- Konular
- 46
- Online süresi
- 11g 86214s
- Reaksiyon Skoru
- 345
- Altın Konu
- 21
- Başarım Puanı
- 131
- TM Yaşı
- 10 Yıl 4 Gün
- MmoLira
- 1,544
- DevLira
- 6
Metin2 EP, Valorant VP dahil tüm oyun ürünlerini en uygun fiyatlarla bulabilir, Item ve Karakterlerinizi hızlıca satabilirsiniz. HEMEN TIKLA!
Merhaba Saygı Değer TürkMMO Ailesi;
Bugünkü anlatacağımız konu şudur; Myst - Oculus Quest İncelemesi
Bu bir oyundur, oyun hakkındaki bilgileri alt tarafda bulabilirsiniz.
İncelenmesini istediğiniz başka bir oyun olursa, yorum olarak belirtmeniz yeterli olacaktır.
Konuyu beğendiyseniz lütfen, beğenip destek olun.
Bir başka konuda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın...
Konu uzun gelebilir bazılarınıza, fakat resimlere bakarak'da nasıl bir oyun olduğunu anlayabilirsiniz.
Bugünkü anlatacağımız konu şudur; Myst - Oculus Quest İncelemesi
Bu bir oyundur, oyun hakkındaki bilgileri alt tarafda bulabilirsiniz.
İncelenmesini istediğiniz başka bir oyun olursa, yorum olarak belirtmeniz yeterli olacaktır.
Konu uzun gelebilir bazılarınıza, fakat resimlere bakarak'da nasıl bir oyun olduğunu anlayabilirsiniz.
Myst, tuhaf binalar ve sezgisel olmayan, bağımsız anahtarlarla dolu küçük, ıssız bir adadır. Vardığınızda, neden orada olduğunuza veya ne yapmanız gerektiğine dair hiçbir fikriniz yok. Etrafınızı dürttüğünüzde - her kapıyı açarken, tüm anahtarlara basarken, bulduğunuz kitapları ve notları okurken - durumunuz şekillenmeye başlar. Myst'te tuzağa düşürülmüş, sırlarını ortaya çıkarmak ve kaçmak için bulmacalarını çözmeniz gerekecek.
Myst'in yerlerinin ve bulmacalarının içeriği herhangi bir birleştirici estetiği takip etmez - çevrenize dikkat etmenizi ve yaratıcı düşünmenizi gerektiren kafa karıştırıcı zorluklar yaratma hizmetinde birleşirler. Bir bakışta, her bulmaca tamamen geniş, birbirine kolayca uymayan etkileşimli bulmaca parçalarından oluşan bir karmaşa gibi görünüyor. Çoğu zaman, çevrenize iyice uzun süre bakmanız ve çözmeden önce bulmacanın nasıl çalıştığını anlamanız gerekir.
İlk geldiğinizde bulduğunuz bir notta açıklanan ilk bulmaca, tüm oyunun tonunu belirler: Not, adadaki anahtarların sayısını saymanızı ve gizli bir mesajı görüntülemek için bu numarayı bir makineye girmenizi söyler. Bununla birlikte, anahtarlar adadaki ilgi noktalarının yanına yerleştirildi, bu yüzden diğer bulmacalara bağlanmaları gerekiyormuş gibi görünüyorlar. Artı, normalde anahtarların çekilmesi gerekir. Not için olmasa onları nasıl kullanacağınızı asla çözemezsiniz. Bir şeyin kilidini açarlar , ancak beklediğiniz şeyi yapmazlar veya sezgisel olarak çalışmazlar.
Anladığım kadarıyla, tüm orijinal bulmacalar bozulmadan kalıyor, bu yüzden ne yapacağını hatırlayan geri dönen oyuncular oyunda uçabiliyor. Oyunun sizi dürüst tutmasını istiyorsanız, sembol ve sayı tabanlı cevapları değiştiren bir bulmaca rasgele dağıtıcısı var. Rastgele dağıtıcı, bulmacaların çözülme şeklini değiştirmez, ancak sizi köşeleri kesmeden tüm adımlardan geçmeye zorlar.
Myst'in hikayesi aynı zamanda bir bilmecedir. Parçalar halinde anlatılan adanın tarihini öğrenmek, sizi nasıl kaçabileceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinmeye götürür. Bulmacalar gibi, ihtiyacınız olan bilgiler de kendini belli etmiyor, bu yüzden çok dikkatli olmalısınız ve ilerledikçe bilgileri aklınızda tutmalısınız. 1990'larda bu, bir kağıda bir şeyler yazmanız gereken bir oyundu. Görevde, kendimi bir sürü ekran görüntüsü alırken buldum, bu biraz daha uzun sürdü ama sonuçta aynı şekilde çalıştı.
Not almak, Myst'in arkaik hissettiren yalnızca bir yönüdür. Modern bulmaca ve macera oyunlarına kıyasla, Myst inanılmaz derecede uygunsuz bir oyundur. Bulmacaların çoğu, bir düğmeyi çevirmek için bir alana gitmenizi, ardından bunu yapmanın amaçlanan sonuca yol açıp açmadığını kontrol etmek için bir yere gitmenizi gerektirir. Ve bir not defteri ile bile, çok iyi bir hafızaya sahip kapsamlı bir araştırmacı olmanıza dayanan birkaç bulmaca var. Orijinalin bir hayranı olarak, hatalarını affetmeye meyilli olsa bile, özellikle takılıp kaldığınızda işinizi kontrol etmenin ve bulmacalarla uğraşmanın sıkıcı olabileceğini anlıyorum - VR tarzı "ışınlanma" hareketi kullanırken iki kat daha fazla.
Fotoğraf Galerisi;
Çocukken Mac'imde Myst oynadım ama yıllarca dokunmamıştım. On yıllar sonra bile oyunun açılış anlarında kendimi iskelede bulduğumda nerede olduğumu anladım. Oyun çok farklı görünse de; orijinalin önceden oluşturulmuş görselleri 3D olarak daha canlı ve canlı hissediyor. Sanal gerçeklikte iskelede durmak, onu ekranda görmek yerine, berrak bir rüya gibi hissettirdi. Çocukluğumdan bir anıyı yeniden yaşıyormuşum gibi hissettim. Bulmacaları çözme konusunda pek bir şey hatırlamadığım için yeterince uzun zaman olmuştu, ama yine de birçok alanı tanıdım.
Onları ortamların daha gerçekçi ve detaylı olduğunu görecek kadar iyi tanıyordum. 90'ların orijinal versiyonlarına bakarsanız, ortamların çoğu sarp, geometrik bir kaliteye sahipti. Sanal gerçeklikte ortamlar daha pürüzsüz ve daha orantılı görünüyor. Pek çok yerde dünya daha ayrıntılıdır. Ahşap tahılları, borulardaki perçinleri ve diğer küçük detayları görebilirsiniz. Geliştirilmiş olmasına rağmen, dünya değişmedi. Bu sadece daha eksiksiz bir yorumudur.
Bu duygusal bağlam olmasa bile Myst, bir VR deneyimine iyi bir şekilde dönüşen mekaniklere sahip basit bir oyundur. Dünyanın her köşesini ve köşesini keşfetmek, sadece ona bakmaktan ziyade, içinde olduğunuzda çok daha büyüleyici. Düğmeleri çevirmek, kolları çekmek ve anahtarları çevirmek, yalnızca işaret edip tıklamaktan daha ilgi çekici geliyor. Birçok VR oyununda olduğu gibi, iki hareket kontrolü arasında geçiş yapabilirsiniz: hareket etmek için analogu kullanmak ve kendinizi yeniden konumlandırmak için sol analog çubuğu tutup bıraktığınız "ışınlanma" hareketi. Oda ölçeğinde izlemeyi kurmak için boş alanınız varsa, yakın çevrenizde de dolaşabilirsiniz. Oda ölçeği diğer yöntemlerin yerini alamaz, ancak bulmaca odalarında oda ölçeğini kullanmak, uzayda olduğunuz hissini gerçekten artırır.
Aynı zamanda, VR ve özellikle Oculus Quest bazı teknik sınırlamalar getirir. Yeni sanat, Myst'in daha detaylı bir versiyonunu başarıyla gerçekleştirirken, yeni versiyonun görsel sadakati arzulanan bir şey bırakıyor. Birçok nesnenin düzensiz, pikselli kenarları vardır. Metin, özellikle elle yazılması gerektiğinde bulanık ve okunması zor, ancak tam olarak okuyamadığım hiçbir şeyle karşılaşmadım.
Genel olarak, Myst'in Quest versiyonu da teknik olarak lansman sırasında titriyor. Altı saatten biraz fazla bir süre içinde, oyunu çökertmeden tasarrufumu öldüren birden fazla hatayla karşılaştım. Bir keresinde, bir duvara ışınlandığımda, etki açıktı. Bir bulmacanın düzgün şekilde sıfırlanmadığı bir diğerinde, bir sorun olduğunu fark etmeden önce oyunun tüm bölümlerini tamamladım ve tamamladım. Otomatik kaydetme özelliği sizi saniyeye kadar izler, bu nedenle manuel olarak kaydetme önemlidir. Bazı şeyler asla değişmez sanırım.
Benim gibiyseniz ve geçmiş bir çağdan beri Myst'e biraz saygı duyuyorsanız, teknik kusurları affedebilirsiniz. Sadece oyuna dönmekle kalmayıp, aynı zamanda onu VR'de görmek gerçeküstü ve iç açıcı bir deneyimdi. Ve yıllar sonra bile hala dişleri olduğunu bulmak yürek vericiydi. Yeni gelenler, acımasız eski tarz macera oyunu eğilimleri ile bazı teknik sorunlar arasında zor bir takılma bulabilir, ancak yine de etkileyici bir beyin teaser ve zarif bir kültürel eser.
- Konular
- 2
- Online süresi
- 37403s
- Reaksiyon Skoru
- 6
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- TM Yaşı
- 5 Yıl 3 Ay 14 Gün
- MmoLira
- 28
- DevLira
- 0
Emeğine sağlık
- Konular
- 2
- Online süresi
- 37403s
- Reaksiyon Skoru
- 6
- Altın Konu
- 0
- Başarım Puanı
- 23
- TM Yaşı
- 5 Yıl 3 Ay 14 Gün
- MmoLira
- 28
- DevLira
- 0
vay be
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 1, Üye: 0, Misafir: 1)