Cancan.1234 1
Cancan.1234
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Dead Head Fred - İnceleme

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan ßéLa_07
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 285

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Dead Head Fred, namı diğer Ölü Kafa Fred, Vicious Cycle`ın geliştirip D3 Publisher`ın yayınladığı, PSP platformuna çıkmış en yaratıcı ve eğlenceli yapımlardan biri. Biraz aksiyon, biraz korku ve karanlık, biraz da macera yapımı tanımlayan anahtar kelimelerden bazıları olabilir. PSP`de gerilim ve korku ne derece yaşanabilir tartışıla dursun, zaten yapımın da gerilimden ziyade aksiyon ve macera türlerini üzerinde yoğunlaştığı görülüyor. Haliyle bizlere de bu güzel oyunu oynamak düşüyor.

Dr. Cox

Yapım umutların tükendiği, en olumsuz senaryonun başrolü oynadığı bir atmosferle giriş yapıyor. Nükleer santralde meydana gelen kaza nedeni ile şehir radyasyona maruz kalmıştır. Bununla da yetinmeyip, yayılan radyasyon canlıların mutasyona uğramasına sebep olmuştur. Ölümün hükmüne giren şehrin yönetimi ise kendi çıkarları peşindedir. Geriye kalan birkaç iyi kişiden biri olan dedektif karakterimiz Fred Neuman`ın ise çok şanslı olmadığı görülmektedir. Zira yoluna çıkan kötü bir düşman nedeni ile Fred kendini kafası uçmuş bir şekilde yatarken bulur. Elbette bu durum hikayenin sonu değildir. Keza, huzura erdiğini düşünen karakterimiz, kendisini ameliyat masasında uyanırken bulur. Çılgın bir bilim adamı olan Dr. Steiner tarafından bulunan Fred`in cesedi, kafası ile birleştirilerek yeniden hayata döndürülür. Ancak ortada bir gariplik vardır. Zira Fred`in gözleri ve beyni kendisinde değil, kavanozlar içindedir. Bununla birlikte hafıza kaybı da yaşayan karakterimiz için artık önemli olan, kafasını uçuran Pitt`e karşı vereceği savaştır.

Fred`in kafasının olmaması nedeni ile problem yaşayacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zira Fred artık eskisinde de yetenekli bir hal almıştır. Bunun nedeni de karakterimizin artık farklı kabiliyetleri olan kafalardan istediğini alıp kendine monte edebilmesidir. Sekiz farklı kafadan görevlerine uygun olanını seçerek yoluna devam eden dedektifin, her kafasına ait farklı yetenekleri vardır. Bununla birlikte her kafa Fred`in vücudunda da fiziksel farklılıklar yaratarak, yangına, gaza, suya dayanıklılık gibi yetenekler sağlamaktadır. Ayrıca dövüş ve mücadele sahnelerinde de farklı kafalar, farklı atak hareketleri ve combolar yaratmakta. Dead Head Fred`in beklide tek fire verdiği nokta işte bu aksiyonlar sırasında ortaya çıkmakta. Zira yapım kontrol kabiliyeti konusunda maalesef biraz eksik kalmış. Yinede bu genele baktığımızda oyunun atmosferini bozmaya yetecek boyutta bir eksiklik oluşturmuyor. Özellikle Fred`in çevre ile etkileşimi, platform yapısı ve bulmaca kısımlarında oldukça iyi iş çıkartılmış.

Fred`in öfkesi

Ana görevler dışında yan görevlerinde teklif edildiği oyunda, bunları kabul edip etmemek de size bırakılmış. Ancak yan görevleri tamamladığınız takdirde size para ve yeni nesneler olarak geri dönmekteler. Bu nesneleri kullanabileceğiniz gibi işinize yaramayanları satmak ya da takas etmekte de özgürsünüz. Böylece daha kullanışlı yeni nesneleri kafalarla birleştirerek yeni kabiliyetler yaratmanın da önü açılmış olur. Görsel olarak da iyi iş çıkartan yapım, çok sayıda karakter modellemesi içeriyor. Tahmin edileceği üzere Fred ve kafaları ise daha bir detaylı görülmekteler. Detaylı çevre, oyun motorunu kullanan ara videolar ve animasyonlarda gayet güzel iş çıkartılmış. Sesler bakımından da grafiklerden aşağı kalır bir yan bulunmamakta. Özellikle Fred`i seslendirenin Cnbc-e`de yayınlanan Scrubs dizisindeki Dr. Cox olduğunu belirtmeden de geçmeyelim. Dead Head Fred bazı eksikleri dışında oldukça eğlenceli ve ilginç bir yapım olmuş. PSP platformunda oynanabilecek kaliteli yapımlardan olduğu söylenebilir.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst