Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Gwent'ler 3 turdan oluşuyor. 1. tur genelde rakibe kart harcatma turu. burada amaç rakibin önemli kartlarını kullandırtmak. siz ne kadar az kart kullanırsanız okadar iyi. rakibiniz yanyana gelince çarpan bonusu alan, deck'ten kart çeken veya hero kartı oynadıysa süper. hemen pass geçin ve roundu rakibinize verin.
- ilk round'da rakibe kart harcattırdıysanız. çoğunlukla 2. round'u çok kart kullanmadan size verecektir.
- eğer ikinci round'u vermiyorsa o zaman tüm kartlarını harcayacaktır. son round'da 2-3 kart ayırabilirseniz oyunu kazanırsınız.
- spy kartları ilk round'da çok işe yarıyor. hem size 2 kart çektiriyor hem de rakibinize kart harcatıyor. eğer ilk rakibiniz başladıysa daha da düzel. rakibiniz bir kart oynuyor, siz spy oynayıp 2 kart çekiyorsunuz, rakibiniz bir kart daha oynuyor siz pass diyorsunuz. bir sonraki oyuna 11 kart vs 8 kart olarak başlıyorsunuz.
- oyunda x2 yapan borazan kartı ile rakibin en yüksek kartlarını yakan scorch kritik. başlarda bu kartlar olmadığı için oyunun kaderini değiştirmek mümkün olmuyor. bu kartları yukarıda yazdığım gibi kuzeye bir tur yaparsanız inn ve genel evlerden toplayabilirsiniz.
- eğer medic kartı bulursanız; daha önceki turlarda oynadığınız veya rakibinizin scorch'ladığı kartları board'a geri döndürebiliyorsunuz. ben şöyle iyi bir taktik buldum; ilk turn'de en güçlü kartımı oynuyorum. rakip dengelemek için birden fazla kart oynamak zorunda kalıyor. rakibe 2-3 kart kullandırttıktan sonra pass geçip roundu veriyorum. sonraki round'larda medic ile o en güçlü kartı tekrar board'a koyuyorum. bu arada; medic sadece hero kartları geri çağıramıyor.
- güzel bir kombo da; medic + decoy kombosu. eğer elinizde medic ve decoy varsa. ilk turlarda daha çok kart harcayabilirsiniz. medic ile discard edilenler arasında bir askerinizi geri getirebildiğiniz gibi, decoy ile geri alacağınız medic'i tekrar oynayarak bir kart daha geri getirebilirsiniz. medic sayısını arttırarak bu komboyu geliştirebilirsiniz.
- eğer bir oyunu kaybediyorsanız dert etmeyin. rakibin ne oynadığına dikkat ederek bir sonraki oyunu ona göre oynayarak kazanabilirsiniz. örneğin rakip ağırlıklı olarak bir hatta yükleniyorsa (mesela yakın dövüşçüler) bir sonraki el desteye bir hava efekti ekleyin ve elinize scorch ile birlikte denk getirmeye bakın. rakibin eli deck'ten kart çeken askerlerle doluysa rakibe hediye ettiğiniz tur'da mümkün olduğunca bu kartları harcatmaya bakın vs.
- bir deck tavsiyesi olarak herkesin önerdiği foltest 2 var. bu deck'in ana kartı başlangıç bölgesindeki inn'den veya yakınındaki tüccardan aldığınız foltest'in ikinci kartı. bu size tüm hava efektlerini temizleyen bir faction özelliği veriyor. böylece elinizde sadece askerlerden oluşan hava efekti olmayan bir deck kuruyorsunuz. rakibiniz hava efekti kullandığı zaman son turn'e kadar bekleyip tüm efektleri temizleyerek adam fazlasından oyunu alıyorsunuz.
- tavsiyem foltest 2 deck'i yapıp içine en azından 1-2 borazan koyup gwent görevlerini yapın direk. dünya kadar kart topluyorsunuz, xp vs de extrası.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)