mannaxxx 1
mannaxxx
Bvural41 1
Bvural41
Agora Metin2 1
Agora Metin2
berkmenoo 1
berkmenoo
Hikaye Ekle

Bilişimdan açılan server tutarmı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan exper15
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 24
  • Görüntüleme Görüntüleme 1K
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
merhaba arkadaşlar bu konunun bir çok arkadaşın işine yaracağından eminim

1 - sağlam bir bilişimden sunucu alsam makinemiz iyi filesimiz iyi (emek files) server tutar ve +400 500 ü görebilirmiyiz?
2 - piyasadaki büyük emek serverler bilişimlemi çalışıyor ? şimdiden teşekkürler

Herkes bir yerlerden sallamış.
Kendi bilgisayarına VPS server kurarsın fakat o makinanın 7/24 açık olması gerekiyor, internet hızının güçlü olması gerekiyor.
Onun için serverı bilişim şirketlerinde barındırmanı öneririm.
İmkanı olmayanlar ki bu dediğim server kuranların %95'ini kaplıyor. Bilişime başvuruyorlar, filesın reklamın, yöneticiliğin iyi olduğu sürece online çekersin. Önemli olan online çekmekten çok, gelen oyuncuyu serverda tutabilmektir.

Bizlerin yorumlarını karalıyorsun fakat kendi bilgisayarına kurarsa eğer o bilgisayarı kullanmaması gerekir çünkü kullandığı taktirde işlemci ve ramler çok sıkışacağı için server aşırı lag yapacaktır.
O eve bağlı internet bağlantısı ile Download yapmamalıdır mesela çünkü download yaparken öteki imtermet işlemleri yavaşlar buda lag a neden olur.
Umarım anlatabilmişimdir eğer İntel Core i7 5960X gibi bir işlemcisi yoksa bilgisayarın kesinlikle tavsiye etmem ki belirttiğim işlemci 8 çekirdek 16 iş parçacığı 20 mb ön bellek gibi bir güce sahip bir işlemci umarım anlatabilmişimdir durumun ne kadar vahim olabileceğini.

Şahsi bilgisayarlara server KU RU LA MAZ.

Yanlız iyi okursanız anlardınız :D
Kendi bilgisayarınızda geliştirin sonra bilişime taşıyın demiştim

Kendi bilgisayarına kurabilmesi için ttnet e gidip statik ip kiralaması gerekiyor.
Kişisel bilgisayarların PSU su ortalama 350-400 watt olabilir ki bu 1000 watt a kadar çıkabiliyor.
Biz en iyi ihtimalle 400 watt lık bir psu su olan bir bilgisayarı düşünürsek 7/24 açık kaldığında ortalama aylık 50 TL elektrik faturasının üzerine fiyat koyacak ve ttnetten aldığı statik ip adresi ayda 9 TL toplamda 59 TL eder bu fiyata iyi bir server kiralamak varken ne demeye kendi bilgisayarına kursunki.

Kaldıki 1000 wattlık bir psu varsa eğer düşünün bakalım kaç TL fark koyar.

Kendi bilgisayarına kurabilmesi için ttnet e gidip statik ip kiralaması gerekiyor.
Kişisel bilgisayarların PSU su ortalama 350-400 watt olabilir ki bu 1000 watt a kadar çıkabiliyor.
Biz en iyi ihtimalle 400 watt lık bir psu su olan bir bilgisayarı düşünürsek 7/24 açık kaldığında ortalama aylık 50 TL elektrik faturasının üzerine fiyat koyacak ve ttnetten aldığı statik ip adresi ayda 9 TL toplamda 59 TL eder bu fiyata iyi bir server kiralamak varken ne demeye kendi bilgisayarına kursunki.

Kaldıki 1000 wattlık bir psu varsa eğer düşünün bakalım kaç TL fark koyar.

Dostum gine boş konuşuyorsun yahu.
Bende neden statik ipye gerek yok?
Adam gibi okursan sorun olmaz kusura bakmada.Ben filesi geliştir diyorum servere "adam girsin" demiyorum...

Bizlerin yorumlarını karalıyorsun fakat kendi bilgisayarına kurarsa eğer o bilgisayarı kullanmaması gerekir çünkü kullandığı taktirde işlemci ve ramler çok sıkışacağı için server aşırı lag yapacaktır.
O eve bağlı internet bağlantısı ile Download yapmamalıdır mesela çünkü download yaparken öteki imtermet işlemleri yavaşlar buda lag a neden olur.
Umarım anlatabilmişimdir eğer İntel Core i7 5960X gibi bir işlemcisi yoksa bilgisayarın kesinlikle tavsiye etmem ki belirttiğim işlemci 8 çekirdek 16 iş parçacığı 20 mb ön bellek gibi bir güce sahip bir işlemci umarım anlatabilmişimdir durumun ne kadar vahim olabileceğini.

Şahsi bilgisayarlara server KU RU LA MAZ.
Evet sizin yorumlarınız karalıyorum, çünkü saçma sapan yorumlar atıyorsunuz.
Diğer yazdıklarını bana mı yazdın? Çünkü sana ben hem VPS server kur hem de Call of Duty oyna gibi bir şey demedim.
İşlemci kısmına hiç girmiyorum.
Az matematiğin vardır umarım.
Mübalağa = x Senin yaptığın = x^x

Evet sizin yorumlarınız karalıyorum, çünkü saçma sapan yorumlar atıyorsunuz.
Diğer yazdıklarını bana mı yazdın? Çünkü sana ben hem VPS server kur hem de Call of Duty oyna gibi bir şey demedim.
İşlemci kısmına hiç girmiyorum.
Az matematiğin vardır umarım.
Mübalağa = x Senin yaptığın = x^x

Arkadaş yorum atma çabalarında galiba :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri