berkmenoo 1
berkmenoo
farkmt2official 1
farkmt2official
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Hikaye Ekle

Üniversite ‘Uzlaştırmacı’ yetiştirecek

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan memoksi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 451
Adalet Bakanlığı’nın ‘uzlaştırmacı’ eğitimi verecek eğitim kuruluşlarını belirlemek amacıyla yaptığı duyuruya İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin başvurusu kabul edildi. Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi ceza meselelerinde, uzlaştırma kurumunda ‘uzlaştırmacı’ görevi üstlenecek kişilere yönelik mesleki eğitim düzenleme yetkisine sahip oldu. Eğitim, ‘uzlaştırmacı’ olmak isteyenler için zorunlu olup 36 saat teorik, 12 saat uygulama modüllerinden oluşacak. İlk eğitim programı 1 Kasım Çarşamba günü başlayacak.
Uzlaştırma (mağdur-fail arabuluculuğu), suç meselelerinde alternatif bir uyuşmazlık çözümü yöntemidir. Yöntem, uyuşmazlığın taraflarına, çözüme aktif şekilde katılma imkânı veren onarıcı adalet yaklaşımına dayanıyor. Birçok ülkede yaygın olarak kullanılan bu yöntem, Türkiye’de 2005 yılından beri mevzuatta yer alıyor.
Uzlaştırmacı eğitimlerinde görev alacak kadro Bilgi Hukuk öğretim üyelerinden bu konuda ulusal ve uluslararası projelerde görev almış, çeşitli eğitimler düzenleyip uygulamış ve konuya ilişkin geniş kapsamlı yayınları olan akademisyenlerden oluşacak.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst