Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Sonicle macerama seneler önce Sega Mega Drive 2 ile başlamış ve maceramı yine aynı konsolla sonlandırmıştım. Ne takip ettim sonra, ne de ilgimi çekti zaten Sonic ürünleri. Arada bir televizyonda çıkan çizgi film bölümlerine bakıyordum ve basit anlamda inceleme yazılarını takip ediyordum çeşitli kaynaklardan. Ta ki SEGAnın başlarda inanmadığım eski kafalı yeni nesil Sonic kavramının, gerçeğe bu denli uyduğunu görene kadar. SEGA bu sefer her iki Sonic fan topluluğunu da mutlu etme yolunda kocaman adımlar atmış, hatta adım atmamış koşmuş adeta. Bunda Team Sonic denen deli geliştirici ekibin de katkısı yadsınamaz. Sonicin içli köfte tadında ve zorluğundaki malzeme kıvamını ne de olsa onlar biliyor en iyi şekilde. Eski kafalı Sonic tayfası 2D Sonici özlemle beklerken, yeni nesil Sonic fanları da durumdan gayet memnun 3D âlemde hız yapmanın keyfini yaşıyordu bu zamana değin. Bu noktada SEGA çok dikkatli bir strateji izleyerek yeni oyunlarını doğru bir biçimde geliştirmeyi tercih etmiş anlaşılan. Uzun uzun destan anlatmayacağım sizlere, toplamda iki sayfada genel bir içerik tarifi ve tavsiye niteliğinde cümlelerle karşılaşacaksınız netice itibariyle.
İki Sonic Arasındayım, Dilek Hakkımı Kullanmak İstiyorum!
Öylesine bir başlık değil, oyunda iki farklı Sonici yönetebiliyorsunuz. Biri Act 1, diğeri Act 2 görevleri için. Act 1 ve Act 2 kavramlarına yabancı olanlar için aynı bölümün bir sonraki aşaması olarak dillendirebilirim kabaca; yalnız Sonic: Generationsda durum az daha farklı. Bu Actlerin ilk bölümlerini ufak tefek eski model Sonic ile 2D biçimde, ikinci bölümlerini ise iri yarı ve özellik olarak, ufaklıktan değişik olan koyu renkli iri kıyım Sonic ile 3D şekilde oynuyorsunuz. Klasik Sonic ilgili tuşa basıldığında alışık olduğumuz gibi topaç olup hızlanıyor, modern Sonic ise bir çeşit hızlandırıcıya sahip. Bu hızlandırıcı sol at köşedeki barla gösterilmiş durumda ve oyun içerisindeki yaptığınız aktivitelere göre bu bar doluyor, kullandığınızda haliyle azalıyor. Bölümlerde dikkatli olmanız ve gerekmedikçe bu hızlanma barını sarılmamanızı tavsiye ederim, çünkü bazı bölümlerde hızlandırıcı olmaksızın ilerlemeniz ve sonraki kayıt noktasına varmanız imkânsıza yakın. Burada belirtmeden geçemem, başlarda oyunu 2D bölümler de var yaşasıııın diyerek açsam da son derece kaliteli ve akıcı ayarlanmış 3D bölümler dolayısıyla 3D bölümlere de bayıldım tam anlamıyla. Sonic ile ilk 3D deneyimini 1996 çıkışlı Sonic 3D Blast ile yaşamıştım ama şu 3D deneyimi yanında öbürü tam anlamıyla üfürükmüş, şimdi anladım.
Portal 2'ye bir gönderme mi var, yoksa ben mi çok kuruntuluyum?
Oynanış bilindik Sonic ile aynı yapıda, o bakımdan çok sıkıntı yaşamadan aksiyona dalınabiliyor rahatlıkla. Yalnız eski model Sonici ben gençliğimde daha mı iyi kontrol ediyordum ya da eski Sonic daha mı atikti çevikti onu bilemeyeceğim. Yine de beklediğimden çok daha iyi durumda karakter kontrolü. Karakter kontrolü ile birlikte bölümleri bitirdiğinizde kazandığınız puanın yüzde 10u kadarını kesenize atıyorsunuz. Sözü gelmişken bunu kısaca anlatayım. Bu sayede yetenek dükkanından çeşitli yetenekler ve fazladan can alabiliyorsunuz. Adamlar yetenekleri çok düzgün ayarlamışlar ve seçtiğiniz yeteneğe göre çok daha stabil bir Sonic ile oyununuza devam edebiliyorsunuz. Yine bu satın aldığınız yetenekler arttıkça farklı profiller oluşturarak, Sonicin farklı özellikleri ile daha değişik bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz.
Oyunda basit bir hikâye akışı var, sizi sonraki bölümleri ve ilerleyen safhalarda açılan challengeleri oynamaya zorluyor. Yalnız oynadıkça dikkatimi çeken bir durum oldu, o da oyunun eskisi kadar zor olmadığı. Çünkü ben az önce bahsettiğim Sonic 3D Blastı zorluğundan ötürü bitirmeden bırakmıştım ve bıkmıştım.
Sanırım son dönem oyun piyasasının geldiği, aslında yönlendirildiği casual gaming muhabbetinden nasiplenmiş bizim Sonic. Ama şu var, siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın online diyarlarda hep gerilerde kalıyorsunuz (hile yapanları saymazsak). En azından kendi beceriksizliğimden bu sonuca vardım ben. Tam Steam desteğiyle gelen yapımda online leaderboards altında her bölümde insanların hangi sürelerde bölümü bitirdiğini görüyor ve o listeye dahil olabiliyorsunuz.
İki Sonic Arasındayım, Dilek Hakkımı Kullanmak İstiyorum!
Öylesine bir başlık değil, oyunda iki farklı Sonici yönetebiliyorsunuz. Biri Act 1, diğeri Act 2 görevleri için. Act 1 ve Act 2 kavramlarına yabancı olanlar için aynı bölümün bir sonraki aşaması olarak dillendirebilirim kabaca; yalnız Sonic: Generationsda durum az daha farklı. Bu Actlerin ilk bölümlerini ufak tefek eski model Sonic ile 2D biçimde, ikinci bölümlerini ise iri yarı ve özellik olarak, ufaklıktan değişik olan koyu renkli iri kıyım Sonic ile 3D şekilde oynuyorsunuz. Klasik Sonic ilgili tuşa basıldığında alışık olduğumuz gibi topaç olup hızlanıyor, modern Sonic ise bir çeşit hızlandırıcıya sahip. Bu hızlandırıcı sol at köşedeki barla gösterilmiş durumda ve oyun içerisindeki yaptığınız aktivitelere göre bu bar doluyor, kullandığınızda haliyle azalıyor. Bölümlerde dikkatli olmanız ve gerekmedikçe bu hızlanma barını sarılmamanızı tavsiye ederim, çünkü bazı bölümlerde hızlandırıcı olmaksızın ilerlemeniz ve sonraki kayıt noktasına varmanız imkânsıza yakın. Burada belirtmeden geçemem, başlarda oyunu 2D bölümler de var yaşasıııın diyerek açsam da son derece kaliteli ve akıcı ayarlanmış 3D bölümler dolayısıyla 3D bölümlere de bayıldım tam anlamıyla. Sonic ile ilk 3D deneyimini 1996 çıkışlı Sonic 3D Blast ile yaşamıştım ama şu 3D deneyimi yanında öbürü tam anlamıyla üfürükmüş, şimdi anladım.
Portal 2'ye bir gönderme mi var, yoksa ben mi çok kuruntuluyum?
Oynanış bilindik Sonic ile aynı yapıda, o bakımdan çok sıkıntı yaşamadan aksiyona dalınabiliyor rahatlıkla. Yalnız eski model Sonici ben gençliğimde daha mı iyi kontrol ediyordum ya da eski Sonic daha mı atikti çevikti onu bilemeyeceğim. Yine de beklediğimden çok daha iyi durumda karakter kontrolü. Karakter kontrolü ile birlikte bölümleri bitirdiğinizde kazandığınız puanın yüzde 10u kadarını kesenize atıyorsunuz. Sözü gelmişken bunu kısaca anlatayım. Bu sayede yetenek dükkanından çeşitli yetenekler ve fazladan can alabiliyorsunuz. Adamlar yetenekleri çok düzgün ayarlamışlar ve seçtiğiniz yeteneğe göre çok daha stabil bir Sonic ile oyununuza devam edebiliyorsunuz. Yine bu satın aldığınız yetenekler arttıkça farklı profiller oluşturarak, Sonicin farklı özellikleri ile daha değişik bir oyun deneyimi yaşayabiliyorsunuz.
Oyunda basit bir hikâye akışı var, sizi sonraki bölümleri ve ilerleyen safhalarda açılan challengeleri oynamaya zorluyor. Yalnız oynadıkça dikkatimi çeken bir durum oldu, o da oyunun eskisi kadar zor olmadığı. Çünkü ben az önce bahsettiğim Sonic 3D Blastı zorluğundan ötürü bitirmeden bırakmıştım ve bıkmıştım.
Sanırım son dönem oyun piyasasının geldiği, aslında yönlendirildiği casual gaming muhabbetinden nasiplenmiş bizim Sonic. Ama şu var, siz ne kadar uğraşırsanız uğraşın online diyarlarda hep gerilerde kalıyorsunuz (hile yapanları saymazsak). En azından kendi beceriksizliğimden bu sonuca vardım ben. Tam Steam desteğiyle gelen yapımda online leaderboards altında her bölümde insanların hangi sürelerde bölümü bitirdiğini görüyor ve o listeye dahil olabiliyorsunuz.Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)