farkmt2official 1
farkmt2official
mannaxxx 1
mannaxxx
kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Best Studio 1
Best Studio
TuZaKK 1
TuZaKK
Mt2Hizmet 1
Mt2Hizmet
Agora Metin2 1
Agora Metin2
Bvural41 1
Bvural41
kaptanmikro1 1
kaptanmikro1
Hikaye Ekle

< PHP Nedir? >

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan JooM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 2
  • Görüntüleme Görüntüleme 272

Türkiye'de ilk Mobil & PC Aynı Anda Metin2 Oyna. Triarchonline kalıcı ve uzun ömürlü yapısı ile 24 Temmuz'da açılıyor. | 1-99 Mobil Metin2 Triarch HEMEN TIKLA!

NOT: PHP ile çalışmaya başlamak için öncelikle yeterli düzeyde HTML/XHTML ve JavaScript bilgisi gerekmektedir. Bu konudaki eksiklerinizi diğer diller üzerine yaptığımız bilgi sitelerinden ve internet aracılığı ile tamamlamalısınız.

PHP: Hypertext PreProcessor kısaltmasıdır. Sunucu tabanlı olarak çalışır. Yani kodları derleyen, çalıştıran sunucudur. Birçok Veritabanına uyumludur: MySQL, Oracle, ODBC vb. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır.

Bir PHP kodu, uzantısı *.php olan bir ASCII (düz metin) belgesinde yer alır. Sunucu belirttiğimiz yerlerde ya da tamamında ilgili php kodlarını derler ve bu şekilde kullanıcıya iletir.

PHP en çok MySQL veritabanı ile birlikte çalıştırılır. MySQL'de tıpkı PHP gibi açık kaynak kodludur, gelişmeye imkan tanır. Küçük ve büyük sitelerde tercih edilir.

PHP'yi seçmemizin temel nedeni, Windows, Linux gibi birçok platformda çalışması, tüm sunuculara uyumlu olması, ücretsiz olması ve kolay öğrenilmesidir.

Bu bilgilerden sonra PHP'nin kurulumuna geçelim.

Bir Sonraki Konumda PHP Kurulumunu Anlatacağım...
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst