farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
Hikaye Ekle

Dragon dünyaya döndü!

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sena Halman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 0
  • Görüntüleme Görüntüleme 178

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Özel Amerikan şirketi SpaceX'e ait insansız uzay aracı Dragon, Dünya'ya döndü.

Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) gönderilen ilk özel uzay kargo aracı olan Dragon, üç gün önce başarıyla kenetlendiği istasyondan ayrılarak Pasifik Okyanusu’na inişe geçti. Uzay aracı, TSİ 17.50'de atmosfere giriş yaptı.

Uzay-havacılık tarihinde bir ilke imza atan ve NASA’nın özel şirketlerle yaptığı işbirliğinin ilk denemesi olan Dragon, ISS’den tamamlanan deneyleri ve diğer yükleri aldıktan sonra, Baja California Yarımadası yakınlarına düşmek için bu sabah istasyondan ayrıldı. Kapsülün düşeceği nokta, Los Angeles’ın güneyinden yaklaşık 490 deniz mili mesafede bulunuyor.

Dragon, 25 Mayıs'ta kenetlendiği Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (UUİ) TSİ 12.35'te ayrılmıştı. Dragon, TSİ 18.42'de paraşütle Meksika açıklarında, Pasifik'e indi.

Özel sektöre ait uzay aracı, UUİ ile 5 gün, 16 saat, 5 dakika kenetli kaldı.

Dragon, UUİ ile kenetlenen ilk özel sektör aracı olarak yörüngeye gidip, gelmede, ''uzayın keşfinde yeni bir dönemin başlangıcı'' olarak tarihe geçmeyi başardı.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst