- Katılım
- 30 May 2019
- Konular
- 609
- Mesajlar
- 2,985
- Çözüm
- 26
- Online süresi
- 1mo 26d
- Reaksiyon Skoru
- 2,368
- Altın Konu
- 14
- TM Yaşı
- 7 Yıl 14 Gün
- Başarım Puanı
- 272
- MmoLira
- 798
- DevLira
- 242
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Sorun:
Apex Legends’da 0x887A0006 DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG hatası alıyorum ve oyun kapanıyor. Intel i5-4570 işlemci, 5 gb ram, GTX 1060 ekran kartım var. Windows 10 kullanıyorum. Ekran kartı sürücüm güncel. Çözümü var mı?
Çözüm:
Aşağıda vereceğim önerileri tek seferde uygulama. 1. öneri işe yaramazsa 2. öneriyi, o da işe yaramazsa 3. öneriyi uygula.
1. Öneri
Grafik ayarlarındaki Texture Streaming Budget ve Ambient Occlusion Qualityseçeneklerini değiştir. Örneğin Texture Streaming Budget Very High ise High yap, Ambient Occlusion Quality High ise Medium Yap.
2. Öneri
Bilgisayarında güncel bir Windows 10 varsa oyun modunu ve oyun çubuğunu kapatmalısın.
Windows 10 oyun modunu kapatmak için Başlat simgesine tıklayarak Başlat menüsüne gel ve Ayarlar‘ı aç. Bu menüde Oyun‘a tıkla ve Oyun Modu sekmesindeki “Oyun Modu kullan” seçeneğini Kapalı hale getir.
Yine aynı alandaki sol menüde yer alan Oyun çubuğu sekmesine gel ve “Oyun kliplerini ve ekran görüntülerini kaydedin ve Oyun çubuğunu kullanarak yayınlayın” seçeneğini Kapalı duruma getirerek oyun çubuğunu kapat.
Oyun DVR da devre dışı bırakılırsa çok iyi olur. Aynı menüdeki Oyun DVR sekmesine gel ve “Ben oyun oynarken arka planda kaydet” seçeneğini Kapalı duruma getir.
3. Öneri
Bu öneri özellikle RTX kart sahipleri için kesin çözüm gibi görünüyor. Önceki jenerasyonlar için de tavsiye ederim.
Nvidia’nın güncel sürücüsü Apex Legends’da sorun yaratabiliyor. O yüzden ekran kartı sürücün güncel ise onu 417.71 versiyonuna çevirmen gerekecek.
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
işletim sisteminle uyumlu ekran kartı sürücünü aratarak Versiyon: 417.71 yazanı indir.İndirdiğin sürücüyü kurmaya başlamadan önce denetim masasından “NVIDIA Grafik Sürücü”nü kaldırmalsın. Eğer programı kaldıracağın yeri bulamıyorsan sol alttaki windows simgesine sağ tıkla, “Programlar ve Özellikler“e gir. Burada NVIDIA Grafik Sürücüsü isimli uygulamayı bul ve sağ tıkla. “Kaldır/Değiştir“e tıklayarak ekran kartı sürücünü sil.
Şimdi indirdiğin 417.71 versiyon ekran kartı sürücünü kur. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra oyunu oynamayı dene. İkinci öneri de işe yaramazsa 3. öneriyi denemelisin.
4. Öneri
Bu hata ile karşılaşan oyuncu sayısı çok gibi. Üçüncü bir çözüm önerisi var fakat internet hızın kötü ise seni biraz üzebilir çünkü oyunu silip tekrar kurman gerekecek. Lakin, kurarken dikkat etmen gereken bir şey var. Oyunu farklı bir sürücüye kurman gerekiyor. Yani eğer Apex’i C’ye kurduysan bu sefer D’ye kurmalısın. Çözüm için bunu yapman yeterli. Birçok kişi bu şekilde çözüme kavuşmuş.

