Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
arkadaslar serverime balıkçıya 20 sudak balığı getirene ödül vermek istiyorum ama nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?
Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
quest sudakveripkanmuhrualcam begin
state start begin
when 9009.chat."Sudak Etkinliği" begin
say_title("Ödülümü Almak İstiyorum.")
local name = pc.get_name()
say("Merhaba "..name.."")
say("Demek 20 Adet Sudak Balığını Tuttun")
say("Hadi Birlikte Envarterini Kontrol Edelim")
local itemkodu1 = 27803
local itemadeti1 = 20
say("Sahip Olman Gereken.")
say(""..itemadeti1.." adet "..item_name(itemkodu1).."")
say("Bunlar Karşılığında Ödülünü Almak İstiyor Musun ?")
local s = select("Evet", "Hayır")
if s == 2 then
say("Peki Sen Bilirsin.")
elseif s == 1 and pc.count_item(itemkodu1) >= itemadeti1 then
say_title("Ödülümü Almak İstiyorum.")
say("Pekala Sana Ödülünü Veriyorum.")
pc.give_item2("53011",1)
pc.remove_item(itemkodu1,itemadeti1)
else
say_title("Ödülümü Istiyorum.")
say("Malesef "..pc.get_name().."")
say("Yeterli Miktarda Teçhizatın Bulunmadığı İçin")
say("Sana Ödülünü veremiyorum.")
say("Malzemeleri Tamamlayınca Tekrar Gel.")
end
end
end
end
Kod:quest sudakveripkanmuhrualcam begin state start begin when 9009.chat."Sudak Etkinliği" begin say_title("Ödülümü Almak İstiyorum.") local name = pc.get_name() say("Merhaba "..name.."") say("Demek 20 Adet Sudak Balığını Tuttun") say("Hadi Birlikte Envarterini Kontrol Edelim") local itemkodu1 = 27803 local itemadeti1 = 20 say("Sahip Olman Gereken.") say(""..itemadeti1.." adet "..item_name(itemkodu1).."") say("Bunlar Karşılığında Ödülünü Almak İstiyor Musun ?") local s = select("Evet", "Hayır") if s == 2 then say("Peki Sen Bilirsin.") elseif s == 1 and pc.count_item(itemkodu1) >= itemadeti1 then say_title("Ödülümü Almak İstiyorum.") say("Pekala Sana Ödülünü Veriyorum.") pc.give_item2("53011",1) pc.remove_item(itemkodu1,itemadeti1) else say_title("Ödülümü Istiyorum.") say("Malesef "..pc.get_name().."") say("Yeterli Miktarda Teçhizatın Bulunmadığı İçin") say("Sana Ödülünü veremiyorum.") say("Malzemeleri Tamamlayınca Tekrar Gel.") end end end end
bunu bir metin belgesine yapıştırdıktan sonra .quest uzantılı kaydedip; putty ile bağlandıktan sonra:
cd /usr/game/share/locale/turkey/quest && ./qc questadi.quest
çekerek test edebilirsin.
20 adet "canlı" sudak balığına karşılık, khan mührü verecek "balıkçı" npc'si isteğe göre tekrar düzenleyebilirim.
keyifli oyunlar.