Bvural41 1
Bvural41
romegames 1
romegames
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Best Studio 1
Best Studio
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
InfernoShade 1
InfernoShade
BlackFullMoon 1
BlackFullMoon
Hikaye Ekle
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Biruni Üniversitesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dragonmetin2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 314

dragonmetin2

Level 29
Fahri Üye
TM Üye
Üye
Konular
3,900
Online süresi
6h 7m
Reaksiyon Skoru
2,507
Altın Konu
0
TM Yaşı
17 Yıl 1 Ay 28 Gün
Başarım Puanı
422
MmoLira
-1,517
DevLira
0
Ticaret - 0%
0   0   0

ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!

Biruni-Universitesi.jpg

Tarihçe

Dünya Eğitim Vakfı kurulduğu ilk günden itibaren, ülkemizin yüksek öğrenimine ve yaşantısına, önemli bilimsel katkılar sunacak, kapsamlı bir sağlık üniversitesi kurmak için çalışmıştır. Bu uğurda ülkemizin önemli bilim adamları ve entelektüel çevreleri ile çeşitli platformlarda istişareler yapılmıştır. Bu arayışların sonucunda kurulacak bir sağlık üniversitesinin gücünü alacağı temel referansların Bilimsellik, Araştırma ve Uluslararasılaşma olması gerekliliği ortaya çıkmıştır. Bu ideallerle kuruluş çalışmalarını sürdüren Vakfın kurucuları ve Mütevelli Heyet üyeleri için, kurulacak üniversiteye hedefleri ve nitelikleri bakımından en uygun ismin kazandırılması diğer bir önemli görev olmuştur. Bu amaçla yapılan araştırmalar sonucunda, Dünya ve Türk tarihinin en önemli bilim adamlarından biri olan ve UNESCO tarafından 1974 yılında Evrensel Deha ilan edilen Ebu Reyhan El-Biruni en uygun isim olarak görülmüştür.

Yirmi birinci Yüzyılın Biruni’lerini yetiştirme hedefiyle yola çıkan Biruni Üniversitesi, Dünya Eğitim Vakfının müracaatı neticesinde, 27 Şubat 2014 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 6525 sayılı kanunla, Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir Vakıf Üniversitesi olarak yerini almıştır.

Vizyon, Misyon, Amaç ve Hedefler

Vizyon

Eğitim, araştırma ve hizmetleri ile ülkemiz ve dünyada referans kabul edilen yenilikçi, girişimci lider bir üniversite olmak.

Misyon

Tüm insanlığın ihtiyacı olan bilgiyi üretme ve uygulama sorumluluğu taşıyan, toplumun değer yargılarına ve farklılıklarına saygılı, öğrencilerinin eğitim, öğretim ve gelişim beklentilerini dünya standartlarında karşılayacak bir üniversite hizmeti yürütmek.

Amaç

Sağlık alanında (disiplinler arası branşlar dahil) yüksek kalite ve özgünlüğün sağlanacağı tematik bir üniversite olmak.
Ülkemizin sağlık sorunları üzerine araştırmalar gerçekleştirecek, katma değer oluşturabilecek, yüksek kaliteli araştırmacılar ve akademisyenler yetiştirmek.
2023 vizyonuna hizmet edecek şekilde, sağlık alanında AR-GE’ ye ağırlık verip ülkenin ihtiyaçları çerçevesinde üretime katkı sağlamaktır.

Hedefler
Alanında en iyiler arasından seçilen bir öğretim üyesi kadrosu oluşturmak
Öğretim elemanlarını motive eden bir alt yapı, ücretlendirme ve adil performans sistemi kurmak
Ülkemizin en nitelikli öğrencilerini üniversitemize kazandırmak, maddi destekte bulunmak, başarılarını ödüllendirmek
Kurumsal akreditasyonla birlikte, gerekli programlar için ulusal ve/veya uluslararası akreditasyonu gerçekleştirmek
Modern ve son teknolojilerle donatılmış, temel bilim araştırma ve beceri laboratuvarları kurmak
Güçlü bir eğitim kadrosu ile lisansüstü programlara destek vermek
“Türkiye Sağlık İnsan Gücü Durum Raporu ve Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonunda belirtilen hedefler doğrultusunda birim ve bölümler açmak
SAİK 2023 hedefleri doğrultusunda, ülkemizin ihtiyacı olan ancak, henüz öğrenci alınmamış tüm sağlık birimlerinde eğitime başlamak
Yüksek Öğretim Kurulu ile işbirliği içerisinde, tahsis edilen yeni sağlık branşlarında nitelikli öğretim elemanlarıyla en kaliteli eğitimin yapılmasını sağlamak
Tematik üniversite olma avantajını kullanarak sağlık alanında görev geçişlerine (yatay –dikey, kendi içinde ve paydaşlarıyla entegrasyon) uygun eğitim yapılanmasını sağlamak
Yüksek lisans ve Doktora programları için uluslararası bilim insanı dolaşım destek programları oluşturmak
Öğrencileri ilk yıldan itibaren araştırma projelerine yönlendirmek ve mezun olmadan her öğrencinin bir proje bitirmesini sağlamak
Sağlığın tüm bölümlerinde öğrencilere hastanede aktif eğitim ve hizmet sunma fırsatları sunmak.
MF -3
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
Beslenme ve Diyetetik
Dil ve Konuşma Terapisi
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Ergoterapi
Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
Gerontoloji
Hemşirelik
Moleküler Biyoloji ve Genetik (İngilizce)
Odyoloji

TM -1
Sağlık Yönetimi

TM -3
Çocuk Gelişimi
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık
Sosyal Hizmet

YGS -1
Elektronörofizyoloji
Odyometri
Optisyenlik
Radyoterapi
Tıbbi Görüntüleme Tekniklerı

YGS -2
Ameliyathane Hizmetleri
Anestezi
Diyaliz
Fizyoterapi
İlk ve Acil Yardım
Perfüzyon Teknikler
Podolojı
Tıbbi Laboratuvar Teknikleri

YGS -3
Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik

YGS -4
Çocuk Gelişimi
Zihin Engelliler Öğretmenliği

YGS -6
Üstün Zekalılar Öğretmenliği

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri