- Konular
- 59,189
- Çözüm
- 109
- Online süresi
- 4mo 16d
- Reaksiyon Skoru
- 14,280
- Altın Konu
- 2,398
- TM Yaşı
- 11 Yıl 3 Ay 9 Gün
- Başarım Puanı
- 1,051
- MmoLira
- 695,222
- DevLira
- 234
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
1. Yaban mersini Yaban mersini hakkında sürekli iyi ve yeni bir sürü şey duyuyorum. İlk olarak, renkleri mavi ve bu sebepten ötürü yapılarından gelen antioksidan ile doludurlar. Dahası, kalorileri düşüktür veanti-enflamatuar(iltihap sökücü) özelliğine sahiptirler.Kan basıncını düşürürler vebesin değeriaçısından zengindirler. Tatları da gerçekten çok güzel. Sabah kahvaltısına,yulaf ezmesine veproteinkarışımına ilave edilebilirler.
2. Yulaf Ezmesi
Genelde herhangi bir çeşidi iş görür (çabuk, eski tarz, katı). Ama teknik olarak, ben eski tarz yulaf ezmelerini seviyorum, çünkü daha iri taneli oluyorlar ve küçük tanelilere göre daha düşükglisemikendeksleri vardır.
Yulaf ezmesi tam birlifkaynağıdır. Bu lif, kötükolestrolü ortadan kaldırma sürecini hızlandırdığı için kolestrolü düşürme açısından önemlidir.
Aslında, son yapılan araştırmalar bize göstermiştir kiavenanthramides(AVA) isimli yulaf taneciklerinden oluşan bir bileşimin,iltihap sökücüveantioksidanpotansiyeli vardır. Gerçekten bu bileşimden oluşan yüksek dozajlı birtamamlayıcıdır.
Eski tarz yapım yulaf: 3/4 oranında haşlanmış su,yaban mersini,tarçın,badem,çilek,ananas, kabak çekirdeği, bir çay kaşığıpisilyum lifi, üç çay kaşığıbuğday çekirdeği, bir tanekuru erik(4-5 parçaya ayrılmış),kuru vişne(fazla şekeri ortadan kaldırmak için durulanmış), konserve kiraz
Çok tahıllı sıcak gevrek: (çavdar,arpa,buğday,yulaf), 3/4 oranında haşlanmış su,böğürtlen, ceviz, ½muz, 2 çay kaşığıkarabuğday balı(andioksidan açısından zengin kara bal),tarçın, tazezencefil(küçük parçalara doğranmış), tazeHindistan cevizi içi
3. Badem
Badem, tekli doymamışyağ, Evitamini ve diğermineralleri içermesi iledüzgün birlifkaynağı olması açısından oldukça zengindir. Çalışmalar, bademin kolestrolü düşürme açısından çok büyük faydaları olduğunu göstermiştir.
Son yapılan çalışmalar bademinegzersizperformansını arttırdığını ve hastalıklarla mücadeleye yardım ettiğini de göstermiştir. Bademi bütün olarak veya küçük parçalara ayrılmış olarak yiyebilirsiniz. 40-45 kalori değerinde 1 bardak badem sütü içmek de oldukça yararlıdır. Bademi, yulaf ezmesine, yoğurda, salataya, smoothieyede katabilir veya üzümle birlikte yiyebilirsiniz.
İşte bademle yapılan değişik salatalar;
Çilek-badem: 1-2 kaporganik ıspanak,2 çay kaşığıorganik peynir(peyniri elinizde ufalayın ve ekleyin), 1-2 Washington portakalı (suyunu salatanın içine sıkın, posasını ayırın ve ekleyin), 2 avuç dolusu pembe üzüm, 2-3 ufakça doğranmış çilek, 1-2 avuç dolusu parçalara ayrılmış badem.
4. Yoğurt Yoğurt, ana öğün gibi değildir. Günün herhangi bir vaktinde yenilebilir ve yemesi büyük zevktir.Kalsiyum,protein,D vitaminivesindirime yardımcı olanve hattakolestrolü düşürenbakteriler açısından da zengindir.
Yoğurtiyi bir yağ yakıcıdır ve karın bölgesinde bulunan yağların azalmasında faydalıdır. Yoğurtta ve sütte bol miktarda bulunankalsiyum, sadecekemik erimesinde değil ayrıcayağ yakmaişleminde de faydalı olduğunu göstermiştir.
Yoğurdu pekmez, bal veya kuru meyveyle tatlandırabilirsiniz.
5. Su
Su, bizi doyurur ve canlandırır. Su,metabolizmayı hızlandırır. Unutmayın ki vücudumuzun %70i sudan oluşmaktadır, bu yüzden eğer su depolarımızı sürekli takviye ederek korursak, vücut fonksiyonlarımızın çalışmasını daha da hızlandıracaktır.
Su ayrıca eklemlerimizi de sağlam tutar. Öyleyse, ekstra bardaksu içmekyerine neden eklemler için olantamamlayıcılarıarıyoruz. Bu yüzden sık sık içme suyu almalıyız. Su ayrıca bizi doyurur. Suyun, midenin şişmesinde ve genişlemesinde güçlü bir etkisi vardır.
Yağ yakmaya çalışırken yemeği az yiyip aç kalktıktan sonra kötü bir hisle karşılaştığınızda su için. Ama 4 bardak su içtikten sonra 10 dakika beklemeniz daha iyi olacaktır. Ayrıca, karpuz gibi sulu gıdalar yiyebilir veya çorba içebilirsiniz. Bu, bolca su barındırdığı için size doygunluk hissi
6. Greyfurt Greyfurtlahanaboyutlarında olmasına rağmen 40kaloridir!
En düşük kalorili meyvelerden bir tanesidir.Narenciyemeyvesi olarak vitamin C yönünden çok zengindir. Greyfurt ayrıca, yağ yakımı ve insülin direnci açısından faydalı olduğunu göstermiştir.
Greyfurdun ayrıca doğal testosteron tetikleyici yanı vardır. Ayrıca sağlam bir -hydroxy-beta-methylbutyrate(HMB) kaynağıdır. Dahası, gayet doyurucudur, sıvı doludur ve şeker ihtiyacını tatmin edecek oranda acı tatlı bir tada sahiptir.
Yağ Yakımı Gerçek Dünya Uygulamaları: Gece şeker ihtiyacınız ne kadar şiddetli olursa olsun 1 veya 2 dilim greyfurt yiyin ve sonra durumu tekrar gözden geçirin.
Unutmayın! Bu, 40 kaloridir. Çok fazla şekerli gibi görünmektedir, fakat niye doğal şeker denildiğinin bir göstergesidir. Meyve hiçbir zaman kilo yapmaz, yapsa bile o kişi dünyanın en sağlıklı kilolu kişisi olurdu.
7. Yumurta
Bir yumurta 6 gram protein ile birçok olumlu vitamin ve mineral içermektedir.
Açıklamalar, yumurtanın uzun süreçte kilo veren insanlara temel gıda maddesi olarak nasıl yardımcı olduğunu göstermiştir. Yumurta, zengin protein içeriği sebebiyle tok tutmaktadır. Proteinin, iştah düzenlemesi üzerinde etkisi olan ghrelin hormonu üzerinde bir etkisi vardır. Daha basit bir şekilde açıklamak gerekirse, protein kişiyi daha uzun süre tok tutar.
Birçok sebepten ötürü organik besinler tüketirim. Otla beslenentavuklar yumurtalarında daha sağlıklı bir görüntü çizenlipidler(yağ) üretecektir. Bazen ne yediğimiz konusunda daha iyi düşünmeliyiz.
Başka bir şekilde söylemek gerekirse, ne yediyseniz ona göre şekillenirsiniz. Benim demek istediğim, yediğiniz yiyeceğin yaşam tarzı hakkında düşünün.
Bitki yemek, çok azyağ oranıveçok zengin besin değeriolan bir gıdayı tüketmektir. Organik bir yumurtanın sarısında bulunankolestrolklasik olanlardan çok daha azdır.
Tekrar etmem gerekirse, alışılagelmiş bir yumurtanın kolestrolü %71dir, halbuki organik yumurtanın ki %57dir. Artı,organik yumurtasarıları %40iodinede barındırır veriboflavin,çinkovb. ürünlere de ev sahipliği yapar. Tekrar etmeniz gerekirse, iodine özelliklemetabolizmayı hızlandırantiroidfonksiyonları açısından zengindir.
İşte benim bazı yumurta tariflerim:
2-3 organik yumurta beyazı, 1 organik yumurta sarısı (isteğe bağlı), kivi, tuz yerine geçecek bir şeyler, karabiber bir tavada basit bir şekilde işlenmemiş zeytinyağıyla veya işlenmemiş Hindistan cevizi yağıyla kavrulur.
2-3 yumurta beyazı, 1 çırpılmış organik yumurta sarısı, organik peynir, yeşil, sarı, turuncu veya kırmızı biber (ben her hafta bir değiştiriyorum). Tavada hafif bir şekilde zeytin yağıyla veya işlenmemiş Hindistan cevizi yağıyla kavrulur. Bazen biberi, soğukken omlete eklerim, çünkü bu biberler C vitamini açısından zengindirler ve C vitamini ısıya duyarlıdır.
8. Ananas
Bromelaintam da bahsettiğim şeydir! Çok güçlü bir iltihap söktürücü maddedir veananasta bolca bulunmaktadır. Ayrıca, ananasC vitaminiaçısından çok zengindir ve tat olarak da çok güzeldir. Bazen ananasla gayet güzel tropikal salatalar yapmayı seviyorum.
Tropik Esintili Meyve Salatası: doğranmış ananas, üzüm, çilek, yaban mersini, badem, 1 çay kaşığı pekmez, Hindistan cevizinin içi, tarçın, ¼ bardak kefir, ¼ bardak soya sütü.
9. Montmorency veya Kırmızı Vişneli Turta Vişnede olan fayda antosiyaninlerden gelmektedir. İltihabın azalmasını sağlarlar ve DOMSa (Gecikmiş kas ağrısı başlangıcı) karşı koruyucu olarak görünürler.
Gördüğümden beri onları yiyorum ve faydalarına şahitlik ettim. Daha kolay kendime geldiğimi ve sabahları daha dinç olduğumu hissettim. Birçok markette konserve meyveler reyonunda bulunmaktadır. Ben ilave şeker olmayan markaları alıyorum. Vişnenin kendisini yiyorum ve arta kalanlarından suyunu içiyorum! Aslında son zamanlarda yeni elde ettiğim çok iyi bir karışımım var ve tadı çok güzel!
Ek ilaveli Karışım: Tenekeden ¼ bardak vişne suyu, ¼ nar suyu, glukozamin sülfat tozu. Glukozamin sülfat biraz acı ve tadı değişiktir, fakat bu karışımla içince tadı gayet güzel oluyor. Glukozamin bu tarz meyve sularına eklendiği zaman benzersiz bir tat vermektedir.
10. Tamari Kabak Çekirdeği
Ben resmi bir diyetisyen değilim, fakatkalorimiktarı açısından, karbonhidrat kalitesi, yağ kalitesi,vitamin/mineralkalitesi ve doğallık açısından hangi yemeklerin daha sağlıklı olduğunu bilirim.
Kalori miktarı, kalorileri servis başına ve servis başına grama bölen kalori yoğunluğudur.
Bana göre 2,5un altındaki her şey düşük kalori yoğunluğu olarak nitelendirilir. Karbonhidrat miktarı kaçı şekerden geldiğine (bazen kişi kaçı ilaveden kaçı yemeğinden kendisinden geldiğini bilmez), kaçının lif içerikli olduğuna ve kaçının şeker içerikli besinlerden ve besin listesinde numara sırasına göre nereye düştüğüne bakarak toplam karbonhidrattan gelmektedir.
Yine de tamari kabak çekirdeği ziyadesiyle güzeldir. Özellikle vücut geliştiriciler için ve gerçekten herkes için en iyileridir.
Bu, servis başına kalori hesaplaması:
Yağ6 g Lif-11 gProtein- 18 g
Çoğu fındık ve tohumu, 2 veya 3 gram oranında yağın 1 gram proteine denk geldiği bir orana sahiptir. Örneğin, fıstık ezmesinin markasına göre 15-18 gramı yağ, 6-8 gramı proteindir. Çoğu fındık için bu geçerlidir. Fakat bu tamari kabak çekirdeği tam tersi besin değerlerine sahiptir. Yani esas olarak, yağ açısından düşük ama iyi yağ ve lif açısından zengin süper bir protein tohumudur.