Ayyıldız2 | 2008 TR Yapısı • 1-99 Orta Emek Destan • Oto Avsız • 10 Temmuz 21:00 HEMEN TIKLA!
Amerika Bugünleri de mi Görecekti?
Homefront'a ilk girdiğimizde bizleri gerçek görüntüler ile hazırlanmış bir film karşılıyor. Bu filmde Kuzey Kore'nin 2011'den 2027'ye kadar nasıl güçlendiğini, nereleri işgal ettiğini falan görüyoruz. Bu kısa film, oyun için fevkalade bir giriş olmuş.
Amerika'da, Kuzey Kore Katliamı
Muhteşem Bir Başlangıç, Sönük Bir İlerleyiş
Homefront'ta oyun boyunca Koreli askerlerle savaşıyoruz. Genelde girdiğimiz çatışmalarda yanımızda bir kaç isyancı arkadaşımız da oluyor. Oyun 2027 yılında geçmesine rağmen öyle geleceğe dair bir hava sezinlemiyorsunuz. Geleceğe ait diyebileceğimiz, sizi gördü mü otomatik olarak ateş etmeye başlayan, mavi ışıklı taramalı tüfek tarzındaki cihazlardan başka bir şey yok. Bu da oyun için geçerli bir eksi sayılır. Kuzey Kore'nin Amerika'yı işgalini düşünen yaratıcı yapımcılar, nasıl olmuşta 2027 yılındaki dünyayı bu kadar baştan savma tasarlamışlar, anlam veremedim doğrusu.
Sözü geçmişken, şu grup halinde girdiğimiz çatışmalardan ve yapay zeka olayından da biraz bahsedelim. Homefront'ta az önce de bahsettiğim gibi çatışmaların büyük bir kısmında arkadaşlarımızdan destek alıyoruz. Fakat bu destek, pekte kişi sayısıyla orantılı olamıyor. Çünkü kaç kişi olursanız olun, karşınıza çıkan Kore askerlerinin gözü sizden başkasını görmüyor. Sanki bu isyanın başı bizmişiz, bizi öldürünce her şey sona erecekmiş gibi, üzerimize saldırıyorlar. Onlar üzerimize saldırırken elbette ki yanımızdaki arkadaşlarımızda boş durmuyor. Ama 2 şarjör mermi harcayıp, 1 ya da 2 adam öldürebildiklerini göz önüne aldığımızda bize pek bir fayda sağlamadıkları gerçeğiyle yüzleşiyoruz.
Yapay zeka olayını bir kenara bırakıp, birazda oyundaki silahlardan ve oynanıştan bahsedelim. Homefront silah çeşitliliği bakımından geniş bir yelpazeye sahip. Yanımızda max. iki silah taşıyabiliyor olmamıza rağmen, mermi veya cephane sıkıntısı çekmiyoruz. Silah yelpazesinin geniş olmasına rağmen, tasarlanan silahların gelecekten pek izler taşımıyor olması, daha ziyade, günümüz silahlarına fazlasıyla benziyor olması biraz hayal kırıklığına yol açabilir. Şu anda bile bazı ülkelerin robot şeklinde silahlar tasarladığını düşündüğümüzde, 2020'li yıllarda geçen bir oyunda, bu kadar basit yapılı silahların olması saçma olmuş.
Homefront'ta ki oynanış ise son derece rahat. Yani klasik fps oyunlarından alıştığımız klasik kontrol sistemi Homefront'ta da karşımıza çıkıyor. Bu da oyuna kısa sürede alışmamızı kolaylaştıran bir etken olmuş. Eğer auto aim yani otomatik nişan seçeneği açık olarak oynarsanız, Homefront'ta girdiğiniz çatışmalar sizin için çok daha kolay bir hal alacaktır.
İyi Bir Multiplayer Deneyimi
Homefront'u içerik bakımından Medal of Honor'a benzettim. Nedeni ise, vasat bir single player modunun, iyi bir multiplayer moduyla gölgelenmiş olması. Oyunun multiplayer bölümünde, alışılagelmiş modlarla karşılaşsak bile, oyunun bize iyi bir deneyim yaşattığını rahatlıkla söyleyebilirim. Homefront'un multiplayer modunda, Amerikan isyancılarından veya Kore ordusu askerlerinden biri olabiliyoruz. Oyunu oynadıkça BP (Battle Points) olarak kazandığımız puanlarla yeni silahlar satın alabiliyor ve karakterimizi çeşitli yönlerden upgrade edebiliyoruz. Oyunun multiplayer modunu oynadığım süre içerisinde her hangi bir donma, bug veya bir sunucu hatasıyla karşılaşmadım. Bu da oyunun multiplayer modu için büyük bir artı olmuş.
Genel Yorum, Grafik ve Diğer Detaylar
Homefront grafik olarak, idare edebilir denecek bir yapıya sahip. Ama THQ'nun oyun çıkmadan önce ortaya attığı iddialı söylemleri şöyle bir hatırlarsak, Homefront'un grafiklerinin çıtanın biraz altında kaldığını söyleyebiliriz. Oyunun atmosferi her ne kadar iyi denebilecek düzeyde olsa da, yer yer gölge hatalarıyla karşılaşmıyoruz da değil. Mesela oyunun bir kısmında, merdivenin altına üs kattaki bir eşyanın gölgesinin yansımasına şahit oldum. Elbette ki, her oyunda bu tarz grafiksel hatalar vardır, ama yine de bu kadar iddialı söylemlerin arkasından, ben Homefront'un daha iyi bir düzeyde olmasını beklerdim.
Şu an konuyu görüntüleyenler (Toplam : 0, Üye: 0, Misafir: 0)
Benzer konular
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 41
- Cevaplar
- 3
- Görüntüleme
- 72
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 50
- Cevaplar
- 2
- Görüntüleme
- 31
