Saç Editleme:
Biraz zor gibi gözüksede genede kolay bir olay. Yapmanız gereken bir kaç şey var o kadar. Tabii gereken bir kaç dosya ve program var.
Gereken Dosya ve Program Listesi:
Ben photoshop ile yapıyorum.
Photoshop
Right Click Image Converter
Pack Çıkarma (Ctrl 'den alıntı)
Download Linkleri:
Photoshopunkini koymadım. Zaten internette hepsi demo.
Pack çıkarmak için gereken dosyalar
Right click image converter
Yapılış:
İndirdiğiniz dosyaları rardan çıkartın. Right click image converter 'i nereye atmak istiyorsanız atın ve crackide yapın.
Filesler klasöründeki m2.exe RootExtract.xml adlı dosyaya sağ tık > Birlikte aç > Not defteri deyin ve oradaki " D:\Program
Files\game\pack\PC "satırını, kendi bilgisayarınızdaki Metin2 'nin pack klasörüne göre ayarlayın. Sondaki PC yide pack klasöründeki neyi çıkartmak istiyorsanız ona göre ayarlayın.
Mesela:
D:\Program Files\game\pack\pc2
D:\Program Files\game\pack\index
gibi.
(Erkek savaşçı saçlarını ayarlamak için PC yapmalısınız.)
Başlat > Çalıştır > cmd yazın (oradaki text box'a) > Tamam
cmd açılacak. cmd 'ye tıklayıp cd C:\Documents and Settings\hakan\Desktop\Filesler yazın. (Bu benim filesler dosyamın konumu. Sizde cd "sizin filesler dosyanızın konumu" olarak yazın.
cmd 'ye m2.exe rootextract.xml yazın ve bekleyin.
Filesler dosyasının içine Source gelecek.
Source > ymir work > pc > warrior > hair yapın. Hair klasöründeki bütün dosyaları seçip > sağ tık > right click image converter > Convert to .jpg yapın.
Bütün dosyalar jpg olunca hangi saçı editleyecekseniz onu photoshop 'ta açın.
İstediğiniz gibi ayarlayın. Ben;
CTRL + U ile ayarlamayı tercih ediyorum, saçta bir bozukluk yapmıyor.
Aşağıdakileri yapmadan önce en alttaki UYARILAR 'ı okuyun.
Ayarları yapınca File > Save As... yapıp hair_*_*.jpg 'yi hair_*_*.dds olarak kaydedin. (* lar sayıdır. Saçlarda sayılar bulunmaktadır.)
cmd 'ye m2.exe rootpackgen.xml yazıp enter 'layın. Ve bekleyin.
Oyuna girip saçınıza bakabilirsiniz .
Anlamayana Resimli:
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1017x495 and weights 71KB.
Gerekli anlatım resimde mevcut.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1353x630 and weights 165KB.
Gerekli anlatım resimde mevcut.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 996x599 and weights 90KB.
Hair klasöründekiler.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1012x564 and weights 103KB.
Hair klasöründekilerin resimleri çıkmış hali.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 1378x565 and weights 126KB.
Editleyeceğiniz saça: Birlikte aç > Photoshop deyip photoshopta açın.
CTRL + U Hue/Saturation penceresini açın. Colorize kutusunu işaretlerin. Ve Hue 'den rengi ayarlayıp, Saturationdan canlılığı ayarlayın. Save As... diyip Hair klasörüne .dds olarak kaydedin.
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 678x458 and weights 52KB.
cmd 'ye m2.exe rootpackgen.xml yazıp enterlayın.
Ve artık saçınıza bakabilirsiniz.
Buda resimdeki saç:
This image has been resized. Click this bar to view the full image. The original image is sized 800x600 and weights 134KB.
UYARILAR:
photoshop ve paint.net önerilir.
photoshopta editliyorsanız Save as... demeden önce layerler 'dan flatten image demeyi unutmayın. Aksi taktirde saç gözükmez.
Ninja erkeklerin saçları PC2 'de yer almaktadır.
ALINTIDIR. :ka19: