ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
bikral 1
bikral
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Multi Texture Kullanma ve Golgelendirme Teknigi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ßyMesMes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 885

ßyMesMes

'Sıradışı Emekli Admin
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Paylaşım
Konular
5,330
Çözüm
54
Online süresi
1mo 20d
Reaksiyon Skoru
6,396
Altın Konu
425
Başarım Puanı
514
MmoLira
-2,509
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

NOT: Alıntıdır Biraz Reklam Var Affola Yararlı Konu :(

Dersi hazirlamamda Official Soldat Forums'un emegi coktur onlara tesekkur ediyorum.Ders tamamen kendi yapimimdir.

*Bu derste multi texture ile hazirlamis oldugumuz texture'u kolay bir sekilde duzenlemeyi ve bunu golgelendirmede kullanacagimiz bazi teknikleri gorecegiz.

A-Multi Texture Kullanma

Simdi bu bolumde birlestirecegimiz 2 veya 3 texture'un boyunu ayarlamayi ve bunlari grindde dizmeyi
ogrenecegiz.

1- İlk olarak texture birlestiricisini aciyoruz.
(olmayanlar texture birlestirici: )

burda istedigimiz iki texture'u birlestirmek icin seciyoruz.
(bknz: )

Secme islemini yaptiktan sonra onemli kisma geldik.Programda textures->Choose transition height yapiyoruz.
Cikan penceredeki bolume 512 yaziyoruz boylece yaptigimiz texture'un boyunu 512px yapmis oluyoruz.Burdaki amac yaptigimiz texture'un polyworkteki texture bolumunde 16 kare boyu 4 kare eni olmasini sagliyacak ve texture dunzenlemede ve secmede rahatlik saglayacaktir.

resim1cr7.jpg
resim2hp7.jpg

Evet 512 yazdiktan sonra ok diyoruz sonra 'ENTER' tusuna basarak birlestirme islemini yapiyoruz ve bunu soldattaki 'Textures' bolumune kaydediyoruz.

2-Polywork'u aciyoruz ve yaptigimiz texture'u seciyoruz. (bknz: )

3-Simdi polywork'te 'view->Show Grid' yaparak gridi aciyoruz( not:eger 'snap to grid' acik degil ise aciniz { view->snap to grid } .)

4-Evet simdi polyworkte texture bolumunden 4x4 bir bolum seciyoruz asagidaki gibi. (bknz: ( ) ) .ben boyle sectim siz daha farkli secebilirsiniz.

resim3zx4.jpg

5-Daha sonra poly creation tool'u alarak sag tiklayip textures Quad'ı seciyoruz.

6-Simdi texture bolumunde her sectigimiz bir kare ,grid'de 4x4 tane kucuk kareden olusan bir kare demek yani resimdeki gibi.

resim4di9.jpg

7-Biz 4x4 bir kare sectik (texture bolumunde) bunu girdde 4x4 kareden olusan bir alanda 4 harekette yapiyoruz.Boylece texture'u tam kullanmis olduk.

resim5xg4.jpg

8-Artik bu islemi yanyana sirayla uygulayarak bir yer olusturuyoruz.Sonra bu bolgenin detayinin fazla olmasini istedigimiz yerlerini 'spilt at vertex' (ctrl+l) kullanarak ,polygonun bir bolumunu secerek burda baska polygonlar olusturuyoruz boylece buralarda duzenleme yaparken detayi arttiracagiz.

resim6op4.jpg

Bu islemleri uygulayarak elde ettigimiz polygonu golgelendirme bolumunde sekil verip 3D efect vermeye calisacagiz.

B-Golgelendirme

1- İşe polygonlari sekillendirme ile baslayacagiz.

-İlk olarak polygonlari dizerken rengini koyu yapacagimizyerleri asgiya dogru, acik yapacagimiz yerleri yuariya dogru yaparsak guzel bir gorunum yarata biliriz.

-Son olarakta ust ve alt kisimlari orta bolume uygun olarak duzenleyip golgelendirmeye geciyoruz.

resim7hn4.jpg

2-Yukariya dogru olan kisimlari acik bir renk ile , asagiya olan kisimlari koyu bir renk ile texture Colour tool'u kullanarak golgelendiriyoruz.

-Alt kisimlarida koyu bir renk ile boyuyoruz ve islemi bitiriyoruz.

resim8hr3.jpg

Notlar:Golgelendrme kismi tamamen sizin zevkinize kalmistir ben sadece buralari renklendrirken nasil bir mantik yurutulur onu anlatmaya calistim.
Multi Texture Kullanma bolumune gelirsek burda kendi kullandigim bir yontemi gosterdim.Gercekten pratik bir yoldur, ilk basta biraz zor gelebilir ,yazilardandan ole anlasila bilir ama denedikce kolay bir yontem oldugunu anlarsiniz.

Bu dersi okumadan once Multi Texture Dersi (Bknz: ) konusunu bir incelerseniz daha iyi anlarsiniz.

Son :)

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri