noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Bvural41 1
Bvural41
lHezarfeNl 1
lHezarfeNl
mavzermete 1
mavzermete
romegames 1
romegames
Reklam vermek için turkmmo@gmail.com

Vinnie Jones

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan iGrand
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 198

Türkiye'nin ilk OldSchool MOBİL 1-99 Sunucusu Sezar2 9 Ekim'de Açılıyor! Rekor Açılışı Kaçırma! HEMEN TIKLA!

Vinnie Jones​

Tam Adı: Vincent Peter Jones
Doğum: 5 Ocak 1965, Watford / İngiltere
Meslek: Eski Futbolcu, Oyuncu

Vinnie Jones, İngiltere doğumlu eski futbolcu ve sonrasında sinema dünyasına adım atmış bir aktördür. Futbolculuk kariyerinde Wimbledon FC, Leeds United, Sheffield United, Queens Park Rangers ve Chelsea formalarını giydi. Aslen Galler kökenli olan Jones, atalarının ülkesi Galler Millî Takımı’nda da görev yaptı.

Kariyeri boyunca çıktığı 384 lig maçında 33 gol kaydetti; bu gollerin büyük bir kısmı Wimbledon formasıyla geldi. Sahadaki agresif tavırlarıyla tanınan futbolcu, dünyanın en hızlı oyundan atılan oyuncusu unvanını aldı. Bu unvanı, maçın henüz üçüncü saniyesinde Paul Gascoigne’e yaptığı ünlü faul sonrası, hakemin kart göstermeden “çık dışarı” diyerek kendisini oyundan ihraç etmesiyle kazandı.

İngiltere futbol tarihinde en çok kırmızı kart gören ikinci oyuncu olan Jones, 12 kırmızı kartla bu listenin üst sıralarında yer aldı (birinci sırada 13 kartla Roy Keane bulunur).

Aktif futbolculuk döneminde kaleme aldığı “How to Break a Leg” (Bacak Nasıl Kırılır) adlı kitabı, yarı otobiyografik ve yarı kurgusal yapısıyla büyük yankı uyandırdı. Jones, eleştiriler karşısında geri adım atmadı ve “savunma oyuncusunun hayatı budur” sözleriyle kitabını savundu.

1980’li yıllarda İngiltere futbolunun efsane takımlarından Wimbledon FC (Crazy Gang)’ın kaptanlığını yapan Jones, takımın 1988 Federasyon Kupası şampiyonluğunda önemli rol oynadı.

Futbolu bıraktıktan sonra oyunculuğa yönelen Vinnie Jones, karizmatik ve sert mizacıyla kısa sürede sinema dünyasında da tanındı.

Kişisel hayatında 1994 yılında Tanya Terry ile evlenen Jones’un, Kayley (1987) ve Aaron (1991) adında iki çocuğu vardır. Oğlu Aaron Jones, Royal Military College (Kraliyet Askerî Okulu)’nda eğitim görmüştür.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri