HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!
Merhaba Arkadaşlar , Forumu 4 Yıldan Beri Takip Ediyorum Fakat Üyelik Alma Gereği Duymadım . GAME Dosyalarının Ne İşe Yaradıklarını Bilmeyen Ne Eklentileri Olduğunu Bilmeyen Arkadaşlara Yardımcı Olmak İçin Bu Konuyu Açıyorum .
1 - ) Game Dosyaları Ne İşe Yarar ?
Game Dosyaları Sizin Oyununuzun FREE BSD İşletim Sistemi Üzerinde Çalışmasını , Oyun İçerisindeki Sınırları Belirleyen Dosyadır .
Sınırlardan Kastım İtemi Giymeniz , Atmanız , Satmanız Gibi İşlemlerdir . Örneğin Taşın İteme Eklenme Oranı Gibi Bu Oran GAME Dosyasına Atılan DIFFERENCE Dosyaları İle Belirleniyor .
2 - ) Game Versiyonları Ve Eklentileri
Game Dosyalarından Bahsetmişken Bu GAME Dosyalarının Belli Versiyonları Ve Eklentileri Vardır Bu Eklentilere .so Dosyası Lib Adını Veriyoruz . Game Dosyalarına Versiyonlar Genellikle BUILD İşlemi Sırasında Verilir Ve Channel Corelerinizin İçindeki VERSION.TXT Veya VER.TXT Dosyalarınızdan GAME Versiyonunuzu Tespit Edebilirsiniz.
2 , 1 - ) Game Eklentileri
Game Dosyalarına Eklenen Eklentiler Genellikle Oyunu Başlattığınız " SH " Dosyaları İçerisinde PRELOAD Komutu İçerisinde Verilir . Bu Dosyalar GAME Dosyanıza DIFF Ile Ekleyemeyeceğiniz Özellik , Sistem vs. Eklemenize Büyük Ölçüde Yardımcı Olur . Dezavantajlarına Gelecek Olursak Her GAME Versiyonunda Her Libi Çalıştıramayız . 34083 Game Versiyonu İçin Yapılan Bir Lib Dosyasını 2089'da Çalıştıramassınız .
2 , 2 - ) Game Versiyon Avantaj Ve Dezavantajları
Game Dosyalarının Versiyonlarından Bahsetmişken Bunların Avantaj Ve Dezavantajlarından Bahsedelim .
GAME VERSION ; 404 GAME
" 404 Game Aynı Zamanda RAIN Game Olarakda Geçmektedir Metin2 PvP Tarihindeki İlk GAME Olmakla Birlikte İçinde Sayamayacağımız Miktarda Açık Mevcuttur . Avantaj Olarak Baktığımızda Hiçbir Avantajı Yoktur Aynı Zamanda Performans Bakımından Size Zorluk Çıkartabilir "
GAME VERSION ; 1765 GAME
" 1765 Game Versiyonu 404 Gameye Göre Daha Çok Eklentiye Sahiptir . 404 Game İçerisinde Mevcut Olmayan Seviye Gösterme Özelliği Bu GAME Versiyonunda Mevcuttur . Aynı Zamanda Bir Takım Açıklar Bu GAME Versiyonunda DIFF Ile Kapatılabilir . 404 Gamesine Göre DIFF'leri Yaygındır Performans Bakımından Sunucunuza Göre 6 Kanala Kadar Oyunu Açabilirsiniz "
GAME VERSION ; 2089 GAME
" 2089 Game Versiyonu 2012 2013 Yılları Arasında Dünyadaki PvP Sunucularında Kullanılan En Yaygın GAME Dosyasıdır . DIFFLERI Çok Yaygındır Ve Çok Küçük Açıkları Mevcuttur Bunlar DIFF Ile Çözülebilir . Aynı Zamanda Pet Sistemi Bu GAME Versiyonunda Aktiftir . Evcil Hayvan LUA Dosyanız Mevcut İse Bu GAME Dosyasında PET Kullanabilirsiniz. Aynı Zamanda Kostüm Sistemini Lib İle Aktif Edebilirsiniz . "
GAME VERSION ; 34083 SG GAME
" 34083 Game Versiyonu TEC INTERACTIVE Şirketinin Sahip Olduğu TEK OFFICIAL Metin2 Sunucusu Metin2 Singapore Hacklendikten Sonra Piyasaya Düşen GAME Dosyasıdır . Bu GAME Dosyası Kullanabileceğiniz En Güzel GAME Olmakla Birlikte Lib Dosyalarıyla OFFICIAL Sistemleri LİTE Olarak Kullanabilirsiniz . DIFFLERINI Bulmak Diğer GAME Sürümlerine Göre %200 Oranla Çok Çok Kolaydır . Kostüm Ve Pet Sistemi Aktif Olmakla Beraber Enerji Sistemi Hiçbir Eklenti Olmadan Aktifleştirilebilir . "
GAME VERSION ; 40250 , 40450
" 40250 , 40450 Game Versiyonu 34083 Gameye Göre Çok Cazip Özellikler Barındırır Fakat Açık Konusuna Deyinecek Olursak İçerisinde DIFF Ile Çözülmesi Mümkün Olmayan Açıklar Mevcuttur . Fakat Size Ejderha Taşı Simyası , Crafting , Kemer Sistemi Gibi OFFICIAL Sistemleri Ekleme İmkanı Sağlar . Bu GAME Versiyonunun Açık Kaynak Dosyalarını Bulup BUILD İşlemini Gerçekleştirebilirsiniz . Fakat Söylemesi 100 ONLINE'Den Sonra CH Düşmesi Gerçekleşiyor . Çözümünü Henüz Kimse Gerçekleştiremedi "
GAME VERSION ; 55170 , 54250
" Bu Game Versiyonlarının Aynı Zamanda Diğer İsmi VANILLA CORE Olarak Adlandırılır . Ve İçerisinde Ufak Tefek Açıklar Barındırmaktadır . Ne Olur Ne Olmaz Source'den Derlemenizi Veya 34083 , 2089 Game Versiyonlarını Kullanmanızı Şiddetle Tavsiye Ederim . "
YENI GAME Sürümleri Çıktıkça Güncellenecektir . Önerdiğim Ve Tavsiye Ettiğim 34083 , 2089 Veya Mainline'dir .
3 - ) GAME Dosyaları Hangi Dilden Oluşur ?
Game Versiyonlarından Bahsetmiştik Peki Bu Game Dosyalarına Ne Tür Eklentiler Eklenir Ve Neler Ekleneceğini Anlatalım .
Öncelikle Game Dosyaları C++ " C Dilini Kapsayan ve Çok Paradigmalı , Yaygın Olarak Kullanılan , Genel Amaçlı Bir Programlama Dilidir . "
C++ İle Yapabilecekleriniz Sınırsızdır . Fakat Game Dosyalarına Eklenecekler Client Üzerine Eklenmez İse Sınırlı Hale Gelir . C++ Öğrenmek 4 Yılınızı Alabilir Fakat En Basitinden Açık Kaynak Dosyalarını Nasıl Kolay Bir Şekilde Editleyip Eklenti Yaparım Diyorsanız . Belirli Fonksiyonları Öğrenmeniz Size Çok Büyük Destek Sağlar. Microsoft Visual Studio 2008 Programı İle Çalışmalarınıza Başlayabilirsiniz .
4 - ) Game Dosyalarını Editlemenizde Yardımcı Olacak Programlar ;
Game Dosyalarını Bir Çok Arkadaş Kaynak Kodlarını Notepad ++ İle Editlemekte Fakat Bu Pek Sağlıklı Değil .
Microsoft Visual Studio 2008
Microsoft Visual Studio 2013
İnteractive Dissembler IDA
DEV C++
Gibi Programlarla Rahatça Editleyebilirsiniz . Özellikle İnteractive Dissembler Programıyla DIFFERENCE Dosyası Oluşturabilirsiniz . Tabii Biraz Kurcalamanız Gerekir .
4 , 2 - ) Microsoft Visual Studio 2008 & 2013 Ne İşe Yararlar ?
Bu Programlar Client Açık Kaynak Dosyalarını Derlemenizi Sağlar Ayrıca Windows Üzerine Metin2 Kuruluysa Game Dosyanızı Derlemenizi Sağlar Microsoft Visual Studio'nun Asıl Amacı Programlama Aracıdır Bu Programlar İle Yazılım Yazabilirsiniz . HACKSHIELD Gibi Yazılımlar Bu Program İle Yapılmıştır .
4 , 3 - ) INTERACTIVE DISSEMBLER IDA Ne İşe Yarar ?
Bu Program Game Dosyanızın Fonksiyonlarını Görmenize Bunları Editleyip DIFF Dosyası Oluşturmanızı Sağlar . Client Üzerindede Etkili Olur Fakat Boomerang Daha Etkili Düşüncesindeyim . Asıl Amacı Ofset Değerlerini Daha Anlaşılır Hale Getirmektir .
4 , 4 - ) DEV C++ Ne İşe Yarar ?
Bu Program .cpp ,h Dosyalarında Notepad++ İşlevi Görmektedir Fakat Daha Kalitelidir . Mutlaka Bulundurmanız Gereken Bir Programdır .
Son Güncelleme Tarihi ; 24.11.2014
Son Güncelleme Saati ; 14.03
Son düzenleme:
En Çok Reaksiyon Alan Mesajlar
allahsız arkadaşlarımızdan sourceyi adam gibi derleyip sourcede paylaşan birisi olsa yeni sistmeleri bizde test edicezce bu anca kıyamet gününe 4-5 gün kala olur
allahsız arkadaşlarımızdan sourceyi adam gibi derleyip sourcede paylaşan birisi olsa yeni sistmeleri bizde test edicezce bu anca kıyamet gününe 4-5 gün kala olur
Merak etme adam gibi bir game hazırlıyorum
Sorunlar var onlarıda çözüp compile edeceğim.allahsız arkadaşlarımızdan sourceyi adam gibi derleyip sourcede paylaşan birisi olsa yeni sistmeleri bizde test edicezce bu anca kıyamet gününe 4-5 gün kala olur
Source'de Belli Başlı Büyük Açıklar Var Bunları Ben Kapatamam Yoksa Paylaşırdım

Maxmi metin2dev de hava atayim derken ağzına geleni saydirdi millet.adam gitmiş vanilla core u kendisi derlemiş dünya kadar açıkla ben core yaptım diye caka satıyor. Maxmi Velet core 1.0
.birde buna sürüm no vermiş 60k diye
. ulan her vanilla core derleyen ben core yaptım derse nolacak halimiz bilmiyorum.birde source paylaşmıyor.zaten senin değil ki source. Gidin indirin metin2dev den bu veletlere mi kaldınız.- Durum
- Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)