- Konular
- 5,602
- Çözüm
- 14
- Online süresi
- 7mo 3d
- Reaksiyon Skoru
- 6,802
- Altın Konu
- 669
- Başarım Puanı
- 499
- MmoLira
- 11,960
- DevLira
- 297
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Bu mesajıma kadar olan konular incelenmiştir.
- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,285
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 12 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,252
- DevLira
- 234
Disney Illusion Island İnceleme
You must be registered for see element. Bugün sevdiğim birçok oyun türüyle ilk tanışmam lisanslı oyunlardan geldi. Batman: Arkham Asylum bana iyi tasarlanmış bir Metroidvania'nın nasıl takdir edileceğini gösterdi, 2005 yapımı Star Wars: Battlefront II bana eğlenceli çok oyunculu nişancı...
Venba İnceleme
You must be registered for see element. Venba'da, ben yıpranmış bir yemek kitabındaki eksik adımları çözerken, Güney Hindistan tarifleri lezzetli mantık bulmacalarına dönüşüyor. Ancak bağımsız anlatının kalbinde çözülmesi o kadar da kolay olmayan daha karmaşık bir sorun var. Venba ve kocası...
Armored Core VI: Fires of Rubicon İnceleme
You must be registered for see element. Makine oyununun ilk bölümü, bir kalkanın arkasına saklanarak aynı anda yüzlerce roket ateşleyebilen bir helikoptere karşı cehennem gibi bir boss savaşıyla sona eriyor. Bunların hepsi bir şekilde, hiçbir yerden inanılmaz derecede uzun erişime sahip bir...
Samba de Amigo: Party Central İnceleme
You must be registered for see element. Samba de Amigo: Party Central'a başlar başlamaz 2008'e geri dönüyorum. Samba de Amigo'nun Nintendo Wii yeniden yapımını incelemekle görevlendirildiğimde üniversitedeydim ve bir video oyunu inceleme programı üzerinde çalışıyordum. Mambo No. 5 ve...
Sea of Stars İnceleme
You must be registered for see element. Sea of Stars'ın hiçbir beklentiyi aşmasını beklemiyordum. İki kahramanın ve onların komik rahatlama arkadaşlarının, kehanetlerini ya da her neyse yerine getirme arayışıyla başlıyor. Başlangıçtaki dördüncü duvarı yıkan mizahı beni hafif bir meta RPG'ye...
Starfield İnceleme
You must be registered for see element. Bethesda'nın devasa bilimkurgu RPG'si Starfield'ın kalbinde yer alan keşif grubu, ne kadar bilinemez görünürse görünsün evrenin en büyük gizemlerine cevap vermeye çalışıyor. Bu romantik bir hedef; doğası gereği tatmin edici olmayan bir hedef. Sürekli...
Chants of Sennaar İnceleme
You must be registered for see element. Chants of Sennaar'a ilk bırakıldığımda yabancı bir diyarın yabancısıydım. Bana rehberlik edecek tek bir İngilizce kelime olmadan, bir kulenin üzerine tünemiş bir çöl köyünde dolaşıp, yalnızca yabancı sembollerle konuşan yerlileri anlamaya çabalamak...
Mortal Kombat 1 İnceleme
You must be registered for see element. Mortal Kombat 1'in süper kahraman filmi benzeri hikaye kampanyası sırasında dikkat çekici bir aksiyon sahnesi beni Shang Tsung'un iğrenç deneyleriyle dolu pis bir zindanın içinde buluyor. Kenshi, Baraka, Johnny Cage ve Kung Lao, kirli laboratuvarda bir...
Payday 3 İnceleme
You must be registered for see element. Her şey plana göre gidiyordu. Bir kuyumcu dükkanını dikkatlice inceledikten sonra ekibim sessizce binanın bodrum katına sızdı ve koridorlarda sürünmeye başladı. Bir güvenlik kodu buldum, bir takım arkadaşım birkaç kamerayı ateşledi ve bir diğeri herhangi...
El Paso, Elsewhere İnceleme
You must be registered for see element. İlk başta, El Paso, Başka Bir Yer'in kasıtlı olarak eski tarz tarzının itici olacağını düşündüm. Bu kadar güçlü bir anlatım odağına sahip bir oyun için, ara sahnelerin karakterlerin fazla duygu ifade etmeyeceği veya fazla hareket etmeyeceği düşük poligon...
The 7th Guest VR İnceleme
You must be registered for see element. The 7th Guest gibi bir oyunu nasıl korursunuz? PC klasiği, 1993'te çığır açan bir sürümdü ve bazı etkileyici önceden oluşturulmuş 3D grafiklerle o zaman için alışılmadık derecede karanlık bir oyun sunuyordu. Ancak bugün oynayın ve bu gerçeğin anlaşılması...
Song of Nunu: A League of Legends Story İnceleme
You must be registered for see element. Brothers: A Tale of Two Sons'tan Astral Chain'e ve Soulstice'e kadar oyuncuların teknik olarak iki karakteri aynı anda kontrol ettiği tek oyunculu oyunlar beni her zaman cezbetmiştir. Bu nedenle, tek oyunculu, anlatı odaklı League of Legends yan ürünleri...
Jusant İnceleme
You must be registered for see element. Ekim 2023, profesyonel kariyerim boyunca video oyunu endüstrisini takip ettiğim en yoğun aylardan biriydi. Yeni Assassin's Creed, Forza Motorsport, Hot Wheels, Ghostrunner ve League of Legends oyunlarını incelerken aynı zamanda gizli mücevherleri ve...
WarioWare™: Move It! İnceleme
You must be registered for see element. WarioWare™: Move It! hiç olmamış en iyi Nintendo Switch lansman oyunudur. Elbette, hareket kontrollü "mikro oyun" koleksiyonu konsolun kullanım ömrünün sonunda piyasaya sürülüyor, ancak bu, benzersiz ve az kullanılan özelliklerinin tümünden gerçekten...
Thirsty Suitors İnceleme
You must be registered for see element. Eğer memleketinizde hoş karşılanmadığınızı hissediyorsanız, Jala ile tanışana kadar bekleyin. Outerloop Games'in yeni anlatısal kaykay RPG'si Thirsty Suitors'ın yıldızı, hiç düşünmeden geride bıraktığı çocukluk kasabasına döndüğünde harika bir eve dönüş...
Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name İnceleme
You must be registered for see element. Like a Dragon Gaiden: The Man Who Silinen His Name'in ilk birkaç saati içinde Kiryu ve arkadaşları, en az üç kez kendi işleriyle ilgilenirken saldırganlar tarafından pusuya düşürülür veya köşeye sıkıştırılır. Kiryu'nun yanlış kavgayı seçen bazı salakları...
Nickelodeon All-Star Brawl 2 İnceleme
You must be registered for see element. Super Smash Bros'tan ilham alan Nickelodeon dövüş serisinin ilk girişi Nickelodeon All-Star Brawl, daha fazlasını istememe neden olan iyi huylu bir eğlenceydi. Oynanış açısından zengindi ve kaputun altında çok fazla potansiyel gizliydi, ancak daha küçük...
A Highland Song İnceleme
You must be registered for see element. Gerçek sonucuna ulaşmadan önce A Highland Song'u üç kez çaldım ama aklımda en çok kalan, felaketle sonuçlanan ilk denemem oldu. İskoç Dağlık Bölgesi'nde kaybolup birkaç saat geçirdikten sonra, kazara atlamayı yanlış değerlendirip aceleyle taşlı bir çukura...
Arizona Sunshine 2® İnceleme
You must be registered for see element. Arizona Sunshine 2'nin en heyecan verici setlerinden birinde, yıkılmış bir köprüye doğru ilerleyen bir trenin önüne ulaşmak zorunda kaldım. Her tren vagonundaki zombileri gergin bir şekilde alt ettim, bir arabanın yan tarafına tırmanmak zorunda kaldığım...
Forza Motorsport İnceleme
You must be registered for see element. Yedinci sürümün 2017'de piyasaya sürülmesinden bu yana yeni bir Forza Motorsport oyununun çıkmadığı göz önüne alındığında, Turn 10'un son girişinin görsel olarak öncekilerden çok daha ileride olması sürpriz olmamalı. Ancak belki de daha şaşırtıcı olan...
Detective Pikachu Returns İnceleme
You must be registered for see element. Dedektif Pikachu Geri Dönüyor, daha fazla Pokémon yan ürünü için harika bir argüman. Dünyanın en popüler medya varlığının her yerde bulunmasına rağmen, video oyun alanında ana RPG'ler ve Go!, Unite ve EX Masters gibi Pokémon'un dışında yapılabilecek daha...
Pokémon Horizons: The Series İnceleme
You must be registered for see element. Ash Ketchum, herhangi bir ikonik ana karakter gibi, birçok nesil hayran için Pokémon'dur. Sürekli 10 yaşında olmasıyla ilgili şakalar bir yana, Ash dağa tırmanmıştı. Sonunda kazanmıştı. Oyunu bitirmişti. Artık veda turumuzu yaptığımıza ve ikonik “En...
Avatar: Frontiers of Pandora İnceleme
You must be registered for see element. Avatar: Frontiers of Pandora'nın ilk saatinde haritanın bir kısmını temizlemek için bir üssü ele geçiriyorsunuz. Nadiren bir oyun bu kadar hızlı bir şekilde durma noktasına gelir. Avatar'ın açılış saatlerinin mavi tenli bir Far Cry devamı gibi...
Prince of Persia: The Lost Crown İnceleme
You must be registered for see element. Bir zamanlar Ubisoft'un yayın programının önemli bir parçası olan ve The Sands of Time, Warrior Within ve The Two Thrones gibi çok sevilen oyunların ortaya çıkmasına neden olan Prince of Persia'nın kaderi, Ubisoft'un en büyük serisi Assassin's Creed'in...
Another Code: Recollection İnceleme
You must be registered for see element. Artık Nintendo, Wii U kataloğunun yenilenen sürümlerinin potansiyelini fiilen tükettiğinden, zamanda daha geriye bakmaya başladı. Another Code (Kuzey Amerika'da Trace Memory olarak bilinir), DS'nin ilk günlerinde Japon stüdyosu Cing tarafından piyasaya...
Tekken 8 İnceleme
You must be registered for see element. Ne zaman yeni, merakla beklenen bir dövüş oyununa başlasam, tek görmek istediğim sıkı dövüşler. Tekken 8'de de durum farklı değildi. Oyunun yönetmeni Katsuhiro Harada ile görüştükten sonra Tekken 8'in beni mekanik olarak şaşırtmasını bekliyordum...
Final Fantasy 7 Rebirth - Zümrüt Cadı Kartı Nasıl Alınır?
Final Fantasy 7 Rebirth'te şaşırtıcı bir şekilde bir mini oyuna bağlanan belirli bir anlatı akışı var . Daha sonraki aşamalarda güçlü ödüller bile kazanabilirsiniz. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'te efsanevi Emerald Witch kartını nasıl alacağınıza dair rehberimiz. Aynı şekilde bu yazının spoiler...
Final Fantasy 7 Rebirth - Shadowblood Kraliçe Kartı Nasıl Alınır?
Final Fantasy 7 Rebirth'te uzun bir yolculuk sona eriyor . Hayır, Sephiroth'un avlanmasından bahsetmiyoruz. Burada sadece bir kart oyunundan bahsediyoruz. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'te efsanevi Shadowblood Queen kartını nasıl alacağınıza dair rehberimiz. Aynı şekilde bu yazının spoiler...
Final Fantasy 7 Rebirth - Tüm Romantik Seçenekler ve Diğer İlişkiler
You must be registered for see element. Final Fantasy 7 Rebirth'te gezegeni yok etmeye kararlı, dünya dışı bir düşmana karşı bir çatışma sizi bekliyor . Yine de Cloud'un yanında seyahat eden parti üyeleri sonunda onun en iyi arkadaşları haline gelebilir. Bazı durumlarda, gözle görülür romantizm...
Final Fantasy 7 Rebirth - Kraliçe'nin Kanıyla İlgili İpuçları
You must be registered for see element. Final Fantasy 7 Rebirth'te , yüksek puanı almayı umarak rakibe karşı oynadığınız tamamen ilgi çekici bir kart oyunu olan Queen's Blood var. Mekaniği öğrenmesi yeterince kolay olsa da, ustalaşması oldukça zor olabilir. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'te...
Final Fantasy 7 Rebirth - Parti Seviyesini Yükseltme ve Folio Becerilerinin Kilidini Açma
Final Fantasy 7 Rebirth, parti düzeyinde bir özellik ekler ve her karakter için yeni yetenek ağaçlarıyla birlikte gelir. Dünyayı keşfettikçe ve görevleri tamamladıkça, grubun seviyesi kademeli olarak artar ve bu da savaşta daha fazla beceri ve yeteneğe erişim sağlar. Final Fantasy 7 Rebirth'te...
Final Fantasy 7 Rebirth: Gears And Gambits - Cosmo Canyon Protorelic Kılavuzu
Final Fantasy 7 Rebirth'te özlediğimiz bir şey, savaşlar sırasında belirli koşullar karşılandığında karakterlerin otomatik olarak harekete geçmesini sağlamanın bir yoludur. Yine de bunun devreye girdiği belirli bir aktivite var ve hatta robotları da içeriyor. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'te...
Final Fantasy 7 Rebirth - Midgar 7. Piyade ve Junon Geçit Töreni Rehberi
Final Fantasy 7 Rebirth'te pek çok zorluk var . Bazıları hızlı zamanlı etkinlikleri (QTE'ler) başarıyla geçmenizi bile gerektirir. Ancak o kısma gelmeden önce birliklerinizi bulmanız gerekiyor. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'teki Junon Geçit Töreni ve Midgar 7. Piyade hakkındaki rehberimiz. Final...
Final Fantasy 7 Rebirth - Piko İçin Tüm Chocobo Yemlerini Nerede Bulabilirim?
Final Fantasy 7 Rebirth'te birkaç Chocobo'yu yakalayıp evcilleştireceksiniz . Yine de Otlaklardan eski bir dostunun yardımına ihtiyacı olduğunu öğreniyorsun. İşte Final Fantasy 7 Rebirth'te Piko için tüm Chocobo Feed'ini nasıl alacağınıza dair rehberimiz. Final Fantasy 7 Rebirth'te Piko için...
Persona 3 Reload İnceleme
You must be registered for see element. Persona 3 Reload ile geliştirici Atlus'un önünde zor bir görev vardı. Yeniden yapımın, kurduğu her şeyin üzerine başarıyla inşa edilen iki rafine devam oyununa aşina olan yeni izleyicilere temel bir RPG sunması gerekecek. Ancak bu savaşın yalnızca yarısı...
Sin Slayers: The First Sin İnceleme
You must be registered for see element. Sin Slayers: The First Sin, canavarların doldurduğu rastgele oluşturulmuş ortamlar ve "yedi ölümcül günah"a dayalı temalar içeren klasik sıra tabanlı bir RPG'dir. Savaş büyük ölçüde geleneksel JRPG kurallarına dayanıyor ve her karakter ve düşman göreceli...
Fell Seal: Arbiter's Mark İnceleme
You must be registered for see element. Fell Seal: Arbiter's Mark bir türü yeniden keşfetmek için burada değil. Florida geliştirme ekibi 6 Eyes Studio'nun ilk oyunu, Final Fantasy Tactics ve Tactics Ogre serisine utanmadan bir saygı duruşudur. Daha önce bir Japon taktik RPG'si oynamamış hiç...
Guard Duty İnceleme
Guard Duty, popüler Monkey Island oyunları gibi türün 90'ların klasik örneklerinin tarzını kopyalamak için tasarlanmış geleneksel bir tıkla ve tıkla macerasıdır. Hem fantastik hem de bilimkurgu ortamları, kapsamlı seslendirme ve sürükleyici bir komedi macerası dahil olmak üzere iki döneme...
Terrorarium İnceleme
You must be registered for see element. Moogus olarak bilinen küçük yaratıkların kurban edilmesi fikrine dayanan bir bulmaca oyunu olan Stitch Media'nın Terrorarium'unu ön izleme şansım oldu. Moogus, bulmacaları çözmek için kullandığınız küçük yaratıklardır. Yolunuza çıkan nesneleri kırmak...
Venture Kid İnceleme
You must be registered for see element. Venture Kid, temel mekaniğinin çoğunu doğrudan ilk Mega Man oyunlarından alan, yandan kaydırmalı bir aksiyon platform oyunudur. Dokuz aşamaya yayılan ve çeşitli elde edilebilir silahlara sahip Venture Kid, tasarımının her yönüyle nostaljiyi uyandırmaya...
Zombotron İnceleme
You must be registered for see element. Ant.Karlov'un yazdığı Zombotron oldukça basit bir önermeyle başlıyor: bilmediğiniz bir yerde mahsur kaldınız, dışarı çıkmanın bir yolunu bulun. Gezegendeki uzaylı canlıların korkunç zombi yaratıklara dönüşmesiyle bu alışılmadık yer hızla bir kabusa...
- Konular
- 3,748
- Çözüm
- 334
- Online süresi
- 6mo 28d
- Reaksiyon Skoru
- 8,034
- Altın Konu
- 947
- Başarım Puanı
- 474
- MmoLira
- 86,702
- DevLira
- -12
Bootstrap İle Navigasyon Menüleri Nasıl Oluşturulur?
Bootstrap, web geliştirme sürecinde kullanıcı arayüzünü oluşturmak için yaygın olarak tercih edilen bir CSS ve JavaScript framework'üdür. Navigasyon menüleri, web sitelerinde kullanıcıların gezinme ve içerik arasında kolayca hareket etmelerini sağlayan önemli bir bileşendir. Bu makalede...
Bootstrap Form Bileşenleri ve Doğrulama Rehberi
Bootstrap, web geliştirme sürecinde form oluşturmayı kolaylaştıran bir dizi hazır bileşen sunar. Bu bileşenler, kullanıcı girişi, veri girişi ve form doğrulama gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Bu makalede, Bootstrap form bileşenleri ve doğrulama işlemleri hakkında kapsamlı bir rehber...
Bootstrap Bileşenleri: Butonlar Nasıl Oluşturulur?
Bootstrap, web geliştirme sürecinde kullanıcı arayüzünü oluşturmak için yaygın olarak kullanılan bir CSS ve JavaScript kütüphanesidir. Bu kütüphane, bir dizi hazır bileşen sunar ve bu bileşenlerden biri de butonlardır. Bu makalede, Bootstrap butonlarını detaylı bir şekilde inceleyeceğiz ve nasıl...
Bootstrap Grid Sistemi ve Kullanımı - Rehber
Bootstrap, web geliştirme sürecinde en yaygın olarak kullanılan CSS ve JavaScript kütüphanelerinden biridir. Grid sistemi, Bootstrap'un temel yapı taşlarından biridir ve web sayfalarını kolayca düzenlemek ve hızlıca duyarlı (responsive) tasarımlar oluşturmak için güçlü bir araçtır. Bu makalede...
CSS ile Sabit Yan Gezinme Menüsü Nasıl Oluşturulur?
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri, Bugünkü rehberimizde, web sitenizdeki yan gezinme menüsünü sabit bir şekilde nasıl oluşturabileceğinizi adım adım öğreneceğiz. Bu, Turkmmo forumunda ziyaretçilerinizin rahatça gezinebilmelerini ve istedikleri içeriği kolayca bulabilmelerini sağlayacak önemli bir...
CSS ve JavaScript ile açılır pencereler nasıl yapılır?
Açılır pencereler (popup windows), web geliştirme sürecinde kullanıcılarla etkileşim sağlamak için yaygın olarak kullanılan bir özelliktir. Bu özellik, kullanıcıya belirli bir eylem gerçekleştirme veya ek bilgi görüntüleme imkanı sağlar. CSS ve JavaScript kullanarak açılır pencereler...
HTML'de nasıl e-posta alanı nasıl oluşturulur?
E-posta alanları, web formları ve kullanıcı girişleri gibi çeşitli senaryolarda kullanılan önemli HTML form elemanlarından biridir. Bu makalede, HTML kullanarak basit bir e-posta alanı nasıl oluşturulacağını adım adım açıklayacağız. Temel HTML Yapısını Oluşturma E-posta alanını oluşturmaya...
Hoverable Sidenav Nasıl Oluşturulur?
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri, Bu rehberimizde, web sitenizde hoverable (üzerine gelindiğinde görünen) bir yan gezinme menüsü nasıl oluşturulacağını adım adım öğreneceğiz. Hoverable sidenav, Turkmmo forumunda ziyaretçilerinizin kolayca gezinebilmesini ve istedikleri içeriği hızlıca...
HTML'de Renk Seçici Modülü Nasıl Yapılır?
Renk seçici modüller, web siteleri ve uygulamalarında renkleri seçmek ve uygulamak için yaygın olarak kullanılır. Bu modüller, kullanıcılara renk paletlerinden renk seçme imkanı sağlar ve seçtikleri rengi kolayca kullanabilirler. Bu makalede, HTML kullanarak basit bir renk seçici modülünün nasıl...
CSS İle Tam Genişlikte Bir Tablo Nasıl Oluşturulur?
Web geliştirme sürecinde, genellikle tablolar verileri düzenlemek ve göstermek için kullanılır. Ancak, bazen tabloların tam genişlikte olması gerekebilir, özellikle mobil cihazlarda daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için. Bu makalede, CSS kullanarak tam genişlikte bir tablo oluşturmanın...
CSS ile zebra çizgili bir tablo nasıl oluşturulur?
Web geliştirme dünyasında, tablolar sıklıkla verileri düzenlemek ve göstermek için kullanılır. Ancak, büyük tabloları okumak bazen zor olabilir. Bu nedenle, tabloları daha okunabilir hale getirmek için çeşitli teknikler kullanılır. Bu makalede, CSS kullanarak zebra çizgili bir tablo oluşturmanın...
JavaScript İle Filtre Listesi Nasıl Oluşturulur?
JavaScript, web geliştirme dünyasında oldukça yaygın olarak kullanılan bir programlama dilidir. Bu dilin esnekliği ve tarayıcı üzerinde çalışabilmesi, web sayfalarını etkileşimli hale getirmek için ideal bir seçim yapar. Filtre listeleri de bu etkileşimli özelliklerden biridir ve JavaScript...
Google Grafikler'i web sayfamıza nasıl ekleyebiliriz?
Google Grafikler'i web sayfalarına eklemek, verilerin görsel olarak daha etkili bir şekilde sunulmasını sağlayarak web sitelerinin kullanıcı deneyimini artırabilir. Google Grafikler, web geliştiricilerin interaktif ve çekici grafikler oluşturmasına olanak tanıyan bir araçtır. Bu rehberde, Google...
HTML ve JavaScript ile ağırlık dönüştürücü nasıl yapılır?
Ağırlık dönüştürücü, kullanıcıların farklı ağırlık birimleri arasında dönüşüm yapmasını sağlayan bir araçtır. HTML ve JavaScript kullanarak basit bir ağırlık dönüştürücü oluşturabiliriz. Bu rehberde, adım adım bir ağırlık dönüştürücü nasıl yapılacağını açıklayacağım. 1. HTML Yapısını Oluşturma...
Döngüler ve İterasyon: Python'da Yinelemeye Giriş
Merhaba Değerli Forum Üyeleri; Bugün sizlere Python programlama dilinde döngüler ve iterasyonun nasıl çalıştığını anlatacağım. Döngüler, bir işlemi tekrar tekrar gerçekleştirmek için kullanılır ve iterasyon da bu tekrar işlemlerine verilen addır. while Döngüsü İlk olarak, while döngüsüne bir...
CSS ve JavaScript ile kaydırma göstergesi nasıl oluşturulur?
CSS ve JavaScript kullanarak oluşturulan kaydırma göstergesi (scrollbar), web sayfalarında içeriğin belirli bir bölümünü görüntülerken kullanıcıya mevcut konumlarını göstermek için kullanılır. Bu gösterge, bir sayfanın veya bir bölümün içeriği daha fazla dikey veya yatay alana sahip olduğunda...
CSS ile Üst Gezinme Çubuğu Oluşturma
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri! Bugünkü rehberimizde CSS kullanarak web sitelerinizde şık ve işlevsel bir üst gezinme çubuğu nasıl oluşturulur, adım adım öğreneceğiz. Üst gezinme çubuğu, sitenizin kullanıcı deneyimini artırmak ve gezinmeyi kolaylaştırmak için oldukça önemlidir. Turkmmo...
CSS ile Bölünmüş Gezinme Çubuğu Nasıl Oluşturulur?
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri! Bugünkü rehberimizde CSS kullanarak web sitelerinizde modern ve şık bir görünüm sağlayacak olan "bölünmüş gezinme çubuğu" nasıl oluşturulur, adım adım öğreneceğiz. Bölünmüş gezinme çubuğu, sitenizin üst kısmında bulunan ve sayfalar arasında geçiş yapmayı...
JavaScript ile Bağlantıları Filtreleme Nasıl Yapılır?
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri! Bugünkü rehberimizde, web sitenizdeki bağlantıları JavaScript kullanarak filtrelemek için nasıl bir arama menüsü oluşturabileceğinizi adım adım öğreneceğiz. Bu, Turkmmo forumunda web sitenizin kullanıcı deneyimini geliştirmek ve ziyaretçilerin istedikleri...
Duyarlı Gezinme Menüsüne Arama Kutusu Ekleme
Merhaba Değerli Turkmmo Üyeleri, Bugünkü rehberimizde, web sitenizin duyarlı gezinme menüsüne nasıl bir arama kutusu ekleyebileceğinizi adım adım öğreneceğiz. Birçok kullanıcı için kolaylık sağlayan bu özellik, Turkmmo forumunda ziyaretçilerinizin istedikleri içeriği daha hızlı bulmalarını...
- Konular
- 2,167
- Çözüm
- 87
- Online süresi
- 1y 2mo
- Reaksiyon Skoru
- 18,305
- Altın Konu
- 91
- TM Yaşı
- 8 Yıl 6 Ay 10 Gün
- Başarım Puanı
- 506
- MmoLira
- 119,714
- DevLira
- 176
Bu mesajıma kadar olan konular değerlendirildi.
- Konular
- 936
- Çözüm
- 8
- Online süresi
- 3mo 29d
- Reaksiyon Skoru
- 2,664
- Altın Konu
- 295
- Başarım Puanı
- 327
- MmoLira
- 694
- DevLira
- 0
Python ve Dosya İşlemleri
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Python'da dosya işlemleri nasıl yapılır? Herkese merhaba, bu yazımızda Python'da txt üzerinden dosya işlemleri nasıl yapılmaktadır sorusunu irdeleyeceğiz. Keyifli okumalar. Txt dosyasına nasıl erişilir? Python'da herhangi bir dosyaya erişebilmemiz için open...
Dictionary ve Python Arasındaki Fark Nedir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Dictionary nedir? Bir dictionary'i aslında bir liste gibi düşünebiliriz ama dictionary'ler listelerden biraz daha genel amaçlar için kullanılır. Detaylandıracak olursak; Dictionary'de indeksler integer(sayı) olmak zorunda değildir, indeksler herhangi bir...
Listeler ve Python Arasındaki Farklar Nelerdir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Listeler Örnek üzerinden açıklayacak olursak; normal bir string(metinsel) değişkendeki gibi, listelerde de veriler tutulur. String bir değişkende verilerimizin karakter olmasının aksine listelerde bu veriler herhangi bir değişken tipindeki veriler olabilir...
Strings ve Python Arasındaki Farklar Nedir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Strings Bu makalemizde metinsel değişken tipi(string) üzerinde duracağız. Çeşitli örnekler ile metinsel bir değişken ile neler yapabileceklerimizi öğreneceğiz. Hadi başlayalım. 1-) Metin içerisindeki bir karaktere erişmek Python'da oluşturmuş olduğunuz...
Recursive Fonksiyonla Faktöriyel Nasıl Alınır
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Bu makalemizde detaylı bir şekilde Recursive Fonksiyon ile faktöriyel almayı öğreneceğiz. Recursive Fonksiyonları yazmadan önce sınırlarımızı belirlemez isek, fonksiyonumuzu yazarken belirli kısımlarda takılıp kalabiliriz. Bu nedenle bu makalede yapmak...
Fonksiyonlar ve Python Arasındaki Farklar Nelerdir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Fonksiyonlar Programlama hayatımız boyunca kullandığımız bütün işlemler bir düzen içerisindedir. Yani genellikle böyle olması gerekir. Kodlarımızı yazarken işlerimizi kolaylaştırma ve okunabilirliği arttırmak adına fonksiyonları kullanırız. Peki Python’da...
Döngüler ve Python Arasındaki Farklar Nelerdir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Herkese merhaba, döngüler ile kaldığımız yerden serimize devam ediyoruz. Döngüleri neden kullandığımıza kısaca değinecek olursak; döngüler, kod blokları içerisinde tekrara düşmememiz açısından bizler için çok önemlidir. Örneğin; aynı işlemi 5 farklı değer...
If-Else İfadeleri ve Python Nedir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. If-Else Statement(Şart/Koşul Durumu) Programlama diyince hemen hemen herkesin aklına if else diye adlandırdığımız koşul durumları gelir. If else i kullanarak kodumuzda belirli can alıcı kontroller yazabilir ve bu kontrollere göre belirli işlemler...
Operatörler ve Python Nedir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Operatörler Operatörler, işlemleri veya durumları semboller ile temsil eden karakterlerdir. Basitçe operatörlere göz atarsak "+","-","*","/","**" + Operatörü "+" operatörü bize matematiksel bir toplama işlemi sağladığı gibi kod içerisinde zaman zaman...
Değişkenler ve Python Nedir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Değişkenler Değişkenleri neden kullandığımıza değinmeden sizlerle neden bir şeyi programladığımıza örnek vermek istiyorum. Öncelikle eğer bir program yazacaksanız, yaptığınız şey aslında normal hayatta yapabileceğiniz şeyleri bilgisayara öğretip, bilgisayarın...
Python Temelleri Nelerdir ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Python'a başlamaya karar verdiniz ama bir sürü rehberler arasında kendinizi kaybetmiş mi buldunuz. Olabilir, çünkü bir sürü insan büyümekte olan Python topluluğuna destek olmak istiyor. Bunu yaparken de çok detaya boğarak, içinden çıkılmaz seviyelerde...
C# - Parallel.ForEach Nasıl Kullanılır ?
Parallel.ForEach Nedir? C#'ta özellikle listeler ve dizilerde işlem yapacağımız zaman sıklıkla kullandığımız foreach döngüsünün çalışma mantığına benzer olan bir de Parallel.ForEach döngüsü vardır. Klasik foreach'ten farkı, dizi elemanlarını sıra ile dönmek yerine tüm elemanları paralel task'lar...
C# - ToTitleCase Nasıl Kullanılır ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. ToTitleCase Nedir? C# programlama dilindeki ToTitleCase metodu, metin işleme işlerinde oldukça kullanışlı bir özelliktir. Bu metot, verilen bir metni "başlık" haline getirir, yani her kelimenin ilk harfini büyük yapar ve diğer harfleri küçük bırakır. Bu...
C# - Switch Expression Nasıl Kullanılır
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Switch ifadeleri C# programlama dilinde kullandığımız temel ifadelerden biridir. İlk olarak klasik bir switch ifadesi örneği yazalım. Sade bir şekilde, verilen gün indeksine ait günün ismini dönen bir kod bloğu olsun. int day = 1; string dayName; switch (day)...
AWS Lambda'da C# Uygulaması Çalıştırılır ?
AWS CLI Yaptığımız geliştirmeleri doğrudan IDE aracılığıyla AWS'e gönderebilmemiz için AWS CLI kullanmaktayız. Hakkında daha detaylı bilgi almak ve yüklemek için Öğeyi görmek için üye olmalısınız. gidebilirsiniz. AWS CLI'ın bilgisayarınıza yüklü olup olmadığını aşağıdaki komutu yazarak test...
C# - yield Nedir?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. C# dilinde, yield anahtar kelimesi bir döngü veya fonksiyon içinde kullanılarak, bir nesnenin üye fonksiyonlarını çağıran bir döngü veya fonksiyonun çalışmasını durdurur ve sonra tekrar başlatılmasına izin verir. Bu, bir döngü veya fonksiyon içinde üretilen bir...
.Net CORE 3 ile JSON İşlemleri Nasıl Yapılır ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. .Net Core 3'ün çıkmasına az bir zaman kala Microsoft tarafından duyurulan Öğeyi görmek için üye olmalısınız. JSON işlemleri için bir kütüphane oluşturulduğu belirtildi. Bu kütüphane ile birlikte JSON oluşturma, serialize/deserialize, dosya okuma/yazma ve DOM...
c# Tarih ve Saat İşlemleri
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. C# dilini kullanırken yapacağımız tarih ve zaman içeren işlemler için DateTime ve TimeSpan yapılarını kullanırız. Bu iki yapı, “System” isim alanı içerisinde yer almaktadır. DateTime Yapısının oluşturulması Bir DateTime yapısı oluşturabilmek için...
Namespace nedir?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. İsim Alanı (namespace) Nedir? Aynı amaca hizmet eden özellikleri, sınıfları ve fonksiyonları bir çatı altında toplarken, bu çatıya verdiğimiz isime isim alanı (namespace) denir. Bir namespace içerisine birbiriyle alakalı sınıf ve foksiyonları...
Enum Nasıl Kullanılır ?
Öğeyi görmek için üye olmalısınız. Geliştirdiğimiz uygulamalarda çeşitli parametrik yönlendirmelere ihtiyaç duyabiliriz. Özellikle de yazılıma yeni başlayan bir çaylak yazılımcıysanız mutlaka bunun gibi bir yaklaşımda bulunmuşsunuzdur. “ 1 gelirse şunu şunu yap, 2 gelirse bunu yap”. Son...
C# Nedir? Genel Bilgi
You must be registered for see element. C#, Microsoft tarafından geliştirilmekte ve desteklenmekte olan, C++’ın gücünü ve Visual Basic’in kullanıcı dostu yapısını birleştiren bir dil olarak ortaya çıkmıştır. .Net Framework ile derlenen kodlar “.exe” uzantılı çalıştırılabilir uygulamalara...
Değişken Nedir?
You must be registered for see element. Yazdığımız uygulamalarda, projelerde kimi zaman bir sayıyı, kimi zaman bir isimi, haftanın günlerini, Türkiye’nin illerini, kayıt olan kişinin soyadını yapılan işleme ve amaca göre geçici bir süreliğine hafızada tutmak isteyebiliriz...
Değişken Türleri Nelerdir
You must be registered for see element. Şimdi de C# ve genellikle diğer dillerde de yer alan bu değişlen türlerinin neler olduğu, hangi türde veriler saklayabileceğimizi göreceğiz. Tür Boyut Değer Varsayılan Değer bool Sadece True ve False True or False False byte 8-bit tam sayı 0 to...
Değişken Dönüşümleri Nelerdir ?
You must be registered for see element. Bazı durumlarda tanımladığımız değişken türünü farklı bir türe dönüştürmemiz veya farklı değişken tiplerindeki verilerle işlemler yapmamız gerekebilir. Bu gibi durumlar için izin verilen türler arasında dönüşümler yapabilirsiniz. Değişkenlerin tür...
"sbyte" Veri Tipi Nedir ?
You must be registered for see element. Orijinal adı signed byte olarak adlandırılır. Anlamı işaretli byte’dır. Değer aralığı ne kadar? sbyte değişkeni -128 ile 127 arasında değer depolayabilmektedir. Byte veri tipinin kullanım alanları nelerdir? Değer aralığının dışına çıkma...
"byte" Veri Tipi
You must be registered for see element. byte Veri Tipi Nedir? Byte değişkeni tanımlayabildiğimiz en küçük değişken türlerinden biridir. Bilişim terimleriyle haşır neşir olanlar az çok bilirler; veriler bilgilsayar hafızasında 1’ler ve 0’lar ile binary sistem adı verilen yapıda yer...
"ushort" Veri Tipi
You must be registered for see element. ushort Veri Tipi Nedir? ushort türündeki değişkenler 16 bitlik (2 byte) veri depolarlar.short değişkeninden farkı işaretsiz değişken türü olmasıdır. Değer aralığı ne kadar? ushort değişkeni 0 ile 65535 arasında pozitif değer...
"short" Veri Tipi
You must be registered for see element. Short Veri Tipi Nedir? short türündeki değişkenler 16 bitlik (2 byte) veri depolarlar. Değer aralığı ne kadar? short değişkeni -32768 ile 32767 arasında değer depolayabilmektedir. short veri tipinin kullanım alanları nelerdir? Değer...
"int" Veri Tipi
You must be registered for see element. int Veri Tipi Nedir? Uygulama geliştirirken en sık kullandığımız değişkenlerden biri “int” türüdür. Bunda en önemli etken tam sayı değer tutabilmesi ve veri aralığının geniş olmasıdır. int türündeki değişkenler 32 bitlik işaretli veri...
"uint" Veri Tipi
You must be registered for see element. uint Veri Tipi Nedir? uint türündeki değişkenler 32 bitlik (4 byte) işaretsiz tam sayı veri depolarlar. Değer aralığı ne kadar? uint değişkeni 0 ile 4.294.967.295 arasında pozitif değer depolayabilmektedir. uint veri tipinin kullanım...
"long" Veri Tipi
You must be registered for see element. long Veri Tipi Nedir? long türündeki değişkenler 64 bitlik (8 byte) işaretli veri depolarlar. Değer aralığı ne kadar? long değişkeni –9,223,372,036,854,775,808 to 9,223,372,036,854,775,807 arasında değer depolayabilmektedir. long veri...
"char" Veri Tipi
You must be registered for see element. Char Veri Tipi Nedir? Char veri türü 16 bit uzunluğunda Unicode standartlarında karakterlerin karşılıklarını tutan veri tipidir. Her bir karakterin Unicode standartları çerçevesinde bir karşılığı bulunmaktadır ve char tipinde değişken değer atandıktan...
"string" Veri Tipi
You must be registered for see element. string Veri Tipi Nedir? string veri türü Unicode karakterlerden oluşan bir dizi grubudur. Genellikle uygulama içerisinde metinsel değerleri bir string değişkeni içerisinde tutmaktayız. string veri tipinin kullanım alanları nelerdir? Metin...
"ulong" Veri Tipi
You must be registered for see element. ulong Veri Tipi Nedir? ulong türündeki değişkenler 64 bitlik (8 byte) işaretli veri depolarlar. Değer aralığı ne kadar? ulong değişkeni 0 ve 18,446,744,073,709,551,615 arasında değer depolayabilmektedir. ulong veri tipinin kullanım alanları...
"float" Veri Tipi
You must be registered for see element. Float Veri Tipi Nedir? float türündeki değişkenler 32 bitlik (4 byte) gerçek sayı depolarlar. float değişkeni tanımladığımızda eğer içerisine tam sayı olmayan bir değer atamak istediğimizde sayısının sonuna F veya f koyarak türünün float olduğunu...
"decimal" Veri Tipi
You must be registered for see element. decimal Veri Tipi Nedir? decimal türündeki değişkenler 128 bitlik (16 byte) gerçek sayı depolarlar. decimal değişkeni tanımladığımızda eğer içerisine tam sayı olmayan bir değer atamak istediğimizde sayısının sonuna M veya m koyarak türünün...
Operatörler Nedir?
You must be registered for see element. Operatör Nedir? Operatörler uygulamalarımızda matematiksel yada mantıksal işlemleri yapmamızı sağlayan özel karakter ve karakterler grubudur. Operatörler bir veya birden fazla karakterden oluşabilirler. Operatörlerin ne olduğunu anlatmadan...
if else Deyimi Nedir ?
You must be registered for see element. Programcılıkta neredeyse en fazla kullanılan deyimlerden biridir. Bir koşulun durumuna göre hareket etmemizi sağlar. if deyimini 3 farklı şekilde kullanabilir. if Deyimi if deyiminin yapısı aşağıdaki gibidir. if (koşul) { işlemler }...
switch case Deyimi Nedir ?
You must be registered for see element. Programcılıkta yaygın olarak kullanılan koşul ifadelerinden biri de switch-case deyimleridir. Sadece bir değişkenin durumuna bağlı olarak, o değişkenin aldığı değere göre tek tek if-else blokları yazmak yerine switch-case deyimi kullanılması...
For Döngüsü Nedir ?
You must be registered for see element. Programlamanın en temel yapılarından biri de döngülerdir. Döngüler ile birbirini tekrar eden işlemleri daha düzenli ve sistematik şekilde yapabiliriz. Döngüler aynı zamanda daha da az kod yazmamızı sağlar. For döngüsünü genellikle döngü sayısını...
Diziler Nedir ?
You must be registered for see element. Diziler(arrays) nedir? Teknik olarak tanım yapmak gerekirse bellek üzerinde aynı türde veriler tutabildiğimiz veri yapılarına diziler(arrays) denilmektedir. Programlamada bir değişken üzerinde sadece bir değer tutabilmekteyiz. Diziler...
Son düzenleme:
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)