StackTrace 1
StackTrace
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
R 1
Roksam
[DEV]AB 1
[DEV]AB
Hikaye Ekle

Cevaplanmadı CUBE

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MOB Games
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 64
  • Görüntüleme Görüntüleme 6K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar herkese iyi forumlar.
Arkadaşlar ben serverimde cube sistemini kullanmak istiyorumda aynı npc üzerinden birden fazla cube sistemi yapmak istiyorum.Ama eski tarz cubeyle yani tr'deki yeni sistem cube değil.Demek istediğim örnegin /m20383 kodlu npc'den ayrı ayrı isimlendirerek farklı itemleri cubeye koymak istiyorum yani sınıflandırarak. Örnek vermek gerekirse resimler aşağıdadır;

Ekli dosyalar

• Turkmmo1.png
    Turkmmo1.png
    1.1 MB · Görüntüleme: 0
  • Turkmmo2.jpg
    Turkmmo2.jpg
    131.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Turkmmo3.jpg
    Turkmmo3.jpg
    139.6 KB · Görüntüleme: 0
  • Turkmmo4.jpg
    Turkmmo4.jpg
    138.8 KB · Görüntüleme: 0

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

Mantıklı bir öneri olmuş isteyenler deneyebilir, şahsen tek npc'den tüm cubeleri yaptırmak istemem, mmorpg mantığına ters gibi geliyor. Tıpkı uzaktan market gibi.
Onun yerine farklı maplere cube'leri koyup oyuncunun evrende gezinmesi daha cazip geliyor.
Uzaktan market için de her haritanın ışınlandığı noktaya temel npc'leri kurmak daha otantik geliyor.
İ
cube.lua'da command(cube open) komutu var.
locale/turkey içerisindeki cube.txt gibi cube2.txt oluşturup cmd komutlarını vs ayarlayabilirsen, yani bir nevi cubenin kopyasını aynı sistem üzerinden oluşturabilirsen
cube.lua da command(cube2 open) şeklinde açabileceğini düşünüyorum. Denemek lazım
İstediğiniz kadar farklı farklı isimlerde cube oluşturmayı deneyin ama unutmayın içerisine yazacağınız NPC vnum aynı olduğundan dolayı cube1 yazılan değerler ile cube2 yazılan değerler aynı olduğu için ikisi ortak olarak çalışacaktır :)
Örnek = cube1.txt 9010 üzerine eklenen Zehir Kılıcı ve farklı sayfada olmasını istediğiniz cube2'deki siyah çelik.. Bunlar 9010 npc üzerinden açılacakları için yine aynı sayfaya düşmüş olacaklar :)
quest cube_opener_list begin
state start begin
when 20383.chat."Arındırma Penceresini Aç " or 20016.chat."Zihin Taşı Penceresi Aç " or 30129.chat."Event Penceresini Aç " or 20421.chat."Kask Penceresini Aç " or 20406.chat."Kuşak Penceresini Aç " or 20413.chat."Geliştirme Penceresini Aç " begin
say("Senin için birşeyleri yükseltebilirim...")
say("Eşyayı sürükle ve yeni bir eşya oluştur.")
command("cube open")
end
when 20091.chat."Güçlü Silah Üretimi " begin
setskin(NOWINDOW)
command("cube open")
end
when 20092.chat."Ekipman Üretimi " begin
setskin(NOWINDOW)
command("cube open")
end
end
end

bunu bi incele kardeşim
Arkadaşın istediği bu değil tek bir npc üzerinden farklı sayfalarla cubeler açılacak bu biraz zor ve bilgi isteyen bir sistem :)
hepsi ayrı ayrı npclerin cube'u değil mi bunlar?
cube.lua'da command(cube open) komutu var.
locale/turkey içerisindeki cube.txt gibi cube2.txt oluşturup cmd komutlarını vs ayarlayabilirsen, yani bir nevi cubenin kopyasını aynı sistem üzerinden oluşturabilirsen
cube.lua da command(cube2 open) şeklinde açabileceğini düşünüyorum. Denemek lazım.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri