Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar bir itemin simgesini değiştirme veya ekleme işlemini nasıl yapacağınızı anlatacağım
Bir arkadaşımız sormuştu o ve onun gibi bilmeyen arkadaşlarımız için anlatıyorum başlayalım.
Öncelikle kendi yaptığınız bir iconunuz yoksa icon.eix,epk dosyalarını EterNexus gibi pack açıcılarla açalım icon dosyasının içinden size gerekli olan iconun dosya adını bulalım örneğin lusifer sandığının iconunu değiştirelim
Sandıkların bulunduğu klasör: icon>icon>item
Seçmiş olduğum klasördeki örnek icon dosyası: 71144.tga
İcon dosyamızın adını aldıysanız pack oluşturmadan devam etmek için locale_tr.eix,epk packlarını açalım
Düzenlenecek dosya: item_list.txt
[ İZLEYECEĞİNİZ YOL - ADIM 3 ]
3-Son Adım: Şimdi açtığımız dosyada ctrl-f yaparak 50082'yi aratıyoruz karşımıza şöyle bir satır çıkacak
boss_box.tga boss sandıklarının iconu oluyor gr2 dosyasıysa yere düştüğünde yerde gözükeceği şekli oluyor
siz bu satırı alttaki gibi değiştirip locale_tr dosyamızı tekrardan packların tekrar derlediğinizde oyunda aktif olacaktır.
Eğer başka bir simgeniz varsa farklı yollardan sağladığınız bu simgeyi icon>icon>item dosyasına atıp icon klasörünüde derleyin o icon dosyanızın adını item_list.txt dosyasına eklemeyi unutmayın
Bir arkadaşımız sormuştu o ve onun gibi bilmeyen arkadaşlarımız için anlatıyorum başlayalım.
Öncelikle kendi yaptığınız bir iconunuz yoksa icon.eix,epk dosyalarını EterNexus gibi pack açıcılarla açalım icon dosyasının içinden size gerekli olan iconun dosya adını bulalım örneğin lusifer sandığının iconunu değiştirelim
[ İZLEYECEĞİNİZ YOL - ADIM 1 ]
Sandığımızın kodu: 50082
Sandıkların bulunduğu klasör: icon>icon>item
Seçmiş olduğum klasördeki örnek icon dosyası: 71144.tga
İcon dosyamızın adını aldıysanız pack oluşturmadan devam etmek için locale_tr.eix,epk packlarını açalım
[ İZLEYECEĞİNİZ YOL - ADIM 2 ]
Girilecek klasör: locale_tr\locale\tr
Düzenlenecek dosya: item_list.txt
[ İZLEYECEĞİNİZ YOL - ADIM 3 ]
PHP:
50082 ETC icon/item/boss_box.tga d:/ymir work/item/etc/boss_box.gr2
boss_box.tga boss sandıklarının iconu oluyor gr2 dosyasıysa yere düştüğünde yerde gözükeceği şekli oluyor
siz bu satırı alttaki gibi değiştirip locale_tr dosyamızı tekrardan packların tekrar derlediğinizde oyunda aktif olacaktır.
PHP:
50082 ETC icon/item/71144.tga d:/ymir work/item/etc/boss_box.gr2
Eğer başka bir simgeniz varsa farklı yollardan sağladığınız bu simgeyi icon>icon>item dosyasına atıp icon klasörünüde derleyin o icon dosyanızın adını item_list.txt dosyasına eklemeyi unutmayın

Moderatör tarafında düzenlendi:
TeşekkürlerYararlı paylaşım
- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)