Agora Metin2 1
Agora Metin2
PrimeAC 1
PrimeAC
ShadowFon 1
ShadowFon
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
romegames 1
romegames
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
NovaLst 1
NovaLst
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Multi Texture Dersi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ßyMesMes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 828

ßyMesMes

'Sıradışı Emekli Admin
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Paylaşım
Konular
5,330
Çözüm
54
Online süresi
1mo 20d
Reaksiyon Skoru
6,396
Altın Konu
425
Başarım Puanı
514
MmoLira
-2,509
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Forumda aradım bulamadım.Boyle bir ders koymaya karar verdim.Oncelikle solat offical forumuna ve xmRipper'a tesekkuler bu ozelligi ogrenmeme yadımcı oldular :) .Tutorial alinti deildir.
Oncelikle ne iişe yaradiini anlatalim bu ozellik haritada en fazla 3 texture'ı bir arada kullanmamıza yarar.Simdi bu islem iki bolumden olusuyor.

A-) Bu bolumde once asagıdaki texture birlestirme programini indirin.

-texture birlestirici:

Bu programla istedigimiz 2/3 texture'u birlestire biliyoruz once bunu anlatalım.
İlk olarak programi acin.

1- Kac tane texture birlestirecegiz onu ayarlıyalım.Ben 2 texture'e ayarladım.
a1mo8.jpg

2- Sonra bu textureleri programa gostermek icin texturelere 2 kere tıklayarak seciyoruz.
a2qt7.jpg

3- Evet artık sıra birlestirme islemine geliyor.Butun textureleri sectikten sonra 'Enter'a basıyoruz.Textureler birlesiyor.

4-Sıra bunu kaydetmeye geldi.Menu->Save as...'e tıklıyoruz istedigimiz yeri seciyoruz ve kaydediyoruz.

Simdi sıra bunu polywork'te kullanmaya geldi.

B-) Bu bolumde birlestirdigimiz texture'u kullanmayı ogrenecegiz.

1-İlk olarak polyworku acıyoruz.Sonra texturumuzu seciyoruz.Edit->Map Settings burdan texture bolumunde tex'i seciyoruz.
ve 'Ok' diyoruz.

b1fh9.jpg

2-Simdi isin onemli kısmına geldik.'Q'basıyoruz yada poly creation tool'unu seciyoruz.Sonra sag tıklıyoruz ve 'Textured Quad'ı seciyoruz.
Boylece artık yandaki texture kutusundaki sadece sectigimiz kısımdaki texture polygonda kullanılıyor.

b2xa4.jpg

3-Simdi texture secip polygonda kullanacagız.Yandaki texture kutusunda istedigiiz alanı seciyoruz.

b3ig2.jpg

sonra polygonları 'kareler' seklinde olusturuyoruz.Yoksa texture bozuk cıkar.Sekildeki gibi tıklayarak
polygonları olusturuyoruz.

b4ku7.jpg

4-Evet artık bu sekilde bircok polygon olusturarak yanyana getiriyoruz.

b5vt9.jpg

5-Polygonlara sekil veriyoruz ve islemi bitiriyoruz artık gerisi sizin zevkinize kalmıs.

b6bh7.jpg

Son :)

not:2.5 yıl önce bunu ellerim titreyerek hazırladıgım zaman aklıma geldi. )':

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri