- Konular
- 874
- Online süresi
- 6d 13h
- Reaksiyon Skoru
- 434
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 12 Yıl 6 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 244
- MmoLira
- 221
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Öncelikle bu Linux işletim sisteminin kendi içinde ayrılan türleri vardır. Bunlar;
Ubuntu, debian, kali linux, centos, mageia, arch linux, opensuse, manjoro linux, Red Hat Enterprise Linux, linux mint, pardus ve pisi linuxtur.
Linux açık kaynak kodlu özgür ve ücretsiz bir yazılımdır. Linuxun Windowsa göre güvenlik derecesi son derece yüksektir. Mesela diyelim ki Windowsa bir antivirüs indiriyoruz, o antivirüs bir virüsü bulamayabilir ama Linux işletim sistemi öyle değildir. Antivirüs kullanmadan bile virüsü kendiğinden temizler.
Linuxun bir önemli özelliği ise .bat dosyalarının açmamasıdır. Windowsta çökeltme niyetine kullanılan .bat dosyaları Linuxta çalışmaz bu sebepten dolayı Linux işletim sistemine sahip bir bilgisayarı çökertmek neredeyse imkansız gibi bir şeydir.Linux Genellikle kodlama ve tasarım alanında kullanılan bir sistemdir.İnsanlarda Linux sayesinde web tasarım ve kodlama konusunda kendilerine geliştirebilirler.Yani Linux hiç şüphesiz en güvenilir işletim sistemidir.Kullanılması biraz zor olsa da kendimizi yeni şeyler öğrenmekten soyutlamamak lazım.
Peki Linuxta Windowstaki tüm programlar çalışır mı ? Linuxta Windows programlarının çalıştırmak amaçlı geliştirilen wine adlı programla Windowstaki programlarınızın bir kısmını çalıştırabiliriz. %100 Hepsini çalıştırmaya bilir veya hata çıkartabilir.
Ayarlar bakımından Linux işletim sistemi daha basittir. Windowsta format attıktan sonra silinen driverı tekrar yüklemek zorunda kalırız fakat Linux bunu bu driverları size kendiliğinden yükler. Bilgisayarına format attığınız andan itibaren driverlar otomatik olarak yüklenecektir.
İnternet bakımdan genellikle Linuxun 64 bit olanları önerilir daha çok tarayıcı yüklensin diye Linux tabi ki Windowsa nazaran daha hızlıdır. Linuxünde Windows gibi kendisine özgü bir tarayıcı vardır, Mozilla Firefoxun geliştirmiş olduğu Iceweaseldir.
Tek kötü yanı oyunlar Windows işletim sistemi için tasarlanmıştır. Linuxta Windowstaki gibi bütün oyunları oynamayabiliriz. Linuxun oyun açması için yardımcı olan programı olan wine size hangi oyunları açarsa sizde o oyunları oynayabilirsiniz.
Şimdi asıl meselemize gelelim, Linuxta online oyunlar açar mı ? Güzel bir soru Linuxta wine sayesinde online oyun oynayabilirsiniz mesela lol, metin2, hound vs.
Şimdi sevgili okuyucularım sizce de böylesine güvenilir böylesine hızlı ve böylesine sağlam bir işletim sistemine bir şans vermezsek ayıp etmiş olmaz mıyız ? Bir daha ki makalemde görüşmek üzere.
Son düzenleme:
- Konular
- 526
- Çözüm
- 3
- Online süresi
- 49s
- Reaksiyon Skoru
- 2,151
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 14 Yıl 1 Ay 5 Gün
- Başarım Puanı
- 298
- MmoLira
- 77
- DevLira
- 0
Eline sağlık.
- Konular
- 639
- Online süresi
- 6h 9m
- Reaksiyon Skoru
- 368
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 13 Yıl 11 Ay 19 Gün
- Başarım Puanı
- 222
- MmoLira
- 74
- DevLira
- 0
Eline Sağlık
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)