- Konular
- 664
- Online süresi
- 3h 28m
- Reaksiyon Skoru
- 156
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 16 Yıl 5 Ay 16 Gün
- Başarım Puanı
- 199
- MmoLira
- 182
- DevLira
- 0
ROHAN2 WORLD 1-120 TR TİPİ OFFICIAL YOHARA, BALATHOR VE AMON! 80. GÜNÜNDE! +10.000 ONLİNE! HİLE VE BOT %100 ENGELLİ HEMEN TIKLA!
İlk olarak sınırsız bir vds için 100'tl niz olması gerek.
100 Lira Niçin Lazım
Arkadaşlar Birçok Alım Satım Sitelerinde Hatta Forumlarda Alım-Satım Kısmı Var Oralara Bakarsanız Pentium 4 İşlemcili 80 gb Harddiskli 1gb ramli Bilgisayarlar 100 liradan satılıyor . Birtanesini Alın ... Şimdi Diceksinizki Benim Evimde 1 adet Pc Saten Var 2.ciyi neden alıyım .. Siz Alın çünkü bu alacağınız pc sizin vds niz olucak Bu Pc ye Siz Windows xp windows 7 veya windows vista kurmicaksınız yani bu pc yi fare takıpta kullanmıyacaksınız
Bu Bilgisayara FreeBsd İşletim Sistemi Kurucaz Arkadaşlar Vmvare Veya Virtual Pc Deil Yani Makinamız Sanal Olmayacak Reel Olacak VDS olcak Gerçek Olcak .
Freebsd Sistemi Nasıl kurulur Ben Aşağıda Anlatıcam Size Makinayı Alıp Fişlerini Taktıktan Sonra Aşağıdan Freebsd'yi Googlede Aratıp İndirin ve Dwd'ye Yazdırın :
Amd İşlemcili Pc İçin : FreeBSD AMD 64 7.4 Sürümü Kullansın (TAVSİYE)
İntel işlemcili Pc İçin : FreeBSD İntel i3 X86 7.4 Sürümü Kullansın (TAVSİYE)
Dwd yaptıktan SOnra Pcmizi Çalıştırıyoruz Ve Biostan Önyüklemeyi Cd-Dwdrom Yapıyoruz Daha SOnra Cd Mizi Takıp Pc Ye Rest Basıyoruz ....
Res attıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşıyoruz
Bu ekran geçtikten sonra alt tarafta fotoğrafta gösterilen adımları tek tek uyguluyoruz
İşlemler Tamam Artık Başka Bir Pc Den Putyy İle ve Filezilla İle Modemimizin İp Adresini Yazarak Örneğin Benimki "212.154.11.46" Yazarak Girebiliriz YANLIZ İP ADRESİNİZİN SABİT OLMASI İYİ OLUR BENİMKİ SABİT . İP ADRESİ SABİT OLMAYAN MODEMLERDE DENEMEDİM SADECE BENİMKİNDE DENEDİM SABİT BENİMKİ .
Bunları Uyguladıktan Sonra FreeBsd Kurulum İşlemimiz Bitti Pc'yi rest tuşuna basarak bi rest atın cd yi çıkartın Bekleyin . Şimdi Metin2 Kurulumuna Başlıyoruz ...
Localhost# Yazısı Geldiğinde Karşımıza .. Aşağıda verdiğim kodları uyguluyoruz
### 111111 ###
# cd /usr
# portsnap fetch extract
### 222222 ###
# cd /usr/ports/databases/mysql51-server/
# make install WITH_XCHARSET=all clean
# /usr/local/bin/mysql_install_db
# chown -R mysql /var/db/mysql/
# chgrp -R mysql /var/db/mysql/
# /usr/local/bin/mysqld_safe user=mysql &
### 333333 ###
Mysql Yüklenmesini bitirdikten sonra Putty'i Kapatıp Tekrar açın.
Daha Sonra Navicat Şifrenizi Değiştirmek İçin
# /usr/local/bin/mysqladmin -u root password YENİŞİFRE
Bunu Uygulayın. YENİŞİFRE Yazan yer Sizin Navicat Şifreniz Olacak..
### 444444 ###
# ee /etc/rc.conf
Yukarıdaki dosyaya aşağıdaki satırı (en alta) ekleyin.
# mysql_enable="YES"
# mysql -p
yazdıktan sonra sifre soracak az önce navicat sifresi olarak belirlediginiz şifreyi yazin.
Aşağıdaki Adımları Eksiksiz Yazıp Enterlayın..
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'navicat sifresi yaz' WITH GRANT OPTION;
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@"%" IDENTIFIED BY "ŞIFREN";
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED BY 'mt2!@#';
# flush privileges;
# quit
# /usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
### 555555 ###
# Game dosyalarını /usr/ altına atın. (Oyunun dosyaları /usr/game klasörü içinde olmalı)
Filezilla kullanarak SFTP ile sunucuya (root ve root şifresi ile) bağlanıp
lib dosyalarını (5 adet dosya) "/lib/" ve "/usr/lib/" altına atın,
# sftp://sunucuIPadresi (kullanıcı root ve root şifresi ile bağlanılacak).
### 666666 ###
# Daha sonra elinizdeki mysql dosyalarından sadece aşağıdakiki klasörleri
"/var/db/mysql" altına atın,
- account
- common
- log
- hotbackup
- metin2_runup
- player
### 777777 ###
# Şimdide Dosya İzinlerini Ayarlayacağız.
chmod -R 777 /lib
chmod -R 777 /usr/lib
chmod -R 777 /usr/game
chmod -R 777 /var/db/mysql
Daha sonra oyunu başlatabiliriz.
# cd /usr/game
# sh start.sh
Artık kurulum tamamlandı kurulum yaptığımız bilgisayara sadece güç ve internet gitsin yeterli. Başka pc den onu yönetebilirsiniz tıpkı bir sunucudan almış gibi.
100 Lira Niçin Lazım
Arkadaşlar Birçok Alım Satım Sitelerinde Hatta Forumlarda Alım-Satım Kısmı Var Oralara Bakarsanız Pentium 4 İşlemcili 80 gb Harddiskli 1gb ramli Bilgisayarlar 100 liradan satılıyor . Birtanesini Alın ... Şimdi Diceksinizki Benim Evimde 1 adet Pc Saten Var 2.ciyi neden alıyım .. Siz Alın çünkü bu alacağınız pc sizin vds niz olucak Bu Pc ye Siz Windows xp windows 7 veya windows vista kurmicaksınız yani bu pc yi fare takıpta kullanmıyacaksınız
Bu Bilgisayara FreeBsd İşletim Sistemi Kurucaz Arkadaşlar Vmvare Veya Virtual Pc Deil Yani Makinamız Sanal Olmayacak Reel Olacak VDS olcak Gerçek Olcak .
Freebsd Sistemi Nasıl kurulur Ben Aşağıda Anlatıcam Size Makinayı Alıp Fişlerini Taktıktan Sonra Aşağıdan Freebsd'yi Googlede Aratıp İndirin ve Dwd'ye Yazdırın :
Amd İşlemcili Pc İçin : FreeBSD AMD 64 7.4 Sürümü Kullansın (TAVSİYE)
İntel işlemcili Pc İçin : FreeBSD İntel i3 X86 7.4 Sürümü Kullansın (TAVSİYE)
Dwd yaptıktan SOnra Pcmizi Çalıştırıyoruz Ve Biostan Önyüklemeyi Cd-Dwdrom Yapıyoruz Daha SOnra Cd Mizi Takıp Pc Ye Rest Basıyoruz ....
Res attıktan sonra aşağıdaki ekranla karşılaşıyoruz
Bu ekran geçtikten sonra alt tarafta fotoğrafta gösterilen adımları tek tek uyguluyoruz
İşlemler Tamam Artık Başka Bir Pc Den Putyy İle ve Filezilla İle Modemimizin İp Adresini Yazarak Örneğin Benimki "212.154.11.46" Yazarak Girebiliriz YANLIZ İP ADRESİNİZİN SABİT OLMASI İYİ OLUR BENİMKİ SABİT . İP ADRESİ SABİT OLMAYAN MODEMLERDE DENEMEDİM SADECE BENİMKİNDE DENEDİM SABİT BENİMKİ .
Bunları Uyguladıktan Sonra FreeBsd Kurulum İşlemimiz Bitti Pc'yi rest tuşuna basarak bi rest atın cd yi çıkartın Bekleyin . Şimdi Metin2 Kurulumuna Başlıyoruz ...
Localhost# Yazısı Geldiğinde Karşımıza .. Aşağıda verdiğim kodları uyguluyoruz
### 111111 ###
# cd /usr
# portsnap fetch extract
### 222222 ###
# cd /usr/ports/databases/mysql51-server/
# make install WITH_XCHARSET=all clean
# /usr/local/bin/mysql_install_db
# chown -R mysql /var/db/mysql/
# chgrp -R mysql /var/db/mysql/
# /usr/local/bin/mysqld_safe user=mysql &
### 333333 ###
Mysql Yüklenmesini bitirdikten sonra Putty'i Kapatıp Tekrar açın.
Daha Sonra Navicat Şifrenizi Değiştirmek İçin
# /usr/local/bin/mysqladmin -u root password YENİŞİFRE
Bunu Uygulayın. YENİŞİFRE Yazan yer Sizin Navicat Şifreniz Olacak..
### 444444 ###
# ee /etc/rc.conf
Yukarıdaki dosyaya aşağıdaki satırı (en alta) ekleyin.
# mysql_enable="YES"
# mysql -p
yazdıktan sonra sifre soracak az önce navicat sifresi olarak belirlediginiz şifreyi yazin.
Aşağıdaki Adımları Eksiksiz Yazıp Enterlayın..
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'navicat sifresi yaz' WITH GRANT OPTION;
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO root@"%" IDENTIFIED BY "ŞIFREN";
# GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'mt2'@'localhost' IDENTIFIED BY 'mt2!@#';
# flush privileges;
# quit
# /usr/local/etc/rc.d/mysql-server restart
### 555555 ###
# Game dosyalarını /usr/ altına atın. (Oyunun dosyaları /usr/game klasörü içinde olmalı)
Filezilla kullanarak SFTP ile sunucuya (root ve root şifresi ile) bağlanıp
lib dosyalarını (5 adet dosya) "/lib/" ve "/usr/lib/" altına atın,
# sftp://sunucuIPadresi (kullanıcı root ve root şifresi ile bağlanılacak).
### 666666 ###
# Daha sonra elinizdeki mysql dosyalarından sadece aşağıdakiki klasörleri
"/var/db/mysql" altına atın,
- account
- common
- log
- hotbackup
- metin2_runup
- player
### 777777 ###
# Şimdide Dosya İzinlerini Ayarlayacağız.
chmod -R 777 /lib
chmod -R 777 /usr/lib
chmod -R 777 /usr/game
chmod -R 777 /var/db/mysql
Daha sonra oyunu başlatabiliriz.
# cd /usr/game
# sh start.sh
Artık kurulum tamamlandı kurulum yaptığımız bilgisayara sadece güç ve internet gitsin yeterli. Başka pc den onu yönetebilirsiniz tıpkı bir sunucudan almış gibi.
Son düzenleme:
- Konular
- 403
- Çözüm
- 3
- Online süresi
- 10d 5h
- Reaksiyon Skoru
- 63
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 13 Yıl 1 Ay 29 Gün
- Başarım Puanı
- 192
- MmoLira
- 1,138
- DevLira
- 3
@sampiyonbesiktas1; Peki biz buna 85'li ip'i nereden alacağız ?
Moderatör tarafında düzenlendi:
- Konular
- 3
- Reaksiyon Skoru
- 3
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 10 Yıl 7 Ay 7 Gün
- Başarım Puanı
- 17
- MmoLira
- 0
- DevLira
- 0
öncelikle eline emeğine sağlık hocam metin2 server kurmayı düşünüyoruz çok saglam fikir var elimizde web programcılığı okumaktayım host domain filan şuan elimde mevcut ve ayriyetten elimde hiç kullanmadıgım 4 gb ram pentıum ıslemcili 500 gb harddiskli makina var bu konunu gorene kadar bi sunucu kıralamayı dusunuyordum bu konunu gordum eğer bu anlattıgın taktırde bı sıkıntı cıkmadan kurulacaksa pc hep açık kalabilir fakat makina server makina değil ve internet nereye kadar dayanır bi sure sonra serverde uyeler cogaltıkca kasmalar cıkmazmı ilgileniyorsan cevaplarsan sevınırım.
- Konular
- 158
- Online süresi
- 1h 4m
- Reaksiyon Skoru
- 351
- Altın Konu
- 0
- TM Yaşı
- 11 Yıl 9 Ay 13 Gün
- Başarım Puanı
- 146
- MmoLira
- 25
- DevLira
- 0
öncelikle eline emeğine sağlık hocam metin2 server kurmayı düşünüyoruz çok saglam fikir var elimizde web programcılığı okumaktayım host domain filan şuan elimde mevcut ve ayriyetten elimde hiç kullanmadıgım 4 gb ram pentıum ıslemcili 500 gb harddiskli makina var bu konunu gorene kadar bi sunucu kıralamayı dusunuyordum bu konunu gordum eğer bu anlattıgın taktırde bı sıkıntı cıkmadan kurulacaksa pc hep açık kalabilir fakat makina server makina değil ve internet nereye kadar dayanır bi sure sonra serverde uyeler cogaltıkca kasmalar cıkmazmı ilgileniyorsan cevaplarsan sevınırım.
İnternet hızın yüksek olmalı yoksa lag sorunu yaşarsın
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)