Bvural41 1
Bvural41
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
xranzei 1
xranzei
quickxd 1
quickxd
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Cevaplandı SERVER FİLES AÇIK

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dakdilo61
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 542

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Kullandığım altyapı: https://forum.turkmmo.com/konu/3711...ver-files-offline-shop/page-113#post-20830662

Tesadüfen kullandığım sunucuya girdim ve birde ne göreyim bütün tablolar silinmiş : WARNİNG İÇİNE İSE İNGİLİZCE ŞEKİLDE .... bitcoin hesabına bitcoin yollayın yoksa bu bilgileri herkeze açık şekilde dağıtırız veya kullanırız diye bir uyarı geçilmiş. İP ADRESİMİ 1 kişi bile bilmiyor. Yetkililerin o filesi incelemesini istiyorum.

Screenshot_1.jpg

BURADAKİ ŞİFRELERİN HİÇ BİRİNİ DEĞİŞTİRMEDİM AMA İP ADRESİMİ KİMSE BİLMİYORDU

Screenshot_1.jpg

Son düzenleme:
Çözüm
MySQL yedek almayın. FreeBSD'ye bulaşmaz sadece MySQL uygulamasında bulunur. Tabloları dump yapıp tekrar import etmeniz gerekir. MySQL yedek alıp tekrar yüklemeyi var/db deki mysql klasörünü yedekleyip tekrar yüklemek olarak görüyorsanız bu işlem Windows kurulu bir bilgisayardan Windows klasörünü alıp boş bir harddiske atıp virüsün temizlenmesini beklemek olur.
şimdi öncelikle anladığım dump ve import işleminde bir soru sorayım :

Tabloları bu şekilde player içindekileri mesela tek tek böyle mi yapacağım.
Screenshot_1.jpg

yoksa bu şekilde full mu yapacağım elektrik gittiği için fotolari tam atamiyorum geldiğinde yazacağım :
1589806112361.png

MySQL deki kullanıcıların ifade edilişi isim@host şeklindedir. 'isim' adıyla sadeece 'host' kuralını karşılayan kişi bağlanabilir.
Bu host, bir IP adresi olursa bu IP adresine sahip kullanıcı bağlanabilirken '%' olursa herkes bağlanabilir.
Görüntüde host bölümü localhost olan bir user olarak sadece makinenin kendisi bağlanabilir.
Yani özetle bu görüntüdeki ericbloodaxe girişi sadece SSH(putty) üzerinden yapılabilir.
Bu gösterdiğiniz giriş game ve db dosyalarının MySQL'a bağlanması için yapılmıştır. Şifresine kanal dosyasının içinde bulunan CONFIG dosyasından erişebilirsiniz. Bu kullanıcıyı kaldırırsanız oyununuz açılmayacaktır ancak dediğim gibi dışarıdan bağlanılamaz.

Filesınıza gelince çok yaygın olarak kullanılan MySQL fidye virüsü bulaşmış.
Tüm tabloları DUMP edip, 0 dan MySQL kurup tabloları tekrar yüklerseniz sorununuz giderilecektir.

Son düzenleme:
Ekli dosyayı görüntüle 15825
MySQL deki kullanıcıların ifade edilişi isim@host şeklindedir. 'isim' adıyla sadeece 'host' kuralını karşılayan kişi bağlanabilir.
Bu host, bir IP adresi olursa bu IP adresine sahip kullanıcı bağlanabilirken '%' olursa herkes bağlanabilir.
Görüntüde host bölümü localhost olan bir user olarak sadece makinenin kendisi bağlanabilir.
Yani özetle bu görüntüdeki ericbloodaxe girişi sadece SSH(putty) üzerinden yapılabilir.

Filesınıza gelince çok yaygın olarak kullanılan MySQL fidye virüsü bulaşmış.
Tüm tabloları DUMP edip, 0 dan MySQL kurup tabloları tekrar yüklerseniz sorununuz giderilecektir.
bu fidye virüsü dediğiniz virüs bilgisayarıma kurduğum frbsdyede bulaşır mı eğer bulaşmaz diyorsanız bilgisayarıma kurduğum frbsdedeki mysqlyi yedek alıp sonra o makinaya aktarıcam mysql 5.5 i sıfırdan kurup daha kolay olur benim için çünkü dump falan anlamadım. birde ben şimdi hizmet aldığım bilişime sorsam bir şey anlarlar mı bu olaydan

bu fidye virüsü dediğiniz virüs bilgisayarıma kurduğum frbsdyede bulaşır mı eğer bulaşmaz diyorsanız bilgisayarıma kurduğum frbsdedeki mysqlyi yedek alıp sonra o makinaya aktarıcam mysql 5.5 i sıfırdan kurup daha kolay olur benim için çünkü dump falan anlamadım. birde ben şimdi hizmet aldığım bilişime sorsam bir şey anlarlar mı bu olaydan
MySQL yedek almayın. FreeBSD'ye bulaşmaz sadece MySQL uygulamasında bulunur. Tabloları dump yapıp tekrar import etmeniz gerekir. MySQL yedek alıp tekrar yüklemeyi var/db deki mysql klasörünü yedekleyip tekrar yüklemek olarak görüyorsanız bu işlem Windows kurulu bir bilgisayardan Windows klasörünü alıp boş bir harddiske atıp virüsün temizlenmesini beklemek olur.

şimdi öncelikle anladığım dump ve import işleminde bir soru sorayım :

Tabloları bu şekilde player içindekileri mesela tek tek böyle mi yapacağım.
Screenshot_1.jpg

yoksa bu şekilde full mu yapacağım elektrik gittiği için fotolari tam atamiyorum geldiğinde yazacağım :

Ekli dosyalar

• Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    47.4 KB · Görüntüleme: 0
Çözüm

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri