Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Bvural41 1
Bvural41
Hikaye Ekle

Moyal braket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan asdasdasddj
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 221

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Fizik'te ,Moyal braket i faz-uzay yıldızlı çarpımına uygun normalize antisimetrizasyondur Moyal Braketi José Enrique Moyal tarafından hakkında 1940 yılında geliştirilmiştir,ama Moyal sadece Paul Dirac ile uzun bir tartışmadan sonra 1949 yılında yaptığı çalışmaları yayınlamayı başarmış.Bu arada bu fikri bağımsız Hip Groenewold tarafından 1946 yılında tanıtıldı.[1].[2]

Moyal braketi bu gözlenebilirlerin faz uzayında fonksiyonlar olarak tanımlanan zaman kuantum mekanik faz uzayı formülasyonunda gözlenebilirlerin komutatör açıklayan bir yoludur. Bu kuantum gözlenebilirler, Weyl nicemleme olmak bu planları en ünlü faz uzayında fonksiyonlar tanımlamak için şemalara dayanır. Bu sayede Hamilton denklemlerinde kuantum genelleme sağlayan,Moyal dinamik denklemi,hareketin Heisenberg kuantum denklemi,eşdeğer formülasyonunun temeli oluşturulmaktadır. Matematiksel olarak, bu faz-uzay Poisson braketinin indirgenmiş Planck sabiti Şablon:Mvar olan deformasyonun parametresinin bir deformasyonudur Bu nedenle,Poisson braketinin kendi grup büzülmesi Lie algebra ħ → 0 verir .

Fazla biçimsel eşdeğerlik için, Moyal Braketi Poisson braketi'nin benzersiz bir parametreli Lie-cebrik deformasyonudur Komütatörlerin cebri için onun cebirsel izomorfizması Poisson braketi dolaylı 1926'daki doktora tezi Dirac tarafından gündeme getirilen bir soru için böyle bir izomorfizma kabul etmez Groenewold-van Hove teoremi, olumsuz sonucu atlar: "Klasik benzetme yöntemi" için nicemleme.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri