kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
farkmt2official 1
farkmt2official
Bvural41 1
Bvural41
noisiv 1
noisiv
Manwe Work 1
Manwe Work
Hikaye Ekle

GDM sürümünü 2.20'ye düşürme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan NeschteeR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 435

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Ubuntu Lucid Lynx - 10.04 kullanıcıları için geçerli değildir.

Karmic üzerindeki yeni sürüm GDM için tema vs. gibi konularda sıkıntılar mevcut. Eski sürümü denemek isteyen kullanıcılar aşağıdaki yolu takip edebilirler. Not olarak belirtmeliyim ki kendim henüz denemedim ve denemeyi düşünmüyorum Çıkacak sorunları beraberce aşmayı deneyebiliriz.

Önce garanti olması açısından gdm'yi sonlandırarak konsola düşelim. Bu aşamadan sonra bu yazıyı okuyamayacağınız için bence komutları bir kenara çok dikkatlice not edin.

1.
Kod:
sudo /etc/init.d/gdm stop
Bu komuttan sonra konsolda düşeceksiniz. Giriş yapın. Eğer yapamıyorsanız Ctrl+Alt+F2 ile ikinci konsola geçip orada geçişi deneyin.

2.
Kod:
sudo aptitude install gdm-2.20
Bu komut eski GDM'yi kurmayı isteyip, yensini ve guest-session paketini kaldırmak isteyecektir. Devam edin.

3. Kurulum bittikten sonra aşağıdaki komutu aynen uygulayın:

Kod:
sudo cp /etc/gdm/gdm.conf /etc/gdm/gdm.conf.yedek sudo sed -i 's/X11R6\///' /etc/gdm/gdm.conf
4. Tekrar GDM'yi başlatın:

Kod:
sudo gdm
Alternatif yol

Yukarıdakine hiç gerek olmadan aşağıdaki şekilde yaptım diyen de mevcut
Hiç konsola geçmeden Synaptic'i açın. gdm-2.20 paketini kurun ve eskisinin kaldırılmasını onaylayın. Ardından:

Kod:
sudo gedit /etc/gdm/gdm.conf
ile ilgili dosyayı açın ve /usr/bin/X11R6/ olarak gördüğünüz yerleri /usr/bin/X olarak değiştirin. Kaydedip kapatın ve sistemi yeniden başlatın.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri