raderde 1
raderde
Cannn6161 1
Cannn6161
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
melankolıa18 1
melankolıa18
romegames 1
romegames
Krutzo 1
Krutzo
shrpnl 1
shrpnl
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Windows'a Karşı Linux İşletim Sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gameoveras
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 723

gameoveras

YALNIZ KURT
Telefon Numarası Onaylanmış Üye
Fahri Üye
TM Üye
Konular
874
Online süresi
6d 13h
Reaksiyon Skoru
434
Altın Konu
0
TM Yaşı
12 Yıl 6 Ay 8 Gün
Başarım Puanı
244
MmoLira
221
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

linuxvswindowsbg-300x141.jpg

Merhabalar, yeni bir makale ile karşınızdayım, bu makalemde Linux işletim sistemini ele alacağız.
Öncelikle bu Linux işletim sisteminin kendi içinde ayrılan türleri vardır. Bunlar;
Ubuntu, debian, kali linux, centos, mageia, arch linux, opensuse, manjoro linux, Red Hat Enterprise Linux, linux mint, pardus ve pisi linuxtur.
Linux açık kaynak kodlu özgür ve ücretsiz bir yazılımdır. Linux’un Windows’a göre güvenlik derecesi son derece yüksektir. Mesela diyelim ki Windows’a bir antivirüs indiriyoruz, o antivirüs bir virüsü bulamayabilir ama Linux işletim sistemi öyle değildir. Antivirüs kullanmadan bile virüsü kendiğinden temizler.
Linux’un bir önemli özelliği ise .bat dosyalarının açmamasıdır. Windows’ta çökeltme niyetine kullanılan .bat dosyaları Linux’ta çalışmaz bu sebepten dolayı Linux işletim sistemine sahip bir bilgisayarı çökertmek neredeyse imkansız gibi bir şeydir.Linux Genellikle kodlama ve tasarım alanında kullanılan bir sistemdir.İnsanlarda Linux sayesinde web tasarım ve kodlama konusunda kendilerine geliştirebilirler.Yani Linux hiç şüphesiz en güvenilir işletim sistemidir.Kullanılması biraz zor olsa da kendimizi yeni şeyler öğrenmekten soyutlamamak lazım.
Peki Linux’ta Windows’taki tüm programlar çalışır mı ? Linux’ta Windows programlarının çalıştırmak amaçlı geliştirilen wine adlı programla Windows’taki programlarınızın bir kısmını çalıştırabiliriz. %100 Hepsini çalıştırmaya bilir veya hata çıkartabilir.
Ayarlar bakımından Linux işletim sistemi daha basittir. Windows’ta format attıktan sonra silinen driver’ı tekrar yüklemek zorunda kalırız fakat Linux bunu bu driverları size kendiliğinden yükler. Bilgisayarına format attığınız andan itibaren driverlar otomatik olarak yüklenecektir.
İnternet bakımdan genellikle Linux’un 64 bit olanları önerilir daha çok tarayıcı yüklensin diye Linux tabi ki Windows’a nazaran daha hızlıdır. Linux’ünde Windows gibi kendisine özgü bir tarayıcı vardır, Mozilla Firefox’un geliştirmiş olduğu Iceweasel’dir.
Tek kötü yanı oyunlar Windows işletim sistemi için tasarlanmıştır. Linux’ta Windows’taki gibi bütün oyunları oynamayabiliriz. Linux’un oyun açması için yardımcı olan programı olan wine size hangi oyunları açarsa sizde o oyunları oynayabilirsiniz.
Şimdi asıl meselemize gelelim, Linux’ta online oyunlar açar mı ? Güzel bir soru Linux’ta wine sayesinde online oyun oynayabilirsiniz mesela lol, metin2, hound vs.
Şimdi sevgili okuyucularım sizce de böylesine güvenilir böylesine hızlı ve böylesine sağlam bir işletim sistemine bir şans vermezsek ayıp etmiş olmaz mıyız ? Bir daha ki makalemde görüşmek üzere.

Son düzenleme:
Eline sağlık.

Eline Sağlık

Ellerine sağlık Adminim :D gayet güzel bir makale olmuş

Son düzenleme:
Ellerine sağlık.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri