Tam olarak açık nasıl yapılır nerededir hangi görevde ? ona göre birşey söylerseniz daha iyi olurGörevlerle ilgili oluşan bir açık.
Tam olarak açık nasıl yapılır nerededir hangi görevde ? ona göre birşey söylerseniz daha iyi olur
Açığı paylaşan kişi anlatmıyor fakat pc.getqf ve pc.setqf komutu ile alakalı galiba.
Şuan iş yerinde olduğum için açıkla ilgilenemedim fakat siz araştırabilirsiniz :Açığı paylaşan kişi anlatmıyor fakat pc.getqf ve pc.setqf komutu ile alakalı galiba.
Putty gelip şu komutları yazabilme şansınız varmı ?
grep -r "pc.getqf" /usr/game/share/locale/turkey/quest/object
grep -r "pc.setqf" /usr/game/share/locale/turkey/quest/object
aratırsanız hangi questlerde olduğunu görebilirsiniz yorumunuzu bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Şuan iş yerinde olduğum için açıkla ilgilenemedim fakat siz araştırabilirsiniz :
Putty gelip şu komutları yazabilme şansınız varmı ?
grep -r "pc.getqf" /usr/game/share/locale/turkey/quest/object
grep -r "pc.setqf" /usr/game/share/locale/turkey/quest/object
aratırsanız hangi questlerde olduğunu görebilirsiniz yorumunuzu bekliyorum şimdiden teşekkürler.
pc.getqf ve pc.setqf hemen hemen her questte bulunur temel fonksiyonlardan biri zaten bu açığı herkesin yapma olasılığı yok.
Kod:
if(!pPC) {
sys_err("Nullpointer in CHARACTER::GetQuestFlag %lu", GetPlayerID());
return 0;
}
Eğer fonksiyon çalıştığında, fonksiyonu çalıştıran pc değilse ch çöküyordu büyük ihtimal yukarıda ki kod bloğu sayesinde bunun önüne geçiliyor.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)