BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
mavzermete 1
mavzermete
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı Bilgisayarımı Nasıl Server Haline Getirebilirim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan denizkabil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 765

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Öncelikle herkese merhabalar bu sıralar kendi metin2 files'ımı oluşturmaya, mantığını anlamaya merak saldım. Forumunuz ve google sayesinde epey şeyde öğrendim. Bu işi biraz daha kapsamlı öğrenmek istiyorum açıkçası bu yüzden evde bulunan farklı bir bilgisayarı host haline getirmek istiyorum. Neden diye soracak olursanız genel anlamda sistemin nasıl çalıştığını anlamak ve birkaç arkadaşımla beraber server içersinde denemeler yapmak istiyorum. Yani hobi amaçlı denilebilir. :))

Aklıma takılan öncelikli soruları sıralamak gerekirse

1- Bilgisayarımı server kurabilmem için widows server 2016 kullanabilir miyim yoksa linux tabanlı olmak zorunda mı?

2- Server'ı kurduğumu varsayarsak local bağlantı harici servera başka arkadaşlarımın bağlabilnesi için statik ip almak zorunda mıyım? (Bir kaç yerde değilsin gibi yazılar okudum ama sorun yaşayabilirsin demişler fakat ne tarz sorunlar onu anlayamadım. Ip adresinin kendiliğin değişmesi gibi bir sorunsa problem değil zaten ben ve arkadaşlarım bulunacağı için server da bu değişiklik problem olmaz)

3- Bir üyelik paneli oluşturmak istiyorum bunu bir domain satın almadan yapmam mümkün müdür?

Şuan için aklıma takılanlar bunlar eğer bunları başarabilirsem bir düzine daha sorum olacağını tahmin ediyorum 😁

İyi Forumlar

Öncelikle herkese merhabalar bu sıralar kendi metin2 files'ımı oluşturmaya, mantığını anlamaya merak saldım. Forumunuz ve google sayesinde epey şeyde öğrendim. Bu işi biraz daha kapsamlı öğrenmek istiyorum açıkçası bu yüzden evde bulunan farklı bir bilgisayarı host haline getirmek istiyorum. Neden diye soracak olursanız genel anlamda sistemin nasıl çalıştığını anlamak ve birkaç arkadaşımla beraber server içersinde denemeler yapmak istiyorum. Yani hobi amaçlı denilebilir. :))

1- Bilgisayarımı server kurabilmem için widows server 2016 kullanabilir miyim yoksa linux tabanlı olmak zorunda mı?

2- Server'ı kurduğumu varsayarsak local bağlantı harici servera başka arkadaşlarımın bağlabilnesi için statik ip almak zorunda mıyım? (Bir kaç yerde değilsin gibi yazılar okudum ama sorun yaşayabilirsin demişler fakat ne tarz sorunlar onu anlayamadım. Ip adresinin kendiliğin değişmesi gibi bir sorunsa problem değil zaten ben ve arkadaşlarım bulunacağı için server da bu değişiklik problem olmaz)

3- Bir üyelik paneli oluşturmak istiyorum bunu bir domain satın almadan yapmam mümkün müdür?

Şuan için aklıma takılanlar bunlar eğer bunları başarabilirsem bir düzine daha sorum olacağını tahmin ediyorum 😁

İyi Forumlar
Hepsi mümkün ilk sorun için bilgisayarın ya Freebsd formatında olmalı ya da Virtualbox veya programları ile Metin2 vdiletini okutup bilgisayarinı sanal bir sunucuya dönüştürmen gerekli.
İkinci sorun için statik ip şart değil ancak sürekli noip vs. gibi programlar ile başının ağrıması ile ugraşmak istemez isen telekom sağlayacına aylık 10 ila 20 lira arası bir ücret ödemen gerekli.
3.sorun ise bilgisayarına appserv gibi bir program ile localde web sayfaları düzenleyebilirsin ancak tüm insanlara açmak için dns yönlendirmelero ve domain yönlenditmeleti gerekli bunlar ile uğraşmanı önermem bir bedava hosting ve domain sağlayıcısından temin edip işlemlerini halledebilirsin. Detaylı statik ip server için youtube Sabit ip server kurma yazarak ulaşabilirsin veya forumda bulunan konulardan yardım alabilirsin.

İyi Forumlar
Sorunun çözümüne ulaştınız mı

İyi Forumlar
Merhaba Youtube veya Forum üzerinden *Metin2 Private Server Kurma* yazarsanız bulabilirsiniz fakat bu hamachili olur hamachiye bağladığınız herkes servere girebilir yani sadece arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Kendinizi geliştirmek isterseniz birçok hosting var en sevdiğiniz ve files özelliklerini seveceğiniz yerden alabilirsiniz. iyi forumlar

İlk sorunuzun yanıtı olarak, VirtualBox ile FreeBSD kurup oyun için gerekli portları modemden sanal makinenin ipv4 üne yönlendirdiğin an elinde boş bir server olmuş olur :) Daha sonra forumdaki konuları da okuyarak gerekli kurulumları yapar ve çalışan bir Metin2 serverı haline getirirsin.
İkinci sorunuza yanıt olarakta, statik ip kullanmanıza gerek yok noip gibi ip yönlendirme sistemleri ile değişen ipnizi sabit bir dns üstünden yönlendirebilirsiniz.
Üçüncü sorunuzun cevabıda, AppServ gibi programlar ile hosting satın almadan kayıt paneli oluşturabilirsiniz. Gerekli portuda yönlendirdiğinizde dışarıdan erişime de açılır, hostingmiş gibi kullanılabilir.

Anlamadığınız bir yer varsa ve ya başka sorunuz varsa yanıtlayın cevap veririm :)

Edit: Makineden kurulan serverlara nedense dışarıdan giriş yapılamıyor, modemimle mi alakalı yoksa oyunla mı bilmiyorum, bende çok denedim ama bir çözüm bulamadım, insanlar packlerinde vesaire sorun var dediler hep ama biri de çıkıp adam gibi bu sorun nasıl çözülür anlatamadı.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri