Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Best Studio 1
Best Studio
D 1
delimuratt
Aliyldrim 1
Aliyldrim
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
melankolıa18 1
melankolıa18
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Cannn6161 1
Cannn6161
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Tüm Photoshop DersLerim!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Hakan811
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 43
  • Görüntüleme Görüntüleme 2K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Hakan811

Level 6
TM Üye
Üye
Konular
926
Reaksiyon Skoru
32
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 4 Ay 4 Gün
Başarım Puanı
165
MmoLira
1
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Foto DersLerinden Başlayalım

Buda kolay bir konu arkadaşlar bunun zorluk derecesi ne derseniz bence 5 üzerinde 1 derim. hadi kolay gele başlayalım.

1) kendimize 640 x 480 boyutlarında yeni bir dokuman oluşturuyoruz.

2) Foreground Rengimiz (ön Renk) Sarı olacak şekilde ayarlıyoruz. ve Paint Bucket Tool (G) aracı ile dolduruyoruz. örnek aşagıdaki gibi.

3) Daha sonra Background rengimizi Aşagıdaki gibi ayarlıyoruz.

4) Filter > Render > Clouds effectimizi uyguluyoruz bu işlem sonunda görüntü aşagıdaki gibi olmalıdır.

5) Clouds effectinden sonra Filter > Texture > Stained Glass effectini aşagıdaki değerlere uygun olarak giriyoruz ve okeyliyoruz.

6)Eğer bir yerde hataya falan düşmediyseniz goruntu aşagıdaki gibi olmaLı.

Bu çalışmamızda bukadar umarım yararlı olmustur.
Teşekkür ederim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kolay bi ders ama herkesin işine yarayacagını düşünüyorum.

1) Arka planını temizleceğimiz resmimizi açıyoruz. ben alttaki resmi seçtim.

]

2) Daha sonra filter > Extract uygulayarak aşagıdaki resimdeki gibi kenarlarının resimdeki en üst en sol arac ile yeşille seçtikten sonra Bucket tool ile yani onun altındaki koca işareti ilmecle için maviyle dolduyuryoruz ve ok. diyoruz sonuç aşagıdaki gibi olmalı.

3) Yaptıktan sonra aşagıdaki gibi bir resim gormeliyiz.

4) Bu resmin kenlarındaki çapakları erase tool (E) ile temizleyebiliriz. temizledikten sonra aşagıdaki gibi bir goruntu elde etmeniz lazım.

Bu dersimizde bukadar umarım yararlı olmustur.

Benim En sevdigim çalışmalardan biri olna bu çalışmayı sizinle paylaşmak istedim. eminim sizde çok seveceksiniz.

1) Kendimize Suratının şeklini ateş gibi yapacagımız kurbanımızı seçiyoruz. ben aşagıdaki resmi sectim.

2) Resmimize Hue / Saturation effectimizi uyguluyoruz kısaca CTRL+U DeğerLeri
Hue:200
Saturation:33
Lightness:3 olacak şekilde ama unutmuyoruzki Colorize işaretli olacak. Goruntu aşagıdaki gibi olmalı.

3) Bu Background resmimizi sağ tıklayarak duplacite layer diyoruz ve kopyasını oluşturuyoruz. kopya layerimize Filter > Blur > Gaussian Blur effectimizi 1,5 px olacak şekilde yapıyoruz ve okeyliyoruz. daha sonra layerimizin blending optionusu aşagıdaki resimde oldugu gibi overlay ayarına getiriyoruz ve MAgde Down işlemini uyguluyoruz bunu yapmak için CTRL+E yapmamız yeterli.

4) tekrar Background layerimizi duplicate layer yaparak kopyasını oluşturuyoruz ve Filter > Blur > Motion Blur effectini aşagıdaki resimde bulunan değerlere göre giriyoruz. ve tekrar marge down işlemimizi yapıyoruz (CTRL+E)

5) Yeni bir layer olusturuyoruz Layer > New Layer. bu layerimizi Edit > fill komutu ile beyaz renkle dolduruyoruz ve blending ayarını overlay konumuna getiriyoruz aşagıdaki resimdeki gibi. ancak burada marge down işlemimizi yapmıyoruz.

6) soldaki menu aracından Ön alan rengimizi 00099 ve arka alan rengimizi beyaz olacak şekilde ayarlıyoruz ve yeni bir layer katmanı oluştutuyoruz. bu layer kaytmanımıza Filter > Render > Clouns Effecktimizi uyguluyoruz. bu layerimizin blending ayarınıda overlay olacak şekilde aşagıdaki resimde oldugu gibi ayarlıyoruz. ve opacity değerini %56 yapıyoruz.

7) Tekrar yeni bir layer katmanı olusturuyoruz ve beyaz renkle dolduruyoruz (Edit > Fill). bu katmanımızı blending ayarınıda difference olarak değiştiriyoruz aşagıdaki resimde goruldugu gibi.

8) Son olarak en altta kalan background layerimizi Duplicate layer iLe kopyasını oluşturuyoruz ve ikinci beyaz layerimizin altına taşıyıp blending ayarını Hard yapıyoruz. aşagıdaki resimde oldugu gibi.

9) ewet çalışmamız bitti bir yerde hataya düşmediyseniz goruntu alttaki gibi olmalıdır.

güzeL çalışma dimi bende çok seviyorum sizin işinizede yarayadagını düşündüm umarım yarar.

DEĞİŞİK ARKA PLAN DERSİ

1) Kendimize 400x400 piksel boyutlarında yeni bir dokuman açıyoruz.

2) Filter > Render > Clouds effectimizi uyguluyoruz.

3) Filter > Pixelate > Mezzotint aşagıdaki gibi ayarlıyoruz.

4) Filter > Blur > Radial Blur aşagıdaki gibi ayarlıyoruz. ve CTRL+F ile Bi kere daha tekrarlıyoruz.

5) Filter > Disort > Twirl ayarımızı aşagıdaki gibi yapıyoruz.

6) CTRL+J ile layerimizin kopyasını çıkarıyoruz ve Edit > Transform > Flip Horizantal Uyguluyoruz.

7) Layer modunu Lighten olarak ayarlıyoruz.

8) CTRL+E yapıyoruz daha sonra CTRL+U yaparak aşagadki ayarları yapıyorusz.

9) çalışmamız bitti ben aşagıdaki gibi yazılar yazarak güzeLLeştirdim.

BARKOD YAPIMI

1) kendimize arkaplanı grimsi bir renkte yeni bir dokuman açıyoruz.

2) Line tooL Aracı ile (U) Aşagıdaki gibi bir çizgi yaratıyoruz.

3) Layerimize sağ tıklayarak Resterize layer dişyoruz.

4) Filter > Noise > add Noise uyguluyoruz. anca ayarımızı en sona ayarlıyacaz.

5) CTRL+T yaparak Aşagıdaki gibi ayaryacaz.

6) Layerimizin Blending ayarını Multiply yapıyoruz.

7) Daha sonra Marquee aracıyla aşagıdaki gibi bir alan seçiyoruz ve erase tooL (E) aracı ile o bölümü silyoruz.

8) Sildigimiz bölüme numaralarımızı yazıyoruz.

9) Dersimizi bitti işte örnek:

TEşekkür ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri