xranzei 1
xranzei
mavzermete 1
mavzermete
Psych0SoociaL 1
Psych0SoociaL
Hikaye Ekle

RAGE İncelemesi

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mystery42
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 227

HERAKLES Otomatik Avlı kalıcı sunucu. 19 Haziran'da açılıyor. Atius & Wizard güvencesiyle hemen kayıt ol, ön kayıt ödülleri aktif. HEMEN TIKLA!

Vaktiyle oyun endüstrisinin yenilikçi adımlarıyla girdiğimiz, başlarda herkes gibi bu yeni dönemin parlak bir geleceğinin olacağından şüphe etmediğimiz zamanları hatırlıyor musunuz? Daha önce ismini hiç duymadığımız birçok oyun piyasada kol geziyordu. Gears of War, Assassin’s Creed, Uncharted, Resistance, Wii oyunları ve farklı platformlara çıkan ismini sayamayacağımız daha birçok yapım. 2011’e dönelim hemen, farklı bir bakış açısından baktığımızda durumun pek de iç açıcı olmadığını görüyoruz. Çıkış listeleri ikinci yapımlarla, üçüncü yapımlarla ve hatta eski oyunların HD revizyonlarıyla dolmuş taşmış. Yeni yapımlar görmek neredeyse lüks olmuş. Derken aradan RAGE diye bir oyun sıyrıldı çıktı. 2004 yılında “kendi yapımları olarak” çıkardıkları Doom 3’ten sonra derin bir uykuya yatan id Software’in yıllar sonraki ilk çalışması RAGE oldu. Firma aşağı yukarı 15 yıldır da yeni bir seriye imza atmamıştı.

Biliyorsunuz ki hem Bethesda –hani şu meşhur Fallout’un yapımcısı- hem de id Software, ZeniMax firması tarafından satın alınmıştı. Demem o ki Bethesda’nın Fallout’uyla popülerleşen post-apocalyptic (kıyamet sonrası) tema RAGE’e de fazlasıyla bulaşmış. Allah’tan id’nin yeni yapımının kendine has bir çerçevesi var. RAGE’e başlarken (hele ki oyunu save etmediyseniz her oyuna başladığınızda defalarca göreceğiniz) giriş sahnesinde bir göktaşının dünyaya gelip “baaam” diye çakıldığını göreceksiniz. Tabii bu olay gerçekleşmeden önce siz ve seçilmiş bazı önemli kişiler tabut misali teknolojik haznelere (Ark’lar) konularak yeraltlarına gömülüyorsunuz. Hani insanlık yeryüzünden silinecek ya, işte doğru şartlar oluştuğunda yer yüzüne çıkıp toplumu yeniden kurabilesiniz diye. Ancak hesaplar tutmuyor ve bir asır sonra uyandığınızda sizinle beraber gömülen bir grup insanın çoktan ölmüş olduğunu görüyorsunuz. Zor zekat dışarı çıktığınızdaysa “Wasteland” adı verilen yeryüzünde tehlikenin kol gezdiğini anlıyorsunuz.
 

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri
Üst