mavzermete 1
mavzermete
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Bodyguardd 1
Bodyguardd
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
[DEV]AB 1
[DEV]AB
R 1
Roksam
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

[Exploit] Tehlikeli Shutdown Açığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dreamfancy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 4K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Düşünceniz güzel fakat client ile alakalı olamaz böyle şeyler, sonuçta exploiti yapacak kişinin herşeyi yapıp mutlaka sunucuya bir mesaj göndermesi ve sunucununda yada neyse bakın şöyle anlatayım anlayacağınız dilde

Client: Hey merhaba sunucu, senin yeni sahibin benim!
Sunucu: Hayır bana ancak kalbimdeki kodları bilen kişi sahip olabilir
Client: O kodlar bunlar olmasın? {***}
Sunucu: Artık seninim aşkım!

burda clientin sunucuya gönderdiği mesaj kabul edilmezse yani client ona istediği şeyi vermezse sunucuya bağlantı kuramıyor anladın mı? xD Yani herşey client ile yapılsaydı bu devirde metin2 diye birşey kalmazdı. Sunucuya belirli kodları karşılıklı olarak client > sunucu ile kabul ettirmen gerek ki oraya tam yetki sağlayabilesin. Aynı lalaker çakalının yaptığı serverside korumasındaki exploit açığı gibi düşün. Herşey sunucudan işliyor.

ne güzel anlatmşşn .d

Nasıl Yapılıyor?

Explot Hakkında
Günümüz pvp serverlerindeki eskiden yeniye ve şuanki gamelerde bile exploit açığı bulunmaktadır. Benim serverfilesim temiz diyen birinde bile mutlaka exploit açığı çıkacağına şahit olabilirim. Sıfırdan geliştirdiğiniz yapanın kimliği daha belli bile olmayan bilinmeyen sourcelerde bile açıklar mevcuttur. Bu açık oyunun client'e dll ile bir enjekte gerçekleştirerek belirli pointerler ve komutlar yollayarak oyunun sunucusuna ssh yani rootuna tam yetki girişi sağlayabiliyor ve istediği gibi reboot atıp mysql şifresini değiştirebiliyor veya silebiliyor. Bu exploit açıklarının nerede barındığı ve nasıl yapıldığı hakkında hiçbir fikrim yok. Ancak şuan size sadece bu açığı nasıl kapatacağınız hakkında bilgi verebilirim.

Nasıl Fixleyebiliriz?
Bu yöntemi tavsiye etmiyorum ama eğer serverinizde game.core kaynaklı düşmeler veya hiçbir syserr yada log vermeden düşmeler oluyorsa bilin ki serveriniz bir exploit mağdurudur. Bu exploitler bazı forumlarda 200 euro gibi rakamlara satılıyor ve tüm serverde çalıştığını iddia ediyorlar. Bu şahıslar isterseniz ve güvenmiyorsanız parayı vermeden önce deneme sürümüne bakmanıza bile müsaade ediyorlar. Neyse game/src klasörüne girip tüm dosyaları notepad ++ ile açın ve thecore_shutdown(); komutu geçen tüm yerleri //thecore_shutdown(); olarak değiştirin yada silin. Bu komutu eğer serveriniz game.core almıyor veya durduk yere çökmüyorsa yapmamanızı tavsiye ediyorum. Çünkü oyun eğer bozulursa files size her zaman oyun bozuldu dostum açma! haberini vermek için thecore_shutdown(); komudunu kullanır ve oyunu kapatır. Böylelikle oyun içinde daha ciddi problemlere sebebiyet vermez. Ama eğer serveriniz çöküyorsa bu dediğimi hemen yapmalısınız. Sizi kesin çözüme kavuşturacaktır. Fakat panik yapmadan game.core veya syserrlardaki sorunların ne olduğuna bakmanızı tavsiye ederim.​

thecore_shutdown(); komutu geçen tüm yerleri //thecore_shutdown(); yaparsak ch düşme sorunu çözülür mü ?

thecore_shutdown(); komutu geçen tüm yerleri //thecore_shutdown(); yaparsak ch düşme sorunu çözülür mü ?

Evet ama zararı şu şekilde olur mesela item proto yada mob drop itemlerde düzenleme yaptınız ve o düzenleme hatalı oyun kendini kapatamaz ve hasarlı bir şekilde çalışarak oyun devam eder kötü yanı budur ama %100 ch düşmesini çözer.

Unutmayın files her zaman kendini kapatıyorsa size bende bir sorun var haberini vermek istiyordur ona kulak verin ve syserr ile game.corelere göz atın. Eğer çözülebilcek birşeyse yapın emeğinizi harcayın değilse bu çareyi uygulayın.

Kod:
Neyse game/src klasörüne girip tüm dosyaları notepad ++ ile açın ve thecore_shutdown(); komutu geçen tüm yerleri //thecore_shutdown(); olarak değiştirin yada silin.
Ciddi olmadığını söyle bu neydi şimdi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri