- Konular
- 5,330
- Çözüm
- 54
- Online süresi
- 1mo 20d
- Reaksiyon Skoru
- 6,396
- Altın Konu
- 425
- Başarım Puanı
- 514
- MmoLira
- -2,509
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
Forumda aradım bulamadım.Boyle bir ders koymaya karar verdim.Oncelikle solat offical forumuna ve xmRipper'a tesekkuler bu ozelligi ogrenmeme yadımcı oldular
.Tutorial alinti deildir.
Oncelikle ne iişe yaradiini anlatalim bu ozellik haritada en fazla 3 texture'ı bir arada kullanmamıza yarar.Simdi bu islem iki bolumden olusuyor.
A-) Bu bolumde once asagıdaki texture birlestirme programini indirin.
-texture birlestirici:
Bu programla istedigimiz 2/3 texture'u birlestire biliyoruz once bunu anlatalım.
İlk olarak programi acin.
1- Kac tane texture birlestirecegiz onu ayarlıyalım.Ben 2 texture'e ayarladım.
2- Sonra bu textureleri programa gostermek icin texturelere 2 kere tıklayarak seciyoruz.
3- Evet artık sıra birlestirme islemine geliyor.Butun textureleri sectikten sonra 'Enter'a basıyoruz.Textureler birlesiyor.
4-Sıra bunu kaydetmeye geldi.Menu->Save as...'e tıklıyoruz istedigimiz yeri seciyoruz ve kaydediyoruz.
Simdi sıra bunu polywork'te kullanmaya geldi.
B-) Bu bolumde birlestirdigimiz texture'u kullanmayı ogrenecegiz.
1-İlk olarak polyworku acıyoruz.Sonra texturumuzu seciyoruz.Edit->Map Settings burdan texture bolumunde tex'i seciyoruz.
ve 'Ok' diyoruz.
2-Simdi isin onemli kısmına geldik.'Q'basıyoruz yada poly creation tool'unu seciyoruz.Sonra sag tıklıyoruz ve 'Textured Quad'ı seciyoruz.
Boylece artık yandaki texture kutusundaki sadece sectigimiz kısımdaki texture polygonda kullanılıyor.
3-Simdi texture secip polygonda kullanacagız.Yandaki texture kutusunda istedigiiz alanı seciyoruz.
sonra polygonları 'kareler' seklinde olusturuyoruz.Yoksa texture bozuk cıkar.Sekildeki gibi tıklayarak
polygonları olusturuyoruz.
4-Evet artık bu sekilde bircok polygon olusturarak yanyana getiriyoruz.
5-Polygonlara sekil veriyoruz ve islemi bitiriyoruz artık gerisi sizin zevkinize kalmıs.
Son
not:2.5 yıl önce bunu ellerim titreyerek hazırladıgım zaman aklıma geldi. )':
.Tutorial alinti deildir.Oncelikle ne iişe yaradiini anlatalim bu ozellik haritada en fazla 3 texture'ı bir arada kullanmamıza yarar.Simdi bu islem iki bolumden olusuyor.
A-) Bu bolumde once asagıdaki texture birlestirme programini indirin.
-texture birlestirici:
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
Bu programla istedigimiz 2/3 texture'u birlestire biliyoruz once bunu anlatalım.
İlk olarak programi acin.
1- Kac tane texture birlestirecegiz onu ayarlıyalım.Ben 2 texture'e ayarladım.
2- Sonra bu textureleri programa gostermek icin texturelere 2 kere tıklayarak seciyoruz.
3- Evet artık sıra birlestirme islemine geliyor.Butun textureleri sectikten sonra 'Enter'a basıyoruz.Textureler birlesiyor.
4-Sıra bunu kaydetmeye geldi.Menu->Save as...'e tıklıyoruz istedigimiz yeri seciyoruz ve kaydediyoruz.
Simdi sıra bunu polywork'te kullanmaya geldi.
B-) Bu bolumde birlestirdigimiz texture'u kullanmayı ogrenecegiz.
1-İlk olarak polyworku acıyoruz.Sonra texturumuzu seciyoruz.Edit->Map Settings burdan texture bolumunde tex'i seciyoruz.
ve 'Ok' diyoruz.
2-Simdi isin onemli kısmına geldik.'Q'basıyoruz yada poly creation tool'unu seciyoruz.Sonra sag tıklıyoruz ve 'Textured Quad'ı seciyoruz.
Boylece artık yandaki texture kutusundaki sadece sectigimiz kısımdaki texture polygonda kullanılıyor.
3-Simdi texture secip polygonda kullanacagız.Yandaki texture kutusunda istedigiiz alanı seciyoruz.
sonra polygonları 'kareler' seklinde olusturuyoruz.Yoksa texture bozuk cıkar.Sekildeki gibi tıklayarak
polygonları olusturuyoruz.
4-Evet artık bu sekilde bircok polygon olusturarak yanyana getiriyoruz.
5-Polygonlara sekil veriyoruz ve islemi bitiriyoruz artık gerisi sizin zevkinize kalmıs.
Son

not:2.5 yıl önce bunu ellerim titreyerek hazırladıgım zaman aklıma geldi. )':