-TuRKuaZ- 1
-TuRKuaZ-
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
mavzermete 1
mavzermete
xranzei 1
xranzei
Best Studio 1
Best Studio
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

Evde Sunucu Barınır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Jauf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 45
  • Görüntüleme Görüntüleme 3K

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar sunucu almayı düşünüyorum. Metin2 kuracağım içine. Evde sunucu barınır mı?

Birader 25Mbit bağlantıyla nereye hizmet sağlıyorsun sen? Kusura bakma ama 25mbit bağlantı hızıyla localde bile hizmet veremezsin.Min 100Mbit olmalı, %99 uptime garanti verebilmeli, tepkime süresinin saniyeden daha düşük olduğu jeneratör, beklenmedik problemler neticesinde müşterilerini müşkül duruma sokmamak için güncel yedeklerinin barındırdığın yedek makinan, artık ne hizmeti vereceksen metin2,hosting vb. bu hizmetlerin kullandığı os'ların profosyonel bir teknik yetkilisi bunlar masraflı işler yani bu devirde herkeste şöyle bir düşünce yapısı mevcut "bilişim açıcam" bilişim nedir? bilişim ile senin yapmak istediğin "internet hizmetleri" ile bir ilgisi yok bu bilişimin ayrıca internet hizmetleri pat dedin mi açılmıyor önce bir firma açman gerekiyor ondan sonra internet hizmetlerini resmi faaliyete geçebilirsin.Yani benim kişisel görüşümle kusura bakma ama sen bu işin adamı değilsin...

Birader 25Mbit bağlantıyla nereye hizmet sağlıyorsun sen? Kusura bakma ama 25mbit bağlantı hızıyla localde bile hizmet veremezsin.Min 100Mbit olmalı, %99 uptime garanti verebilmeli, tepkime süresinin saniyeden daha düşük olduğu jeneratör, beklenmedik problemler neticesinde müşterilerini müşkül duruma sokmamak için güncel yedeklerinin barındırdığın yedek makinan, artık ne hizmeti vereceksen metin2,hosting vb. bu hizmetlerin kullandığı os'ların profosyonel bir teknik yetkilisi bunlar masraflı işler yani bu devirde herkeste şöyle bir düşünce yapısı mevcut "bilişim açıcam" bilişim nedir? bilişim ile senin yapmak istediğin "internet hizmetleri" ile bir ilgisi yok bu bilişimin ayrıca internet hizmetleri pat dedin mi açılmıyor önce bir firma açman gerekiyor ondan sonra internet hizmetlerini resmi faaliyete geçebilirsin.Yani benim kişisel görüşümle kusura bakma ama sen bu işin adamı değilsin...
AŞAĞIDA VERMİŞ OLDUĞUM YANITI ANLAYARAK OKUMANI TAVSİYE EDİYORUM.
:)
Sadece gülüyorum sana... Hiç bir şey söylemiyorum. Ben 19 yaşındayım, 8 yaşından beri bilgisayar işinin içindeyim. Neyin ne olduğunu senden ve piyasadaki çoğu kurumsal firmalardan daha iyi bildiğimi iddia ediyorum. Bu konuyu açarken acele bi işim vardı, detaylı bir şekilde anlatma fırsatım olmadı.
1 - Reel makina üzerine sadece 1 adet virtual server kurulacak.
2 - Firma açmayı düşünmüyorum. Böyle bir hedefim olursa eğer sermayesi hazır sen merak etme. :)
3 - 1.Maddede belirttiğim gibi 1 adet virtual server için (Max 100 anlık online player) ne 100MBit hattı... Dalga mı geçiyorsun sen? :) Güldürme beni, başka bir şey demiyorum sana. Binlerce kişiye hizmet verilmeyecek sonuçta.
4 - Bilgisayar & Bilişim sektöründe 11 yılın verdiği tecrübe ile zaten ben bir firma kursam bile şuan piyasada olan çoğu firmadan daha iyi bir konuma gelirim.
5 - Bu konuyu açmamdaki amaç; bir ofis ortamı olmadan "Home Server" kurmak için gerekenler ve detaylar...
6 - Gerekli donanımların olduğu sürece senin bulunduğun ortamın (4 duvar) ne önemi var ki? Evini de ofis yapabilirsin. Sonuç olarak bilişim firmalarının makinaları da 4 duvar arasında barınıyor. Uzayda barınmıyorlar yani :cool:
Ayrıntılı dökümanlar için bkz: https://www.youtube.com/watch?v=LcOTcJUh8gA
7 - "25mbit bağlantı hızıyla localde bile hizmet veremezsin." Yazmışsın. Zaten kurduğun local serverların dışarıya açılma şansları yoktur. :) Yani internet hızıyla alakası yok local serverların.

NOT 1 : Bazı şeyleri sağdan soldan duyduğunuz anlamsız sözlerle kafanızda büyütmeyin. Önemli olan bu sektörün nasıl işlediğinin mantığını anlamak. Bu elindeki imkanlarla da sağlanabilir. İnsanların gözünü korkutmanıza gerek yok.
NOT 2 : " BEN bu işin adamı değilim.! "
:l03:

Gereken yanıtı almışsındır umarım.
İyi forumlar...

Son düzenleme:

Hahahahah güldürdün beni :D:D
Bilişimlerin kullandığı makinalar uzayda mı barınıyor :D
Onlar da 4 duvar içinde barınıyor :D

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri