kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
Hikaye Ekle

Tarihi kenetlenme gerçekleşti!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sena Halman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 222

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) ikmal yapmak üzere ABD'nin Cape Canaveral üssünden Falcon 9 roketiyle fırlatılan özel sektöre ait ilk uzay aracı Dragon, istasyonla kenetlendi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Twitter'da yayımladığı mesajda, Dragon kapsülünün TSİ 19.02'de uzay istasyonunun, ''Harmony'' adlı modülüne güvenli bir şekilde kenetlendiğini belirtti.

Uzay istasyonundaki astronotların Dragon kapsülünü robot kolla yakalamalarının ardından, uzay aracının İstasyon'a kenetlenme işleminin tamamlandığı açıklandı.

Çan biçiminde ve iki güneş paneli bulunan 6 ton ağırlığındaki bu insansız uzay aracı, NASA yetkililerinin bugün TSİ 09.30'da yeşil ışık yakmasının ardından büyük bir sorunla karşılaşmadan UUİ'ye, kenetlenme için yaklaşmıştı.

İstasyonla kapsül arasındaki kapı öngörüldüğü gibi TSİ 01.00'de açılacak.

Dragon'un kapısı açıldıktan sonra UUİ mürettebatı, 521 kiloluk gıda, erzak, laboratuvar malzemesinden oluşan yükü taşımaya başlayacak.

Mürettebat daha sonra kapsüle, İstasyon'da yürütülen 660 kilogram ağırlığındaki bilimsel deney materyalini yükleyecek.

Pay Pal'ın sahibi Elon Musk'a ait SpaceX firmasının insansız Dragon uzay aracı, 30 Mayıs'ta TSİ 10.15'te aynı gün dünyaya dönmek üzere UUİ'den ayrılacak.

Kapsül California açıklarında Pasifik'e paraşütle inecek.

Dragon, UUİ ile randevusunu yerine getirerek, yörüngeye gidip gelirken, uzayın keşfinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak tarihe geçmeyi başardı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst