Fethi Polat 1
Fethi Polat
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
kralhakan2009 1
kralhakan2009
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cannn6161 1
Cannn6161
B 1
berione65
sen272 1
sen272
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Güncel: Metin2 Server Source xdirent.c xdirent.h

dormammu

Level 4
TM Üye
Üye
Konular
53
Çözüm
1
Online süresi
1mo 8d
Reaksiyon Skoru
169
Altın Konu
1
TM Yaşı
8 Yıl 9 Ay 6 Gün
Başarım Puanı
129
MmoLira
6,475
DevLira
78
Ticaret - 100%
1   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Selam arkadaşlar,

64 bit windows server source build yolculuğumda karşıma çıkan bi başka engelin çösümünü atıyorum;

Şurdakini;
libthecore/xdirent.c içine yapıştırın.

Şurdakini;
libthecore/xdrent.h içine yapıştırın.

Ve game açılır;
1593230712353.png

xdirent zaten kullanılmıyor diye hatırlıyorum direk kaldırsanda olur, titan2 dosyalarını 64e uygun ayarlamıştım eksik varsa ordan tamamlayabilirsin

xdirent zaten kullanılmıyor diye hatırlıyorum direk kaldırsanda olur, titan2 dosyalarını 64e uygun ayarlamıştım eksik varsa ordan tamamlayabilirsin
mainline source da questlua.cpp de quest disinini okumak için kullanılan foksiyonlar var
1593242022887.png

Ama evet unix/linux sistemlerde bu komutlar gcc içinde geliyor.. Windowsta ki eşdeğeri xdirent.c xdirent dosyaları sağlıyor.

Sourceları tamamen 64bit windowsa taşıyacağım artık. Mysql8-Mysqlclient.lib windowsta sadece 64 bit derleme desteği veriyor. Ayrıca libluayıda 5.4 olarak güncelledim ki çok fasla komut değişmiş baya uğraştırdı güncellerini bulmak.

@Koray' Hasır seni bulmuşken sorayım;

mysql8 server kullanırken bası sorgu cumlelerindeki kolonları mysql hata olarak dönüyor.
mesela;
1593242478499.png

orjinalde rank ile sorguyu çalıştırdığında sorgu çalışmıyor. ama alias veya tablo adıyla çekerken sorun yok. nedenini tam çösemedim. Sanırım mysqlun güncel sürümlerinde ki komutlara karşılık geldiği için olabilir. Aynı problem item tablosunun window kolonunda da çıkıyor.

questlua için std filesystem'a geçirebilirsin eğer başka yerde kullanılmıyorsa;

liblua güncellemesini deneyerek yapmanı tavsiye ederim çünkü çoook fazla değişecek şeyler var, mainline da ki hali 5.0 olması lazım oyundaki liblua ile normalini karşılaştırıp ymirin yaptıklarını güncel kullanacağına aktarmayı unutma TK_WHEN, TK_WITH gibi özel flagler vardı.

güncel mysql sürümünde rank ve window sütun adlarını kullanan sorgularda tırnak işaretleri(``) ile seçmen gerekiyor, düz kullanmaya çalıştığında sistemin kendi komutları ile çakışma yapıyor.

@Koray' std:filesystemi görmüştüm eğer konuda ki güncel dosyaları bulmasaydım oradan yürüyecektim. filesystem ile ilgili örnek kod bloğu varsa paylaşman faydalı olur.

liblua güncellemesinde dediğin noktaya geldim. şimdi oralara bakıyorum.
Şöyle birşeyle karşılaştım amacı ne çösemedim;
1593255130968.png

luax_lex 5.4te kaldırılmış. next fonksiyonu yerine direk luaX_next yasıp geçiyorum. geliştirici hasır fonksiyonu kullanmak yerine neden böyle birşey yapmış olabilir?

Ayrıca '' ipucu için teşekkürler.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri