kralhakan2009 1
kralhakan2009
Vahsi Uzman 1
Vahsi Uzman
Cancan.1234 1
Cancan.1234
Hikaye Ekle

inMomentum

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan yaolan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Cevaplar Cevaplar 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 256

Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!

Geçtiğimiz hafta haber olarak da eklemiştim oyunla ilgili neler yaşadığımı neler yaptığımı. Son zamanlarda hani yağmur gibi olmasa da ufaktan yağmaya başlayan iri kıyım oyunların arasından kafamı kaldırıp bağımsız yapımlara bakıyorum. Baktığım gibi de dalıp gidiyorum resmen, hakikaten bu oyunlarda bir gariplik var, oynadıkça oynayası geliyor insanın. Benzer bir şeyi Edge ve Rush’ın geliştiricilerinin elinden çıkan Toki Tori için de söyleyebilirim misal, ufacık tefecik ama kerata güzel oynatıyor kendisini. Konumuz ise bu oyunlar değil elbette, inMomentum. Fizikle arası iyi olmayanlar “moment filan boşver şimdi hacı” demesinler, olay sandıkları gibi değil çünkü. Peki, nasıl mı? Bakalım bakalım nasılmış.

Duvardan Duvara Halim

Elimizdeki yapım, önceki indie yapımlarla aynı karakteristiklere sahip, en azından konu ve konunun işlenişi açısından. Niye, çünkü konu yok. :) Önümüzdeki seçeneklerden Tutorial'ın ardından Single Player’a daldığımızda seçilebilir durumda olan birçok bölüm olduğunu görüyoruz. Aşağı kısımda ise zorluk ayarı ve haritada ne için dolaşacağınıza dair mod seçme kısmı var. Hedefiniz haritadaki küreleri en kısa sürede toplamak da olabilir, kürelere dokunarak veya dokunmadan, zamana karşı amansız bir mücadele verip, adınızı ilk sıralara kazıyarak dünya çapında “hava” katsayınızı arttırmaya çalışmak da. Ama hepsinden önce “ne yapıyoruz”a bir bakalım.

İşte oyundaki en kazık alanlardan biri. Bitirebilenlerin sayısını çok merak ediyorum şahsen.

Oyundaki temel amaç, geliştiricilerin bin bir zahmetle hazırladıkları alacalı bulacalı, kompleks, kısmen tuzaklı haritalarda duvarlardan sekerek az evvel yukarıda izah ettiğim modlardan hangisini seçtiyseniz, ona uygun bir şekilde bölümü tamamlamanız üzerine kurulu. Duvarlardan sekme olayını fare ile gerçekleştiriliyor ve her duvardan en fazla iki defa sekebiliyorsunuz ki kendinizi çok iyi ayarlayıp, bir sonraki hamlenizi ne tarafa, dolayısıyla hangi duvara doğru yapacağınızı iyi kestirmeniz gerekmekte. Aksi halde aşağıyı boylayabilirsiniz. Tam burada imdadınıza, içinden geçerek kendizi garantiye aldığınız, kale girişi görünümlü pembemsi yapılar yetişiyor. Garanti durumu ise doğrudan doğruya check point ile alakalı bir mevzu. Aşağıya düştüğünüzde, eğer oynadığınız alan da genişse ve aynı zamanda derdiniz de rekor kırmaksa, bu CP alanları hakikaten hayat kurtarıyor, oynayınca göreceksiniz. Yalnız bu işleri yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar da var. Eğer oyuna -normal olarak- aşina değilseniz, karşınıza engel tarzında cisimler çıkıyor ve bu engelleri bir şekilde aşmanız gerekiyor. Aşmak için kimi zaman rahat görünen, kimi zamansa ince ince alan taraması yapmanızı gerektirecek alacalı bulacalı kareler var, onlara ateş edip bu engelleri imha etmeniz lazım. Oynanışa zamanla alıştıktan sonra bu yapıları pek de ırgalamadan, kendinize alternatif rotalar belirleyerek amacınız doğrultusunda mücadeleye girişebiliyoruz. Bunca hengame ve koşuşturmacanın arasında, bölümlerin azizliğine uğramanız da muhtemel. Oyun FPS görüş açısıyla geliyor. Eğer arzu ederseniz konsol (é tuşu) yardımıyla, oyunun tanıtım videolarında olduğu gibi karakterinizi açığa çıkararak TPS kamera açısıyla seçtiğiniz bölümü oynayabilirsiniz. Ben TPS kamera açısına göre göre diğer açıyı daha çok beğendim. Oynadığınız karakterin renklerini istediğiniz gibi değiştirebiliyor olmanız hoş bir ayrıntı, hatırlatmakta fayda var.

Oyunun çıkış mantığı ve hazırlanış dinamikleri az da olsa Mirror’s Edge ile çakışıyor. Malum, o oyunda da duvarları engelleri elimizle kolumuzla aşarak koşarak mekânları geçiyorduk ve freerunnercılık oynuyorduk bir yerde. Burada biraz daha sürreal bir freerunner olarak kendimizi buluyoruz ve bu sürrealitenin içerisinde kaybolmamak hakikaten zor. Aynı oyunun kendisi gibi. Bu zorluk bir engele takılmadığınızda kendini daha da çok hissettiriyor, zira siz koştukça hızınız da artıyor ve uçma kaçma işlerini daha ileri düzeyde yapabiliyorsunuz.

Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)

Geri