Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Sevdamsın 1
Sevdamsın
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Fethi Polat 1
Fethi Polat
Hikaye Ekle

Nasil Bir Server İsterdiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yukut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 446

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Arkadaşlar 2 hafta sonra 8gb lık serveri mi acacağım. Serverin 5 yıllık parasini ödemiş bulunmaktayım. Serveri acmadan önce sizlere danışayım dedim. Sizin hayalinizdeki pvp nasil en cok yazılanları yapacagım..

Metin2'de en büyük sorun hile ve GM'lerin oyuna olan ilgisizliğiydi. Aslında oyunda epey GM vardı ve başlarda çok ilgiliydiler. Daha sonra oyun para basmaya başlayınca şirket işleri yavaşlattı ve EP alım satımına ağırlık verdi. Paketler yaptılar, marketi yenilediler. Çoluk çocuk, baba-anne parasına güvenen herkes dahil, parası olan tüm godamanlar, oyuna tıkıştılar.

Büyük kademeli loncaların üstün ve ünlü oyuncuları hileci çıktı. Hayal kırıklığı. Sonra oyuna sıkı kurallar geldi, çoğu kişi banlandı. Oyunda eski tat kalmayınca millet PVP'ye yöneldi.

Ben de bu noktada PVP'lere yönelenlerdendim. İlk PVP'mi 2 sene önce oynadım sanırım. TR'deki çarımı zamanında satıp (kardeşimle ortaktık) bir kangoo alabilirdik (2. el tabii ve tanıdık) ama o yaşların verdiği aptallık mı desek ne desek, çarı öylece uykuda bıraktık ve sonra piyasaya bir baktık yeni eşyalar gelmiş, bizimkilerin pabucu dama atılmış.

Oyunda eskiden tek atma diye birşey yoktu. Bu çok sinir bozucu. PVP'lerde en nefret ettiğim olay bu. Bu yüzden arada sırada tekrar TR'ye dönüp yeni çarlar açıp oynamışlığım var. Ama oranın da boku çıkmış.

Beni sinirlendiren şeyler: 1) Oyunda büyü savunması veren eşyalar az. Düz vuruşlara ve saldırı gücüne karşı savunma yapabiliyorsun. Ama karabüyü sura ve şamanlara karşı büyü savunması gerek. Bu yüzden karakterinin kendinden büyü savunması yoksa genelde ayvayı yiyorsun. Suraların ve şamanların gücünün azaltılması gerek. Özellikle ateş hayaleti ve ejderha kükremesi.
2)Oyunda bloklama yeteneği olan karakterler, bloklaması fazla olanlar hep önde. Zaten az buz vurabiliyorsun, bir de vurdukların hep boşa gidiyor. Çok sinir bozucu. Özellikle bıçakçı ve bedenseller bloklama yüzünden kullanışsız oluyor oyun sonlarında.
3)Büyülü silah çok güçsüz. Kore ve UK sunucularında gördüğüm kadarıyla orada büyülü silahlar güçlü, ama diğer sunuculara sanırım bir yama gelmemiş. Ayrıca wiki'ye bakarsanız, Kore ve USA sunucularındaki statların farklı olduğunu görürsünüz. Adamlar 2-3 sene önce oyunu yamalamışlar, bizimkiler hala para yapmanın derdinde. Üstelik yurtdışındaki sunucularda çok hile denedim, hiç çalıştıramadım.
4)HİLECİLERDEN NEFRET EDİYORUM. PVP SERVERDA BİLE HİLE KULLANAN RUHU EZİK 10-12 YAŞINDAKİ VELETLER OYUNU MAHVEDİYOR.
5)Oyunda yaş sınırı olsa ne güzel olurdu. Şöyle en az 17-18 yaşında insanlar olsa, küçüklerin oynamadığı bir sunucu. Harika olurdu. Sırf bu yüzden oynardım.
6)Oyunda PARA İLE EŞYA SATIŞI (yani edit). Para ile 6. 7. efsun satılmasına karşı değilim. Ruh taşı satılsın karşı değilim. Tecrübe yüzüğü satılsın karşı değilim. Ama para karşılığı hoppala adam öküz gibi efsunları olan eşyayı alıyor. Bizim günahımız ne? İnsanları para harcatmaya zorlatan sunucuların hepsinden nefret ediyorum.
7)Oyunlar ya çok kolay, ya çok zor ve tiksindirici.
8)Oyunlar kalabalık değil ve savaşlar olmuyor. Kral seçimi falan yok. GM'ler Online değil.
9)Oyunlarda silah ve zırh çeşitliliği yok gibi. Bir sunucuda olan eşya, diğerinde olmayabiliyor.
10)Bazı eşyaların grafiksel kalitesi çok berbat ama sırf çeşitlilik olsun diye oyuna katan gerzekler var.
11)Para limiti 2 milyar ancak PVP'lerin çoğunda para ile kaliteli item almak imkansıza yakın. Çünkü oyunda en dandik eşyalar bile 1 milyara yakın. Eşyaların fiyatları düşük olmalı. Mesela bir sunucuda +9 5/5 savaşçı çeliği 500m değil de 100m olsun, oyunda düşen paralar 5k-10k olsun. Toplu düşen paralar da 200k toplam olsun. Yani para çok zor kazanılmasın, ama kolay da kazanılmasın. Böylece herkesin çok parası olmasın, eşyalar uçuk fiyatlı olmasın. Ayrıca para yatırabileceğimiz bir hesap VEYA paraları külçeye ya da başka bir şeye çevirebilme imkanımız olsun. Mesela 1 milyarlık külçe, 500 milyonluk külçe, 250m, 100m gibi gibi...
12)Oyunda herşeyin dropu açık olsun. Yeni gelen ne varsa oyuna koyulsun ama gereksiz şeyler arındırılsın. Adamı uğraştıran (yüzbaşı görevleri gibi) ve bıktıran görevler olmasın.
13)Oyunda küfreden, hile kullanan veya aykırı davranan her kim olursa olsun anında banlansın. Siyaset ve din konuşulmasın.
14)Şeytan kulesi slotları üst katlarda azaltılsın. Çünkü lag yapıyor. Benim gibi iyi bir sistemi olan biri bile oynamakta zorluk çekiyor. Çünkü oyunun kullandığı grafik motoru eski ve arızalı. Bu yüzden çok kasmaya dayanamıyor.
15)Oyunda madencilik ve şifacılık-iksir yapmayla kimse ilgilenmiyor. Herkes hazır iksir alıp kasıyor-kesiyor. Bu gibi oyuna farklılık katan şeyler oyunda olmalı. Tek tip olmamalı oyuncular. Mesela sırf balıkçılıkla geçimini sağlayabilmeli birisi.

Bu kadar yeter sanırım. Daha eklenecek 10-15 madde daha var ama en sinir bozucu olanlar bunlardı. Umarım bu sesimi duyan biri, dediklerimi dikkate alır! İyi günler.

Teşekkürler kardeşim yazdıkalrını dikakte alacağım coguda benim yapacagım özelliklerden

Son düzenleme:

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri