Bu zaten orjinal hali,Kod:int tmplevel = GetLevel(); if (tmplevel % 5 == 0) { m_dwbonuspet[0][1] += number(1, 6); } if (tmplevel % 7 == 0) { m_dwbonuspet[1][1] += number(1, 6); } if (tmplevel % 4 == 0) { m_dwbonuspet[2][1] += number(1, 6); }
yada bu şekidle
Kod:int tmplevel = GetLevel(); if (tmplevel % 5 == 0) { int OldPetBonus[] = { m_dwbonuspet[0][1], m_dwbonuspet[1][1], m_dwbonuspet[2][1]}; m_dwbonuspet[0][1] += number(1, 6); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Petiniz %d Lv'de (Can : 0,%d - Savunma :0,%d - Hasar : 0,%d) artış gerçekleştirdi."), tmplevel, m_dwbonuspet[0][1]-OldPetBonus[0],m_dwbonuspet[1][1]-OldPetBonus[1],m_dwbonuspet[2][1]-OldPetBonus[2]); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Pet sabit artışlı değil!")); } if (tmplevel % 7 == 0) { int OldPetBonus[] = { m_dwbonuspet[0][1], m_dwbonuspet[1][1], m_dwbonuspet[2][1]}; m_dwbonuspet[1][1] += number(1, 6); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Petiniz %d Lv'de (Can : 0,%d - Savunma :0,%d - Hasar : 0,%d) artış gerçekleştirdi."), tmplevel, m_dwbonuspet[0][1]-OldPetBonus[0],m_dwbonuspet[1][1]-OldPetBonus[1],m_dwbonuspet[2][1]-OldPetBonus[2]); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Pet sabit artışlı değil!")); } if (tmplevel % 4 == 0) { int OldPetBonus[] = { m_dwbonuspet[0][1], m_dwbonuspet[1][1], m_dwbonuspet[2][1]}; m_dwbonuspet[2][1] += number(1, 6); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Petiniz %d Lv'de (Can : 0,%d - Savunma :0,%d - Hasar : 0,%d) artış gerçekleştirdi."), tmplevel, m_dwbonuspet[0][1]-OldPetBonus[0],m_dwbonuspet[1][1]-OldPetBonus[1],m_dwbonuspet[2][1]-OldPetBonus[2]); m_pkOwner->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("<Pet> Pet sabit artışlı değil!")); }
bu şekilde nasıl olur
Değişik biraz tam anlayamadım mobildeyim eve geçince bakarım
Petin boyutuna göre çalısmakta yanılmıyorsam![]()
Value4e uygun bi scale verdirtilebilir, temel olarak paylaşmıştım teşekkür ederim bilgi için
benim bildiğim kadarıyla scale i leveliyle alakalı değilsede value4 e göre yapılabilir bencedeBu zaten orjinal hali,
Değişik biraz tam anlayamadım mobildeyim eve geçince bakarım
Value4e uygun bi scale verdirtilebilir, temel olarak paylaşmıştım teşekkür ederim bilgi için
Aynen value4üne göre scale alıcak başlangıçta sistemin o kısmını yazamadım ama game taraflı bitti, peti kuluckadan çıkarıp player_itemden petin value4 değerine bakıyorum, ayarladığım gibi artış gösteriyor. Bir de scaleyi kuluçkadan çıkarken value4e göre ayarlayabilsem guisi zaten hazırbenim bildiğim kadarıyla scale i leveliyle alakalı değilsede value4 e göre yapılabilir bencede
bence scale a gerek yok yaAynen value4üne göre scale alıcak başlangıçta sistemin o kısmını yazamadım ama game taraflı bitti, peti kuluckadan çıkarıp player_itemden petin value4 değerine bakıyorum, ayarladığım gibi artış gösteriyor. Bir de scaleyi kuluçkadan çıkarken value4e göre ayarlayabilsem guisi zaten hazır

https://forum.turkmmo.com/konu/3687163-metin2-mob-scale-sistemi/
mob scale referans alınarak eklenebilir gibime geliyor ama
ama buraya value4 değeri ne şekilde gelir bilmiyorum açıkcası
C++:
float fx,fy,fz = 1.0f;
if (CPythonNonPlayer::Instance().GetScale(c_rkCreateData.m_dwRace, fx, fy, fz))
{
m_GraphicThingInstance.SetScale(fx, fy, fz, true);
}
Ben biraz deneyim olursa dahil ederimbence scale a gerek yok ya
https://forum.turkmmo.com/konu/3687163-metin2-mob-scale-sistemi/
mob scale referans alınarak eklenebilir gibime geliyor ama
ama buraya value4 değeri ne şekilde gelir bilmiyorum açıkcası
C++:float fx,fy,fz = 1.0f; if (CPythonNonPlayer::Instance().GetScale(c_rkCreateData.m_dwRace, fx, fy, fz)) { m_GraphicThingInstance.SetScale(fx, fy, fz, true); }
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)