- Konular
- 5,330
- Çözüm
- 54
- Online süresi
- 1mo 20d
- Reaksiyon Skoru
- 6,396
- Altın Konu
- 425
- Başarım Puanı
- 514
- MmoLira
- -2,509
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
MySQL - Php Söz dizimi / Php Syntax Rehberi - 2020
MySQL Rehberleri Serime Devam Ediyorum Sevgili TurkMMO okurları. Bugün MySQL üzerinden Php Söz Dizimine odaklanacağız. Bilinen Adıyla Php Syntax'a odaklanacağız.
MySQL, PERL, C, C ++, JAVA ve PHP gibi çeşitli programlama dillerinin kombinasyonunda çok iyi çalışır. Bu diller arasında PHP, web uygulaması geliştirme yetenekleri nedeniyle en popüler olanıdır.
MySQL Rehberleri Serime Devam Ediyorum Sevgili TurkMMO okurları. Bugün MySQL üzerinden Php Söz Dizimine odaklanacağız. Bilinen Adıyla Php Syntax'a odaklanacağız.
Bu eğitim, ağırlıklı olarak MySQL'i bir PHP ortamında kullanmaya odaklanmaktadır. PERL'li MySQL ile ilgileniyorsanız, PERL rehberlerime göz atabilirsiniz.
PHP, MySQL veritabanına erişmek ve MySQL veritabanı içindeki veri kayıtlarını değiştirmek için çeşitli işlevler sağlar. PHP işlevlerini, diğer herhangi bir PHP işlevini çağırdığınız şekilde çağırmanız gerekir.
MySQL ile kullanılacak PHP işlevleri aşağıdaki genel biçime sahiptir -
Kod:
mysql_function(value,value,...);
İşlev adının ikinci bölümü işleve özgüdür, genellikle işlevin ne yaptığını açıklayan bir sözcüktür. Aşağıdakiler, eğitimimizde kullanacağımız işlevlerden ikisi -
Kod:
mysqli_connect($connect);
mysqli_query($connect,"SQL statement");
Aşağıdaki örnek, herhangi bir MySQL işlevini çağırmak için PHP'nin genel bir sözdizimini gösterir.
Kod:
<html>
<head>
<title>PHP with MySQL</title>
</head>
<body>
<?php
$retval = mysql_function(value, [value,...]);
if( !$retval ) {
die ( "Error: a related error message" );
}
// Otherwise MySQL or PHP Statements
?>
</body>
</html>
Bir sonraki bölümden başlayarak, PHP ile birlikte tüm önemli MySQL işlevlerini göreceğiz.