shrpnl 1
shrpnl
Agora Metin2 1
Agora Metin2
xranzei 1
xranzei
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Karan2offical 1
Karan2offical
Fethi Polat 1
Fethi Polat
ShadowFon 1
ShadowFon
bikral 1
bikral
-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
SLyFeLLowTR 1
SLyFeLLowTR
Hikaye Ekle

Metin2'de Aşk Başkadır

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan dazu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 27
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

dazu

❤️💚
Telefon Numarası Onaylanmış Üye TC Kimlik Numarası Doğrulanmış Üye
Fahri Üye
Katılım
11 Nis 2010
Konular
3,241
Mesajlar
13,786
Çözüm
4
Online süresi
4d 2h
Reaksiyon Skoru
1,900
Altın Konu
3
Başarım Puanı
429
Yaş
126
MmoLira
1,749
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

3 büyük İmparatorluğun Uzakdoğudaki savaşını konu olan oyundur Metin2.Kimisi için bir oyundan ibaret iken,kimisi için de sanal aşk hikayelerinin başladığı nokta olmuştur.Bildiğimiz vur,kır,parçala oyunlarında olmayan ve insanın doğasına hükmeden duyguları da oyunun bir parçası haline getirmeyi başarmıştır.Öyle ki metin2 oyuncuları çoğu zaman kendi senaryosunu kendisi yazar.

Yazılan ve oynanan bu senaryoların tabi ki çoğu zaman merkezinde "Aşk" olmuştur.Bu duyguyu kıskançlıklar,savaşlar,meydan okumalar,terkedip bayrak değiştirmeler ve düğünler takip eder..Mutlu sonla bitenler,kötü sonla bitenler,platonikler...Hepsinin tek ortak özelliği vardır.Metin2 onlar için bir oyundan ibaret değil!

En büyük aşklar balıkçıda ya da savaş meydanında başlar.

Evet doğru.Çoğunlukla başlangıç 30 levelden sonra olur.Çünkü yeni başlayanlar henüz oyunun etkilerinin farkında değildir.Balıkçıya gitme amaçları tamamen yeni deneyimler yaşama ve azıcık istiridye olmuştur.Sakin sakin balığını tutmaya başlarsın.Sonra yanına güzelinden bir şaman gelmesin mi! Eğer amacı seni kandırmaksa kalpler havada uçuşmaya başlar.Hemen oradan uzaklaşmak en iyisidir.Lonca ve bayrak savaşlarında çoğunlukla karşı takımın en karizmatik karakterini gözüne kestirirsin.Neyse ki arada dil problemi var.

Her zaman böyle olmaz.Bazen sadece tanışmak istersin.Sonra beraber planlar yaparsın.Daha sonra onun için fedakarlıklar başlar.Evlenme teklifi edersin.Güzel bir düğün yapıp tüm bayrak halkına aşkınızı ilan edersiniz.

Dün seni bir şamanın yanında görmüşler!

Günlük hayatta olan ilişkilerimizdeki hassasiyet nedense burada da beklenir.Eğer evli değilseniz(yüzük yoksa) sevdiğiniz insanı takip etmek zordur.Ne aşklar dedikodulara,aldatmalara kurban olmuştur."Seni filancıyla zindanda kasılırken görmüşler.İşte bunlarda ss..".Açıklama yapamassın artık.Düşmanların tarafından ele verildin.Gün intikam günüdür.

Anladık ayrıldın.Bayrak değiştirmek niye ?

Anlamı şudur;Sakın karşıma çıkma.Görürsem veririm kılıcı eline.Tamamen güç gösterisi ve intikam arzusudur.Seni görmek istemiyor zaten.Gördüğün yerde öyle bakıp konuşmasını bekleme.

Güzel anılar her zaman fotoğraflanır...

Forum sitelerinde,kişisel hesaplarda sanal aşkınızı (gerçek hayattaki kişi de olabilir) resmetmeyi seversiniz.En kalplisi ve en havalısından birkaç resim bu işi görür.Knedinizi bu imparatorluğun kral ve kraliçesi gibi görüp,en afillisinden bir düğün ile sonlandırıp belki de gerçek aşkı bulduğunuzu düşünürsünüz.Üzülme...Herkes hata yapar.

gm2.png


Benzer hatalar çoğunlukla yeni başlayanlarda görülür.Daha skillerini bile doğru dürüst dağıtmayı becerememiş,kafası kopmuş tavuk gibi bir o yana bir bu yana koşuşturanlardan bahsediyorum.+0 level itemleri ile sevdiği kıza gösteriler yaparlar.Olmadık yerde karşısına çıkan sarı bayrağın +90 surasına kafa tutup rezil olurlar.Sen ki Beyaz Yeminli Askerlerden tırsan adamsın.Yapma böyle şeyler.

En büyük platonik aşk;GM

Bütün mesela o kafasının üstündeki mi ? Henüz cevabını bilmesekte,GM görünce havada uçuşan kalpleri saymak imkansız.Mesaj atarsın,saatlerce cevap beklersin.Olmadı ticket gönderirsin.Herkes kendi serverinin GM'sini azda olsa tanır.Ona yakın olmak için elinden geleni yaparsın ama nafile.

zraZJ9.png



En büyük jest;Yang ile yapılan sanat eserleri

Kimsenin bilmediği,henüz keşfedilmemiş bölgelerde sevgiliye yanglar ile yapılan Aşk-ı İlanlar meşhurdur.O kadar ilerledi ki programı bile var günümüzde.Fikrin ilk sahipleri ve yapanlar cefasını çekerken,yeni nesil oyuncular sefasını sürüyor.

Filmin sonunda derbeder olanlar var...

Tüm yaşadıklarının bir oyundan ibaret olduğunu anlaması için uzun yıllar geçmesi gerekir.Tamamen kopma noktasına ulaşması için duygularının pik yapmasını bekler.Ailesi olan bitene pek anlam veremez.+9 da iteminin yanması,çalınması ve karısının onu terketmesi gibi konulara yorum yapmakta çekinip,en yakın sağlık merkezine başvurmayı düşünebilirler.Türkiye şartlarında kökten çözüm,cinnet geçirip bilgisayarı camdan aşağıya atmak olur.

7M7JGN.png





Bu yazıyı yazarken fikir ve düşüncelerini benden esirgemeyen @dragonmetin2; ve @asdasdasddj; teşekkür ederim.Ayrıca resimler resmi sayfasından alıntıdır.








 
Son düzenleme:

En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar

GM konusunda tamamen katılıyorum, eskiden şehirde GM gözüktümü sırf kendisini görebilmek için kasılmayı, vsleri bırakıp yanına giderdik. Peki ne için giderdik? Hiç bir şey için, sadece resim çekipte havamız olsun diye yada bir kaç soru sorabilmek için. :) Tabii ki GM abimiz yine inv(görünmezlik) yazarak ortadan bir anda kaybolurdu. Ama o topluluk kolay kolay dağılmazdı, yeni arkadaşlar edindiğimiz bile olurdu. :)

Biraz konu dışı gibi ama oyunda aşktan önemli şeylerde vardı örneğin; kasılmak, en iyi olabilmek vb. gibi...
Zamanında EdiLee, Dago37 ve daha çok örnek olarak sayılabilecek isimler oyuna kendi isimlerini yazdırmışlardı. En iyi olupta köy basmak her babayiğidin harcı değildi. Zaten itemler oldukça kötü, oyunda kıtlık derecisinde item, yang azlığı vardı. Oyuncular +0 çelikleri 1tden(maksimum fiyat olarak) sattığı oluyor bazı zamanlar yang kabul etmeyip gerçek para ile teklif aldıkları dahi oluyordu. Bir oyun için bu kadar emek değermi değmezmi bilinmez ama oyun gerçekten seviliyordu. :)

Bahsettiklerim Metin2 ilk Türkiye'ye geliş yıllarıydı(pvp sunucular henüz yokken), şuan +9 çeliği çeşitli sunucularda 10m ve daha aşağı fiyatlara bulabilirsiniz. :)

Konu için teşekkürler, güzel yazı olmuş. :)
Aahaha çok güzel olmuş :D
 
Genelleme Olarak Güzel Olmuş Konu :cool:
 
Güzel olmuş ama.. Beyaz yeminli felan rezil etmişin beni :D
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst