Fethi Polat 1
Fethi Polat
TuZaKK 1
TuZaKK
xranzei 1
xranzei
Agresifizm 1
Agresifizm
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Can Öcalan 1
Can Öcalan
mavzermete 1
mavzermete
farkmt2official 1
farkmt2official
Hikaye Ekle

Icewind Dale Ön İncelemesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan DqueL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 263

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Black Isle, ilk olarak Forgotten Realms tabanlı bir oyun olan Baldur’s Gate’i piyasaya sürdü ve tartışmasız bu oyun piyasada fazlasıyla tutuldu. Sonra Baldur’s Gate unutuldu yavaş yavaş. Black Isle, ikinci bir haberle dünyayı salladı, Planescape tabanlı bir oyun olan Planescape Torment’ın yapımına başlanmıştı. Planescape? İnsanlar “Nasıl olur?” demeye başlarken oyunu çıkardılar ve oyun piyasasını bir kez daha salladılar. Baldur’s Gate’inki kadar sallamadı, çünkü hiçbir RPG oyuncusu Planescape evreninin tüm ayrıntıları ile bir CD’ye tıkıştırılmasına pek inanmadı. Gerçekten de birkaç şey eksikti.

Ama genel olarak ortaya Planescape (Zaten adı üstünde, Planescape dedin mi götürüyor adamı başka yerlere) Torment, bütün eksiklere rağmen inanılmaz zevkli bir oyundu. Planescape çıktı, ortalık darmadağın oldu. İnsanlar aldılar, bilgisayarlarına yüklediler ve ilk çıkan demoyu heyecanla izlediler. O DA NE? AMANİN. ICEWIND DALE! Forgotten Realms tabanlı bir başka oyun daha. Oyundan kesitler ve görüntüler adeta büyülüyordu insanı. Karla kaplı mekanlar, etrafı rengarenk yapan ama güzel olduğu kadar da öldürücü olan büyüler, korkutucu düşmanlar... Bir oyuncunun isteyebileceği çoğu şey bu oyunda toplanmış adeta. Fakat daha oyun çıkmadı o yüzden bakalım daha ne yenilikler olacak.

Oyunun daha sadece çok ufak bir bölümü hazırlanmış. Oyunda ilerlemenizi sağlayacak ve bolca edinmeniz gereken XP (Experience Point)ler için bir çok heyecanlı ve sürükleyici görev koyulmuş.


Oyundaki büyülerle ilgili tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. Hangi büyüler olacak, büyüler okundukları zaman nasıl bir etki gösterecekler, karşı tarafa etkisi ne olacak, bunların hepsi bitmiş. Bazı yaratıkların, oyuncuların ve NPC(Non-Player Characters)lerin de animasyonları ve dizaynları bitmiş. Fakat hepsi değil. Fakat oyun tasarım olarak görüntüye yansıtılmış durumda.

Oyunun kritiklerine gelelim diyeceğim, gelemeyeceğiz çünkü oyun çıkmadı. Ama size genel olarak bir kritik söyleyeyim. Forgotten Realms her zaman bir Powerplay dünyası olmuştur ve hep de öyle olacaktır. Bu oyunda da öyleyse oyun bir yerde can sıkacak demektir. Bir Drizzt Do’Urden bir ordunun arasından rahatlıkla sağ çıkabilirken, bir Raistlin, Dragonlance’in en kuvvetli büyücüsü kasarak Abyss’ten kurtulabiliyor ancak. Yalnız Raistlin yerine Drizzt’i Abyss’e koysanız, emin olun Tüm Abyss’in kökünü kurutur.(Fazla mı abarttım ne?). Fakat oyunun oynanabilirliği daha seviyeli ise, işte oyun zevkli olacak gibi.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst