Bodyguardd 1
Bodyguardd
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

[C++] Auto Block Chat System

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan esat199
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 26
  • Görüntüleme Görüntüleme 7K
Yanlış olduğunu düşündüğüm 2 husus var. Kesinlikle yanlış anlama herhangi bir art niyetle değil tamamen doğru bilgiyi öğretme amacıyla bu post'u atıyorum.
1.Husus: Sql ve Mysql farklı database yapılarıdır. Sql genelde windows işletim sisteminde kullanılır ve kullanım için Microsoft sizden yıllık lisans ücreti talep eder(crackleri mevcut o ayrı olay). Mysql ise ücretsiz,açık kaynak kodlu ve daha basit bir database yapısıdır. Metin2'nin database bağlantısında Mysql kullanılır.
2.Husus: Bir sistem ya da proje yapılırken 3 önemli nokta baz alınır. ilk olarak sorunsuz olması, ikinci olarak bug vs. olmaması, üçüncü olarak performans açısından yüksek sonuç vermesi. Bu olayı ben her oyuncu mesaj attığında query olarak bunu gönderip kontrol ettirseydim yüksek kullanımda düşük performans verirdi gereksiz yere mysql bağlantısı kurulup query atmış olucaktım. Bunu tekil kullanımlarda farketmen imkansız ama select sorgusunun benchmark sonuçlarını incelersen ne demek istediğimi anlarsın. Yanlış hatırlamıyorsan PHP'nin veri okuma hızı saniyede 400bin karakterdi, C++'nin PHP'den daha hızlı bir dil olduğunu biliyoruz gerisini sen hesap et :D
Sql sadece dil alışkanlığından kaynaklanıyor zevkler diyelim yüksek oyunculu oyunlarda da bol bol query sorgusu gonderttirdim eğer sistem sorunsuzsa herhangi bir zararını görmedim performanstan çalar zart yapar zurt yapar ancak işlemi tamamlar en azından benim yaptıklarım böylesi şimdiye kadar unutmadan performanstan calmayan birşey mı kaldı piyasada :-)

Sql sadece dil alışkanlığından kaynaklanıyor zevkler diyelim yüksek oyunculu oyunlarda da bol bol query sorgusu gonderttirdim eğer sistem sorunsuzsa herhangi bir zararını görmedim performanstan çalar zart yapar zurt yapar ancak işlemi tamamlar en azından benim yaptıklarım böylesi şimdiye kadar unutmadan performanstan calmayan birşey mı kaldı piyasada :)
" performanstan çalar zart yapar zurt yapar ancak işlemi tamamlar " :p tabi arkadaşımız yüksek onlinede ( +1500 civarı ) bir files test edemediği için olayı kavrayamamış. Ayrıca konuyu paylaşan arkadaşımız türkiyenin en büyük serverlerinin web panel script'ini kodlayan kişi olduğu için herhalde sürekli query kodu çalıştırmanın sonuçlarını senden daha biliyordur.

Txtden değilde sqlden cektirseydin bir tık daha iyi olabilirdi çalışma için teşekkürler
bilmiş gibi daha iyi olur demen :D burda txt den çektirmek daha sağlıklı birdaha sql den verimi alcaksın
Yanlış olduğunu düşündüğüm 2 husus var. Kesinlikle yanlış anlama herhangi bir art niyetle değil tamamen doğru bilgiyi öğretme amacıyla bu post'u atıyorum.
1.Husus: Sql ve Mysql farklı database yapılarıdır. Sql genelde windows işletim sisteminde kullanılır ve kullanım için Microsoft sizden yıllık lisans ücreti talep eder(crackleri mevcut o ayrı olay). Mysql ise ücretsiz,açık kaynak kodlu ve daha basit bir database yapısıdır. Metin2'nin database bağlantısında Mysql kullanılır.
2.Husus: Bir sistem ya da proje yapılırken 3 önemli nokta baz alınır. ilk olarak sorunsuz olması, ikinci olarak bug vs. olmaması, üçüncü olarak performans açısından yüksek sonuç vermesi. Bu olayı ben her oyuncu mesaj attığında query olarak bunu gönderip kontrol ettirseydim yüksek kullanımda düşük performans verirdi gereksiz yere mysql bağlantısı kurulup query atmış olucaktım. Bunu tekil kullanımlarda farketmen imkansız ama select sorgusunun benchmark sonuçlarını incelersen ne demek istediğimi anlarsın. Yanlış hatırlamıyorsan PHP'nin veri okuma hızı saniyede 400bin karakterdi, C++'nin PHP'den daha hızlı bir dil olduğunu biliyoruz gerisini sen hesap et :D
onun en iyi yaptığı gereksiz boş konuşmak takma

En performanslı olanı global map değişken tanımlayıp oyuna start verince txdeki leri mapa ekleyebilirsiniz daha sonra kontrol fonksiyonu ekleyerek gönderilen texti mapın içinden kontrol ettirebilirsiniz.Konu için teşekkürler bu arada

1. Dediğin şey SQL değil MsSQL

2.
Sorunsuz değil; fclose kullanmamışsın, ikinci kullanımda zaten açık olduğu için ve fopen den sonra kontrol olmadığı için patlar.
Bug vs. var; İki kişi aynı anda kullandığında sistem bir dosyayı iki kere açamayacağından ve gene fopen den sonra kontrol olmadığından patlar.
Performanslı değil; Her chat kullanımında dosyayı baştan açıp baştan parserleyip baştan kontrol edeceğinden disk patlar.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri