HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba arkadaşlar,
Envanterden item silme sistemini ekleyen bazı arkadaşlarımız itemlerin teker teker silinmesinden şikayetçiydi. Bazıları kendileri sorunu düzeltti. Bazıları ise hala şikayetçi :smile: . Bu durumu görünce sorunlu olan dosyayı ele aldım ve ufak eklemeler ile sorunu düzelttim.
İtemi envanterdeki item silme bölümüne bıraktığınızda item kaç adet olursa olsun o slotu boşaltıyor, yani siliyor.
NOT : Konu açıldığında bazı sorular sorulabilir. Bunlardan biri şu olsa gerek.
S.1) Bende (Örn: 27006) iteminden 500 adet var ama farklı farklı slotlarda. ben 1 slottakini silince diğerleride silinecek mi?
C.1) Tabi ki hayır. Yukarıda belirttiğim gibi sadece sürüklediğiniz slottaki item kaç adetse o kadar siler.
Son olarak belirttiğim gibi. Questi tamamiyle ben yazmadım. Sadece ufak eklemeler yaptım.
Envanterden item silme sistemini ekleyen bazı arkadaşlarımız itemlerin teker teker silinmesinden şikayetçiydi. Bazıları kendileri sorunu düzeltti. Bazıları ise hala şikayetçi :smile: . Bu durumu görünce sorunlu olan dosyayı ele aldım ve ufak eklemeler ile sorunu düzelttim.
İtemi envanterdeki item silme bölümüne bıraktığınızda item kaç adet olursa olsun o slotu boşaltıyor, yani siliyor.
NOT : Konu açıldığında bazı sorular sorulabilir. Bunlardan biri şu olsa gerek.
S.1) Bende (Örn: 27006) iteminden 500 adet var ama farklı farklı slotlarda. ben 1 slottakini silince diğerleride silinecek mi?
C.1) Tabi ki hayır. Yukarıda belirttiğim gibi sadece sürüklediğiniz slottaki item kaç adetse o kadar siler.
Son olarak belirttiğim gibi. Questi tamamiyle ben yazmadım. Sadece ufak eklemeler yaptım.
Kod:
quest qItemSil begin
state start begin
when login begin
cmdchat("ItemSil_Index "..q.getcurrentquestindex())
end
when info or button begin
cmdchat("InputStringStart")
local itemIndex = input(cmdchat("get_item_value"))
item.select_cell(itemIndex)
local itemId = item.get_id(itemIndex)
local itemkodu = item.get_vnum()
local sayisi = pc.count_item(itemkodu)
local itemName, itemCount = item.get_name(), item.get_count()
if(pc.count_item(item.get_vnum()) >= 1 ) then
pc.remove_item(itemkodu,sayisi)
syschat("Eşya silindi: " ..itemCount .."x " ..itemName)
else
syschat("İtem bulunamadı.")
end
cmdchat("InputStringEnd")
end --when
end --state
end --quest
![]()
Sorunsuz Çalışmaktadır İyi Günler.
bende çalıştırdım fakat envanterdeki o nesnenin hepsini siliyo
mesela 200 pot sileceğine full pot doldur hepsini siliyor
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)