özgü davranışları vardır ve özellikle ölümcül olmak için birleşebilir. Sizi bakmaya ve nişan almaya zorlayan bir sürü uçan dronla uğraşmak, yere bakmadığınız anlamına gelir, bu da sizi werebull'ları veya kamikazları şarj etmek için ana hedef bıraktığınız anlamına gelir. Bu konuda akıllıca olan şey, hemen hemen hepsinin farklı sesler çıkarmasıdır, böylece siz onu görmeden önce neyin geldiğini bilirsiniz, bu çok önemlidir çünkü daha fazlası herhangi bir yerde herhangi bir zamanda ışınlanabilir.
Hayatta kalma, her hedef için doğru aracı seçmek için silahlarınızı hokkabazlık etmekle ilgilidir, bu ister bir mermi püskürtücüsü ile küçük bir düşman sürüsünü ortadan kaldırmak ister yoğun ateş gücüyle büyük bir düşmanını devirmek olsun. İkili kullanma ve her elde farklı bir silah tutma yeteneğinin kilidini açmak bu konuda çok yardımcı olur çünkü aralarında çok sık geçiş yapmak zorunda değilsiniz ve hasar çıktınızı ikiye katlayabilirsiniz (bir kalabalığı çift minigunlarla eritmek oldukça tatmin edicidir) , ancak bu, keskin nişancı tüfeği ile yakınlaştırma veya lazer minigun için güçlü ölüm ışını eklentisini kullanma gibi alternatif ateş yeteneklerini kullanabilmenin bedeli.
Sadece uyuşmadan önce çok fazla düşmanı kırmızı sise indirgeyebilirsiniz.
"
Ayrıca, acil durumlarda, düşmanları uzaklaştıran bir tuzak, zamanı yavaşlatan bir cihaz, menzildeki her düşmanı unutulmaya iten taşınabilir bir kara delik ve 50 sağlığı geri kazandıran bir şırınga gibi acil durumlarda kırılacak bazı tüketilebilir süper silahlar da alıyorsunuz. Aslında bu oldukça sıkıcı.
Sorun şu ki, bu Serious Sam 4 için neredeyse tüm derinlik ve bu nedenle uzun süren savaşları sıkıcı hale geliyor - sadece o kadar çok düşmanı, daha fazla uyuşmadan önce kırmızı sis haline getirebilirsiniz. bir dizi dalgada bir sonraki ile birlikte sel. Benim için bu, harekatın yarı noktasından daha kısa bir sürede gerçekleşti ve yeni bir silahın veya düşmanın tanıtılması bile, aynı sıkıntılara yeniden yerleşmeden önce sadece birkaç dakikalığına olayları canlandırdı.
Bunun dışında, Serious Sam 4'te yaptığınız diğer şeyler, bazılarının kelimenin tam anlamıyla boş bir yolda birkaç dakikalığına, üstünden atlayacak tatlı bir atlayış olmaksızın sadece birkaç dakika süren son derece sıkıcı araç sekanslarıdır. Bazen sınırsız cephaneye sahip büyük bir stompy mech kullanırsınız, bu iyi ama daha basit ve yaya olarak savaşmaktan daha az stratejiktir. Ama genel olarak, bazıları sona ermeyi reddediyor gibi görünen büyük kavgadan sonra büyük bir kavga.
Kesinlikle kolay olduğunu söylemiyorum.
Kesinlikle kolay olduğunu söylemiyorum - kampanyanın ilk yarısında tek başına oynamak, çok sayıda düşman, bu dövüşlerin çoğunun normal zorlukta birkaç düzine girişim gerektirdiği anlamına geliyordu. (Bu nedenle, kampanyanın ne kadar süreceğini tahmin etmek çok zordur, ancak 12 ila 15 saat arasında denge kurarım.) Yine de çok tutarsızdır: Bazı alanlar size sağlık ve zırh alıcıları yağdırarak iyi durumda kalmanızı sağlar. eğer ihtiyaç duyduğunuzda nerede olduklarını hatırlarsanız, diğerleri onlarla tuhaf bir şekilde cimridir. Kendiniz anlamlı miktarda sağlığı geri kazanmanın bir yolu olmadığından (bir yakın dövüş öldürme puanını alırken size sağlık veren bir yükseltme, size hakaret edecek kadar küçük bir miktar verir), bu da beni tekrar tekrar başlatmaya ve temelde hiç vurulmamaya çalışmamı sağladı.
Ayrıca patron dövüşlerinin aslında daha kolay karşılaşmalardan bazıları olması da mantıksızdır - bunları bir avuç defadan fazla denemek zorunda kalmadım. Hiçbir şeyi bozmadan, son patron dövüşü, gerçekten daha önce ortaya çıkması gereken birkaç yeni mekanik sunar. Bu dövüşte, kampanyanın geri kalanından daha fazla yaratıcılık var. En zorlu dövüşler genellikle, size tam olarak hangi ödülü önceden kazanacağınızı gösteren işaretlerle açıkça işaretlenen yan hedeflerde bulunur.
Hepsi sadece… iyi. Kesinlikle zorlayıcı, ama ilhamsız ve mülayim. Ancak, zamana ayak uydurmakta başarısız olmanın Serious Sam 4'ü gerçekten yaktığı bir alan var: ortada hiçbir kooperatif yok. Dört oyuncuya kadar kampanyayı tamamlayabilirsin ve gerçekten yapmalısın, ancak bunu yapmak için özel olarak bir kooperatif oyununa yüklemelisin. Çoğu zaman aşılmaz hisseden bir kavgaya çarptım ve bana yardım etmesi için bir arkadaşımı arayabilmeyi diledim, ama bu bir seçenek değil. Ve kooperatifin çok daha kolay olması sinir bozucu, çünkü bıraktığınız yerden aksiyona yeniden başlayabilirsiniz, oysa tek oyunculu her ölüm bir kurtarmadan yeniden doldurmak anlamına gelir. Kampanyanın ikinci yarısından çok daha az hayal kırıklığına uğradım ve neredeyse tamamen bir arkadaşımla oynamaktan kaynaklanıyordu.
Bununla birlikte, kooperatife bu kadar uygun görünen bir oyunun tek bir ana karakter etrafında inşa edilmesi ve diğer herkesin basitçe ara sahnelerde ortadan kaybolması son derece tuhaf. Bu, Serious Sam 4'te görülen türden genel bir özensizliktir ve sağda ve solda dokular patladığında ve animasyon aksaklıkları çok yaygın olduğunda göz ardı etmek zordur.
Karar
Önceki tüm Serious Sam oyunlarında olduğu gibi, Serious Sam 4'teki ana fikir "Peki ya daha fazla düşman olsaydı?" Bundan daha fazlası yok. Bu run-and-gun aksiyon tarzı kesinlikle zorlu, daha yeni oynanıyor ve basitçe düşman sayısını artırma ve çift kullanım ekleme yatırımının getirisi azaldı. Size fırlatılan kötü adamların çeşitliliği etkileyicidir, ancak savaşların sıkıcı hale gelmesini engelleyecek kadar ilginç silahlar yoktur ve bu gün ve çağda eşli birliğin olmayışı affedilemez.
Son düzenleme: