Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
CHP Genel Başkanı
Ülkesi, bayrağı, vatandaşı için çalıştığını ifade eden
Mitinglerinde hep yapacağı çalışmaları anlattığını vurgulayan
"Siyasette kavga istemiyorum. Bu millet kavgadan bıktı artık. Vatandaş şunu soruyor? Arkadaş, sana oy vereceğiz. İktidarda ne yapacaksın? Neyi, nasıl yapacaksın. Ben, neyi nasıl yapacağımı millete anlatıyorum. Onların 13 yıldır ne yaptığını millet gördü. Biz ne yapacağımızı anlatacağız. Yoksulluğu bitireceğiz diyoruz. Nasıl? Emekliye iki aylık vereceğiz. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız.
Emekliye iki maaş ikramiye vereceğini açıklayınca sürekli kaynağı nereden bulacağının sorulduğunu dile getiren
Başbakan
"Kanunun konusu yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Bunu unutmuşlar, dışarıdan
"Türkiye'yi bu bölgenin yıldızı yapacağım"
Kırşehirlilere seslenen
"Kişi başına gelirinin en az 30 bin dolar olması lazım.
KAYNAK:
Linkleri görebilmek için Turkmmo Forumuna ÜYE olmanız gerekmektedir.
, "Sayın Davutoğlu'na açık çağrıda bulunuyorum. 6 milyon 250 bin işsiz varken siz hangi gerekçeyle yabancılara
'de çalışmaları için kanun tasarısı getirdiniz. Çık şunu Allah aşkına millete bir anlat, bir anlat bakalım niye getirdiniz?" dedi.
, partisinin
mitinginde yaptığı konuşmada,
'in çevre yolu için belki yüz defa söz verildiğini ama 1 milyon dolar bile gitmeyecek projenin bitirilmediğini söyledi.Ülkesi, bayrağı, vatandaşı için çalıştığını ifade eden
, kendisi ve yandaşları için çalışmadığını belirterek, geçen seçimlerde hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşların oyunu istediğini dile getirdi.Mitinglerinde hep yapacağı çalışmaları anlattığını vurgulayan
, şöyle devam etti: "Siyasette kavga istemiyorum. Bu millet kavgadan bıktı artık. Vatandaş şunu soruyor? Arkadaş, sana oy vereceğiz. İktidarda ne yapacaksın? Neyi, nasıl yapacaksın. Ben, neyi nasıl yapacağımı millete anlatıyorum. Onların 13 yıldır ne yaptığını millet gördü. Biz ne yapacağımızı anlatacağız. Yoksulluğu bitireceğiz diyoruz. Nasıl? Emekliye iki aylık vereceğiz. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız.
'yi dünyanın markası haline getireceğiz. Nasıl? Bunu anlatacağım ben."Emekliye iki maaş ikramiye vereceğini açıklayınca sürekli kaynağı nereden bulacağının sorulduğunu dile getiren
, "Yeri gelince de
zengin bir ülkedir. Maliye Bakanı diyor ki 'para yok ki emekliye vereceksin'. Sayın Davutoğlu da diyor ki 'parayı doldurduk, hazine dolu,
gelecek parayı dağıtacak'. Şimdi hangisi doğru? Para var mı, yok mu? Ben de biliyorum para var. Malı götürmek için para var. Yandaş için para var. Yandaş için ihale var. Emekliye gelince para yok. 11 milyon emekli kardeşim mademki sana gelince 'kaynak yok' diyorlar sen de 7 Haziran'da çık onurunla çık, 'Benim için kaynak yok diyorsun, kusura bakma benden de sana oy yok' de" şeklinde konuştu.
, Meclis tatile girmeden önce Başbakan ve bakanların imzalarının olduğu, "yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı" getirildiğini söyleyerek, 6 milyon 250 bin işsizin unutulduğunu ileri sürdü.Başbakan
'na seslenen
, şunları kaydetti: "Kanunun konusu yabancıların çalıştırılması hakkında kanun tasarısı. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Bunu unutmuşlar, dışarıdan
getireceğiz, nasıl çalıştıracağız onun kanununu getiriyorlar. Sayın Davutoğlu'na açık çağrıda bulunuyorum. 6 milyon 250 bin işsiz varken siz hangi gerekçeyle yabancılara
'de çalışmaları için kanun tasarısı getirdiniz. Çık şunu Allah aşkına millete bir anlat, bir anlat bakalım niye getirdiniz? Ben onlara,
'daki beylere sormak istiyorum. Siz, elmasta, yakutta, pırlantada, mücevherde
ve
'yi sıfırladınız. Ben bir şey dedim mi? Demedim. Sizin dünya görüşünüz üzerine sıfırlayabilirsiniz. Ben ne diyorum? Sen incide, pırlantada sıfırladın, ben mazotta sıfırlayacağım. Çünkü, çiftçi kazanacak ve üretecek.""Türkiye'yi bu bölgenin yıldızı yapacağım"
Kırşehirlilere seslenen
, "Sizden sadece 4 yıl için yetki istiyorum. Onlar gibi 13 yıl, 20 yıl istemiyorum. 4 yıl için yetki verin 17 milyon yoksul
'de olmayacaktır. Hiçbir ailenin geliri 720 liranın altında olmayacaktır. Asgari ücret 1500 liranın altında olmayacaktır. Emeklimiz iki bayramda iki maaş ikramiye alacaktır. Hiç kimsenin endişesi kalmasın. Taşeron
diye bir olay asla olmayacaktır. Devlet kadrosunu verecek,
de çalışacak. Bu kadar basit.
'yi bu bölgenin yıldızı yapacağım" ifadelerini kullandı.
'nin önümüzdeki günlerde daha güçlü olması ve büyümesi gerektiğini dile getiren
, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kişi başına gelirinin en az 30 bin dolar olması lazım.
'nin insani gelişmişlik endeksinde 69. sıradan 20. sıraya çıkması lazım. Son 20 yıl içinde. Eğer çıkmazsa
bu treni kaçırır. O nedenle
'da Yüzyılın Projesi'ni açıkladım. Derinliği olan bir proje. Onlar dahi,
'daki beyler dahi bu proje yanlıştır diyemiyorlar. Kimse diyemez. Proje doğrudur. Anadolu'yu görkemli hale getireceğiz.
'de kişi başına geliri 20 yıl içinde en az 30 bin dolara çıkaracağız."
, konuşmasının ardından CHP
milletvekili adayları
ve Rıfat Ertem ile miting alanındakileri selamlardı.
, daha sonra meydanda bulunanlara karanfil dağıttı. KAYNAK: