Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Metin2 PVP Server Nasıl Kurulur?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TR Toybaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

TR Toybaba

Herşeyi bilmene gerek yok,haddini bil yeter!
TM Üye
Üye
Konular
76
Online süresi
21h 44m
Reaksiyon Skoru
83
Altın Konu
0
TM Yaşı
7 Yıl 8 Ay
Başarım Puanı
77
MmoLira
116
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

images.jpg

Şimdi Metin2 pvp açacaklar için, deneyimi olmayan arkadaşlara Metin2 pvp Nasıl Kurulur Aşama aşama anlatmayacağım. Konu sıfırdan başlayanlar için göz önünde bulundurularak hazırlandığı için herkesin anlayacağı dilde basitçe anlatmaya çalışacağım.

METİN2 VPS: Eğer kaliteli bir sunucu istiyorsanız bizzat önermem.

Metin2 VDS: VDS biraz maliyetlidir ama kaliteli hakiki bir sunucu istiyorsanız bunu almak zorundasınız.

Metin2 pvp server açmak isteyenler yapılması gerekenler;

Öncelikle konu hakkında kapsamlı bir araştırma yapmalıyız. Hatta yardım alabileceğimiz kimse varsa yardım almalıyız. Ne nedir diye? Bilişim konusunda çok seçici olmalıyız güvenilir bir bilişim bulmalı ve bu bu bilişimin referanslarını gözden geçirmeliyiz. Bu konuda birçok forum ve sitede Game Hosting Bölümü yada buna benzer bir bölüm mevcuttur. Sunucunuzu barındıracağınız şirkete karar verdikten sonra bu şirket hakkında araştırma yapmalıyız. Bunu da gene birçok forum ve sitede mevcut olan Nasıl Bilirsiniz bölümlerinden konu açarak sorabilir ve bilgi alabilirsiniz. Şirketin sitesine de göz atmanız gerekmekte. Mesela teknik desteği nasıl, herhangi bir sorun olduğunda nasıl destek veriyorlar, oyun pack, oyun site kurulumunu kendileri yapıyorlar mı. Gibi soruları karşı tarafa mutlaka sormalsınız yada oyun files tanıtımlarında var mı yok mu diye kontrol etmelisiniz. Referans isteyin ve verdikleri Referansları mutlak inceleyin. Oyuna girin bakın hata var mı istediğiniz gibi bir oyun mu. Daha Sonra YS (Yer Sağlayıcı) belgesi olup olmadığını firmanıza mutlaka sorun. Verilen bilgileri mutlaka sorgulayın. Eğer firma başvurumuzu yeni yaptık , şu gün belgemiz gelecektir gibi sizi oyalama çabaları gösteriyorsa alternatif bilişim firmalarına yönelin. Firmanızı bulduktan sonra.

Yapılması Gerekenler;

-Firma sitesine girip , iletişim seçeneklerinden ödeme yapmak için bilgiler alınır ve size en uygun banka ve ödeme yöntemi seçilerek ödeme yapılır.
-Ücreti yatırdıktan sonra mutlaka ama mutlaka makbuz alınız.
-Firmanızdaki yetkili kişiye makbuz bilgilerini içeren ödeme bildirimi gerekli olan bölmden yapılır.
-Daha sonra ödemeniz onaylanması ve sonra sunucunuzun ve oyununuzun kurulması bekleyinir.

Oyununuz kurulduktan sonra gerekli sunucu bilgileri size şirketiniz tarafından gönderilecektir. ( Putty / Navicat / Domain bilgileri )

Bulunması gereken programları;

1.Putty

Putty : Serverimizi açıp kapatma,reboot atma gibi işlemleri yapmak için bu programı kullanacağız. Olmazsa olmaz.

2.Navicat

Herkesin bildiği gibi Pvp Serverlerin yönetimi Navicat programından geçmektedir. Çünkü oyun içi ayarlar ve oyuncu kayıt sistemi gibi veriler bu program sayesinde kaydedilir. Böylelikle oyuna işlenmiş olur.

3.FTP (File Transfer Protocol) programı

Oyun dosyalarına erişim ve içerik değişimleri için gereklidir. Birçok program vardır bunlardan en bilinen ve kullanılanları fillezilla , winscp , Cyberduck , freeftp dir.

Son düzenleme:
Ufak bir ekleme yapacağım VPS VDS farkı hakkında. Yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz. VPS'de aynı kaynakları ortak kullanırsınız VDS'de ise kiraladığınız sanal sunucunun kaynakları size özeldir, sadece siz kullanırsınız. Boyut ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Paylaşım için teüekkürler. Sevgiler, saygılar...

Son düzenleme:
Ufak bir ekleme yapacağım VPS VDS farkı hakkında. Yanlış biliyorsam düzeltebilirsiniz. VPS'de aynı kaynakları ortak kullanırsınız VDS'de ise kiraladığınız sanal sunucunun kaynakları size özeldir, sadece siz kullanırsınız. Boyut ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Paylaşım için teüekkürler. Sevgiler, saygılar...
Ben pek fazla yanlış hissetmedim hocam yani demek istediğinizi anlamadım biraz daha detaylandırır mısınız rica etsem

Ben pek fazla yanlış hissetmedim hocam yani demek istediğinizi anlamadım biraz daha detaylandırır mısınız rica etsem
Ram olsun cpu olsun depolama alanı olsun hepsini kaynak olarak sayıp 100GB kaynak olduğunu varsayalım.
Ve sunucu sahibinin bu kaynaklara 10 adet sanal sunucu kurduğunu varsayalım.
Her sanal sunucuya eşit olarak dağıttığını düşünerek her 10 sunucunun 10'unda 10 GB kaynak olacaktır. Yani server sahibi 10 gb kaynaklı sanal sunucu kiralıyor.

Eğer VDS olursa kiraladığın 10GB kaynak sana aittir sen 1 GB kullansanda kalan 9 u boşta bekler, ancak VPS' de bu kalan 9 kaynak diğer paylaşımlı sanal sunucular tarafından kullanılabilir, olası durumlarda tam emin olmamakla birlikte bir diğer sunucu kaynakları fazla kullanırsa senin kaynakların zora girebilir oyuncular oyundan düşer falan.

Anladım hocam tamam

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri